Mitä tänään tapahtui PUHTI juoksuryhmässä?

PUHTI juoksuryhmä numero kakkonen on käynnissä. Jo kolme tiistaitreeniä on porukan kanssa ollut ja kivaa on ollut. Innostunutta ja osaavaa ryhmää on. Mitä me sitten tehdään heidän kanssaan? Jokaisella kerralla on oma teemansa.

Tänään tiistaina teema oli mäkijuoksu ja tämä oli siis kolmas treeni ja tapasimme kuten useimmiten niin Pirkkalan Vapaa-aikakeskuken oven edessä, kaiken lisäksi mitä mainioimmassa kelissä. Aurinko paistoi ja oli lämmin.

Juostiin jotain kolmentoista minuutin alkuverra eli rauhallinen juoksu joka lämmittää kehon tulevaa varten, pururadalle ja parkkeerattiin siinä sopivaan kohtaan. Ensimmäisenä muutamat juoksijalle sopivat liikkuvat venytykset kuten askelkyykkykävely joka venyttää hyvin lonkankoukistajaa, kädet suorana ylhäällä jolloin ylävartaloon ”auki” ja pysyy hyvässä ryhdissä ja kädet ylhäällä tehtynä liike on tehokas myös lantion alueella. tätä 12 askelta.

Toisena liikkuvana venytyksenä polvennostokävely jossa jokaisella askeleella otetaan polvesta kaksin käsin kiinni ja vedetään sitä rintaa kohden jolloin muunmuassa pakarassa tuntuu venytys. 12 askelta tätäkin.

puhti_juoksuryhma203
Mää ennen puolta seiskaa.

Kolmantena liikkuvana venytyksenä etureisivenytys jolloin jokaisella askeleella otetaan jalan ollessa takana nilkasta kiinni ja vedetään kantapäätä pakaraa kohti jolloin etureisi venyy. Tätä myös se 12 askelta. Ryhti hyvänä koko ajan.

Neljäntenä liikkuvana venytyksenä takareisivenytys jolloin eteenpäin kävellessä jokaisella askeleella heilautetaan jalka suorana eteenpäin niin, että venytys tuntuu takareidessä. 12 askelta.

Viidentenä ja viimeisenä venytyksenä hyvä lantion ”avausliike” eli viedään jalka ulkoa sivukautta kuvitteellisen aidan yli. Tätäkin tietenkin 12 askelta.

puhti_juoksuryhma202

Liikkuvien venytysten jälkeen tehtiin muutama noin 20–30 metrin mittainen juoksu jossa lähdettiin likkeelle hyvästä juoksuasennosta ja pyrittiin pitämään se koko spurtin ajan. Hyvä juoksuasento on ryhdikäs, rento, aavistuksen etukeno, katse kauas eteen, hartiat rentoina,  muutamia mainitakseni.

Sitte ylämäkitekniikan pariin jossa härre oli mallina miten sitä ylämäkeä kannattaa juosta. Nimittäin lenkillä maaston muuttuessa juoksutekniikka muuttuu mukana jos halutaan pitää se mahdollisimman sujuvana ja taloudellisena.

Porukka harjoitteli muutaman kerran ylämäkeen ja sai kommenttia ja sitten taas harjoiteltiin. Jossain vaiheessa sivuttiin pikkasen alamäkijuoksun tekniikkaakin ja sitten lopuksi vielä muutama voimaliike koiville. Kyykkyä ja hyppyä ainakin liittyi niihin. =) Vielä loppujäähdyttely takaisin lähtöpisteeseen pitäen mielessä mitä oli puhuttu ylä- ja alamäistä.

Siinä se tämänpäivän PUHTI juoksuryhmän treeni. Erivauhtiset juoksijat pärjäsivät kaikki samassa treenissä, niin nämä on suunniteltu nämä PUHTI juoksuryhmät.  Kivaa oli.

puhti_juoksuryhma201

PUHTI henkilökohtainen valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s