Uintikausi avattu

Uinti 49 min
2 km
teema: matkauinti

Eilen avattiin juoksukausi ja tänään sitten oli uintikauden avaamisen vuoro Tampereen Kalevan uimahallissa, kohti ensi kesää! Härren kanssa tietenkin. Mukaan treenikassiin lähti uikkarit, pyyhe, uimalasit ja -lakki, vettä, pullis, lättärit. Uinnin jälkeiseksi välipalaksi ennen kuin saisin valmistettua kotona sapuskaa ja pääsisin lautasen ääreen niin Evoke-proteiinipatukka josta vielä myöhemmin tässä postauksessa lisää.

syksynekauinti02

Mulla alkaa nyt uudet tuulet uinnin harjoittelussa. Kolmea erilaista harjoitusta jotka ovat matkauinti, tekniikkauinti, kovempi uinti. Uintia kolmesti viikossa, joskus kahdesti. Oon mää tämmösiä toki ennenkin uinut, mutta nyt uinnistani tulee säännöllisempää kuin viimeiseen vuoteen. Vuosi sitten opiskelin tohinalla personal trainer -opintoja jotka osaltaan vähensivät mun treenaamista ja muutenkin uinti jäi koko syksyksi koska Nokian uimahallin kylmä vesi on niin nou nou. Kerroin asiasta jossain aiemmassa postauksessa joten en siihen enää palaa.

Tänään ostin uimahallista 10 kerran aamu-uintirannekkeen ja alan käymään pääsääntöisesti siis tuolla Kalevan hallin lämpimässä vedessä pulikoimassa. 10 uintikertaa jos menee ennen arkiaamukasia maksaa jonkun 30 tai 31 euroa, halapa.

syksynekauinti05

Teemana tänään oli siis uida matkauintia, tasan kaksi kilometriä ei enempää ei vähempää. Mukana meillä oli ne pullis ja lättärit. Uitiin 300 metrin pätkissä välillä ilman apuvälineitä, välillä pullis jalkojen välissä, välillä lättärit kädessä.

Silloin kun pullis on jalkojen välissä, siellä reisissä melkein haarovälissä niin se nostaa jalat oikeampaan uintiasentoon, kelluttaa ja uinnin tekniikka paranee siltä istumalta niin kauaksi aikaa kun pullista käyttää ja silloin niillä kellä ne jalat tuppaa putoamaan liian alas eivätkä pysy pinnalla ilman pullista niin vauhti kasvaa ja on enemmän energiaa keskittyä hyvään käsivetoon. Suositeltava väline monen uintiin.

Lättärit käsissä tarkoittaa taas sitä, että sillä saadaan voimaa ylävartaloon ja  käsivedon vetovaiheeseen, uinti lättäreillä on raskaampaa kuin ilman. Juu.

syksynekauinti04

Uinti on tekniikkalaji jota olen alkanut ymmärtää jotenkin paremmin kuin ennen, sama homma kuin juoksun kanssa. Ilmeisesti vuosikausia vaaditaan ennen kuin meikäläiselle menee asiat syvälle tajuntaan. No ei vaan, tarvitaan omaa innostusta ja asian opiskelua ja halua tietää mitä tekee, järkevää opettamista ja asioitten perusteellista selittämistä mikä monesti jää uupumaan. Sanotaan vaan, että tee näin, mutta ei kerrota miksi pitää tehdä niin. Kun tietää miksi ja mihin se vaikuttaa niin asiat jotenkin sisäistyy ja homma menee ihan uudelle tasolle. Älä panttaa tietoa vaan jaa sitä se kantaa aina pidemmälle.

Kaikkee tämmöstä: ”Miten se käden kääntö veden alla tapahtuu ja miten se palautetaan veden päällä, miten se sujahtaa takaisin sinne veteen, missä vaiheessa vetoa käytetään voimaa, miksi ei uida käsi suorana ojossa veden alla vaan tehdään se käden kääntö. Näin, näin, näin ja vielä kerran näin. Entä vartalon riittävä kallistaminen, hapenotto. Miksi ei tartte juurikaan tai ollenkaan potkia ym.”

Vajaa tunti uintia meni mukavasti, tuntui yhtä hyvältä kuin eilinen juoksu.

syksynekauinti03

Kuten kuvista huomaa oon ostanut uuden pinkeron paksukankaisen Adidaksen treenikassin jossa on vetoketjutasku edessä. Jotenkin tajusin, että mää kannan semmosta hirveen kokoista kapsäkkiä aina treeneihin ihan suotta, paljon pienemmälläkin useimmiten pärjäisin. Sattumalta löysin tämmösen tukevan oloisen Adidaksen kassin jonka sitten ostaa paukautin ja tänään se pääsi heti koekäyttöön. Hyvin mahtui kaikki uintikamppeet sinne.

EVOKE

Sitten niistä Evoke-patukoista mitä mää oon syönyt treeneissä silloin kun jotain välipalaa tarttee ja vaikkapa täyden matkan triathlonin pyöräosuudella pari viikkoa sitten. Tää Evoke ei oo mikä tahansa mömmöproteiinipatukka vaan paras mahdollinen laatuaan. Ei sisällä mitään ihmeellistä, tänään mulla oli mukana maku Red Berries eli punaiset marjat.

syksynekauinti01

evoke Protein Crunch

  • Maidoton, gluteeniton, lisäaineeton välipalapatukka
  • 31 % proteiinia
  • Kaksi makua Choco & Raisin ja Red Berries
  • Sopii urheilusta palautumiseen
  • Antaa energiaa ennen treeniä
  • Sopii vaikkapa evääksi lapsille päiväkodin metsäretkelle

Tämän Punaiset marjat patukan sisältö:  Soijapaloja- ja murskaa, agave- ja riisisiirappi, manteleita 6,1%, kuivattuja karpaloita 1,5 %, soijaöljy, mustikoita 0,9 %, mansikoita 0,9%, luontainen aromi, soijalesitiini.

Tämä on se järkevä vaihtoehto patukoista ja valmiista välipalasta ehdottomasti. Mää oon mun töissäkin turinoinut näistä Evoken tuotteista, patukoista ja proteiinimehuista ja molempia löytyy nyt sieltä hyllystä jee! Ja ovat uponneet asiakkaisiin toinen jee!

 

syksynekauinti045
Näyttää 25 m liian vähän.

Evoke Energy Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s