Olenko jo palautunut täyden matkan triathlonista?

Juoksu 46 min (eilen)
keskisyke 124

Mulla on nyt kaksi viikkoa takana treenaamattomuutta kun olen halunnut varmuudella palautua parin viikon takaisesta Lahden täyden matkan triathlonkisasta, kisaraportti tässä. Olen kuunnellut kehoani ja halusin antaa sille niin paljon aikaa kuin se vaatii palautuakseen. Palautuminen kisoista ja jokapäiväisistä treeneistä on todella tärkeässä osassa kun treenataan tällä tavalla ihan reilusti. Pitää muistaa palautua niin säästyy monelta vaivalta. Ja kehittyy paremmin.

palautumisen_jalkeen06

Ainakin tuntuu, että olen palautunut niin henkisesti kuin ruumiillisestikin. Enää ei ole mitään särkyjä jaloissa jota oli kuitenkin vielä viikkokin sitten, mutta pikkuhiljaa tommoset tuntemukset poistuivat. Myös semmonen ihmeellinen ylivireä tunne kehon sisältä on poistunut, se oli semmonen tunne että jos olisi jatkanut vaan kisan jälkeen liikuntoja niin tuntuu että olisi tullut ylikunto. Tai jotain tommosta, ei mukava ylivirittynyt tunne. Sitäkään ei enää oo.

palautumisen_jalkeen05

Ja koska keho ja mieli ovat palautuneet ja odottaneetkin liikuntaa jo monta päivää niin eilen lähdettiin härren kanssa kevyelle matalasykkeiselle juoksulle. Ihan kesäkeli oli kun lähdettiin jolkottelemaan, tosi hianoo ja jalat ottivat juoksuaskeleet vastaan oikein hyvin. Tuntui hyvältä eikä se mikään ihme ookaan sillä juoksu on tosi mukavaa.

palautumisen_jalkeen04

Mää oon viime syksystä kehittynyt juoksussa enemmän kuin koskaan yli kymmenen vuoden aikana. Omien liikuntaopiskeluitten ja lukemisten ja härren juttujen kuuntelemisen kautta tajunnut paljon asioita. Nää on niitä asioita mitä mulle on ehkä kerrottu, että näin pitää tehdä, mutta kekään koskaan ei oo jaksanut selittää, että miksi miksi miksi. Miksi pitää juosta niitä maailman hitaimpia lenkkejä? Miksi tehdään juoksun tekniikkaharjoituksia? Miten sen juoksuaskeleen on hyvä mennä ja miksi? Juoksu on työntävä liike? Mitä jos vedät jalkaa eteen miksi se ei käy vaan miksi pitää työntää itseä eteenpäin?

palautumisen_jalkeen03

Mihin polvennostojuoksu tepsii ja mitä se auttaa ymmärtämään? Entä kantapäät pakaraan -juoksu, entä juoksuloikka ja kaikki muut tekniikkaharjoitukset. Oi miksi niitä tehdään? Nämä kaikki ja monta muuta asiaa olen ymmärtänyt ja oivaltanut alusta asti oikein syvällisesti ja se on parantanut mun juoksuani eniten ikinä maailmassa. -> Tyytyväinen minä.

Kekä on näistä asioista kiinnostunut niin netistä löytyy ihan asiallista informaatiota kunhan vaan surffailee ja menee sinne tiedon luokse. Olis kyllä ihan kiva tehdä joku blogipostaussarja näistä asioista, asia tai kaksi kerrallaan. Ehkä teen, mutta mitään en lupaa vielä.

palautumisen_jalkeen02

Aion siis jatkaa juoksua samalla tavalla kuin viimeisen vuoden olen jatkanut. Juoksen vain hieman enemmän vielä, pyrin juoksemaan sen kolme kertaa viikossa ja yli. Mää en ole mikään luontainen juoksija joten mulle on tärkeää ylläpitää juoksua ihan koko ajan. Mut sekin riittää, että kuntosalilla lämmittelee juoksumatolla vaikka sen vartin, ehkä 20 min. Juoksukerrat ratkaisee.

palautumisen_jalkeen01

Juostiin siis meiltä Pirkkalasta Tampereen puolelle Pirkkahallin tykö ja takaisin. Myös härre oli ihan viiliksissä mukavasta juoksusta, hän oli kans odottanut liikuntojen alkamista hartaasti.

palautumisen_jalkeen08.jpg

palautumisen_jalkeen07

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s