Meille tulee kissa

Meillä on koira. Mortti nimeltään. Mortti on sekarotuinen muistaakseni sekarotuisesta emosta. Isästä ei ole tietoa, mutta mummostansa on se on mäyräkoira. Mortti on tullut meille jotain 8 vuotta sitten pienenä pentuna. Mortti on omalaatuinen itsensä, äänekäs vikisijä ja kitisijä, pihaan monttuja kaivava otus jonka molemmat peukalon kynnet on kaivamisen takia jouduttu operoimaan ainakin kertaalleen kun ovat vääntynteet nurinniskoin.

palautuminen

Mortti on nenäkäs. Jos sillä on asiaa se tulee tökkäämään voimallisesti nenällään reiteen. Kun tullaan kotio, Mortti haluaa usein haistaa ihmisen sieraimet, että missä sitä on oltu. Mortin nenää saa pidellä, se ei oo moksiskaan nenään koskemisesta.

Mortti painaa 10 kg ja omistaa pitkän takkuuntumattoman karvan. Joskus karva leikataan lyhyeksi ja Mortista tulee aivan eri näköinen. Tykkään enemmän lyhytturkkisen Mortin ulkonäöstä.

Mortin tennispallo menee usein sohvan alle eikä koira lopeta pientä kitinäänsä ennen kuin pallo on sohvan alta sille annettu.

palautuminen02

Kun Mortti tuli meille meillä oli toinenkin koira. Enää ei oo, Mortti on ollut vajaan vuoden ainoana koiranamme ja rentoutunut silminnähden ja tämän takia en aio ottaa meille toista koiraa niin kauan kuin Mortissa henki pihisee. Nyt sen ei tarvitse vahtia kenenkään toisen tekemisiä ja menemisiä, mitä nyt pikkasen kissa Kaisan juttuja tarvii paimentaa. Mortti ilmoittaa kun kissa laappasee tassulla ulko-ovea ja on tulossa sisälle. Silloin Mortti katsoo mua ja odottaa että sanon ”kissa sisälle” ja sillä siunaaman hetkellä syöksyy eteiseen ovelle ottamaan kissan vastaan. Sama kun sanon ”kissa pihalle” niin Mortti saattaa kissan ulos ja jää itse sisälle eteiseen. Mortti on mukava.

palautuminen05

Meillä on kissa. Kaisa nimeltään. Kaisa tuli meille löytöeläintalosta muutama vuosi sitten ja on todella kiva kissa. Kaisa tykkää koirista, tykkää makoilla lattialla, laihtuu kesäisin kun on niin paljon pihalla ja pullistuu talvisin kun ei nenäänsä pakkaseen niin usein laita.

kissimirri03

Mietin joskus, kenenköhän kissa Kaisa on ollut ennen kuin se löytöeläintaloon pääsi. Kissa on varmasti asunut koiraperheessä ja siitä on tykätty ja sitä on käsitelty paljon, sen näkee sen käyttäytymisestä ja olemisesta. Kaisa tykkää ihmisistä. Kaipaakohan sen entinen perhe sitä? Löytöeläintalon täti sanoi, että suuri osa ihmisistä ei kysele kissaansa löytöeläintalosta katoamisen jälkeen. Miksi oi miksi?

kissimirri02

Kaisa on kesäisin hieman allerginen kuten kissat voivat olla. Naapurit pitävät Kaisasta kun se pitää pikkuötökät pois nurkista. Myyrät ja sellaiset. Kaisa on mukava.

kissimirri01

Meille tulee toinen kissa. Mirri nimeltään. Mirri on vielä pienen pieni keskenkasvuinen kissanrääpäle jolle olen antanut nimen Mirri.

mirri05

Kävin eilen katsomassa kissapesuetta jonka jäsen Mirri on. Pennut ovat nyt 9 viikkoa vanhoja. Kissan luovutusikä on 12 viikkoa joten muutama viikko pitää vielä odottaa ennen kuin Mirrin kotiin saamme.

mirri04

Mietin tuleeko Mirristä sisäkissa vaikka Kaisa on ulkokissa. Ehkä vien sitä valjaissa pihalle, mutta en päästä kokonaan vapaaksi vaikka täällä meilläpäin kissan on suht turvallista kulkea kun on mettää vain ympärillä.

mirri03mirri02

Pitää alkaa tutustua kissanpennun hoito-ohjeisiin ja ruokintaan, siitä on aikaa kun mulla on kissanpentu ollut. Kiva, että kohta on.

Lemmikkieläimet ovat mukavia kuten myös ihmiset jotka tykkäävät lemmikkieläimistä.

mirri01

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

6 thoughts on “Meille tulee kissa

  1. Voi, että kun taas kirjoitit ihanasti omalla tyylilläsi. Huomasin, että teidän Kaisa on merkeiltään kuin meidän Pimu valkoisine tassun kärkineen. Pimu on vain tummanharmaa ja kesällä aina vaaleampi. Näyttää kuin se olisi homeessa… Onnea kissa uudelle kodille, kylläpä oli söpäköitä kuvia karvatassuista. Oikein hyvän mielen kuvia lauantai- iltaan.

    Tykkää

  2. Voi ääh, kun meinaan pakahtua tähän hassuntyperään sisäiseen rakkaudentunteeseen (jota en osaa muutoinkaan selittää tai kuvailla, mut kyl te tiiätte), kun näen kissakuvia ja jollekin on tulossa kissanpentu. ❤ Mirri-pieni pääsee parhaaseen kotiin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s