Stormin Teräsmieskisa 30.7.2016

Triathlon 1 h 18 min
Uinti 300 m
pyöräily 18 km
juoksu 6 km

stormin_terasmieskisa05
Juoksu- ja pyöräilytossut odottaa uimasta tulijaa.
stormin_terasmieskisa07
Jälki-ilmoittautuja. 30 € per lätty.

Tänään aikalailla ekstemporee päätin lähteä Sastamalaan Stormin Teräsmieskisaan. Olin miettinyt kisaan osallistumista jo aiemmin, mutta lopullisen päätöksen tein vasta aamulla kun heräsin.

Ja arvakkaa mitä, kannatti mennä. Todellakin kannatti sillä kivaa oli lämpimässä kelissä pistää menemään.

stormin_terasmieskisa08
Rouva nummero 37.

UINTI

Uinti starttas toiselta rannalta päättyen toiselle ja aika pian kun olin härren ja seurakaverin kanssa tehnyt jonkun viiden minuutin alkuverran niin lähtölaukaus kävi. Yksi, kaksi, HEP ja rannalta juosten järveen ja uimalla toiselle rannalle. Heti alkuunsa yritin liimautua härren peesiin uimaan, mutta siinä rytäkässä kadotin kyllä hänet aika äkkiä. Hyvin pääsi uimaan omaa uintia ilman mitään osumaa, itte pari kertaa meinasin mennä vieressä uijan päälle, mutta äkkiä sitten taas otin oman tilan ja jossain vaiheessa siirryin vapaammille vesille pois siitä isoimmasta ahdingosta mikä siinä vallitti. Joka ei siis ollut iso vaan aika väljää oli koko uinnin ajan.

stormin_terasmieskisa09
Ennen starttia hirviä tohina kun tavaraa laitetaan paikalleen.

Uinti eteni ihan hyvin ja oli helppoa, ainakin sata kertaa helpompaa kuin Kangasalla viime viikolla ja luulen sen johtuvan siitä, että Kangasala oli mun ensimmäinen kisa tälle kesälle ja siksi meno siellä tuntui välillä vähän takkuiselta. Mutta tämän päiväinen Stormin Teräsmieskisan uinti siis tuntui tosi mukavalta ja 300 metrin päässä odotti laituri johon noustiin rappuset ja samalla kun olin rappusilla huomasin, että härrekin on just eikä melkein siinä samassa kohtaa. Jee ajattelin sillä härren kisauinti on ollut nopeampaa kuin minun ja olin olettanut hänen jo lähteneen pyörällä kun minä vasta rantautuisin. Vaan ei, yhtä aikaa rantauduttiin ja äkkiä juoksujalkaa toimitsijoitten luo joille uimalakki luovutettiin,  300 m:n uintiin mulla meni aikaa 7 min 5 sek. Ihan ok.

stormin_terasmieskisa04
Myö.

PYÖRÄILY

Äkkiä juosten pyörän luo ja pyöräkamppeet päälle ja ajamaan. Ensimmäinen noin 1 km oli hiekkatietä ja siinä oli yksi 100 m:n kohta isoa soraa jota oli siinä paljon ja se oli pehmeää ja meinasin kaatua pari kertaa. Kamala oli ajaa siinä. Kuulin jälkikäteen toimitsijalta, että kun jotkut talot oli rakennettu lähelle niin olivat ajaneet siihen semmoisen soran mikä triathlonpyörällä oli kyllä kaamea kohta. Pelästyin ihan tosissani. Onneksi tuo paha pätkä oli vaan sen jonkun 100 m jonka jälkeen tavallinen hiekkatie vielä jatkui jonkin matkaa ja vasta sitten kun pääsin kääntymään asvaltille pääsin polkemaan kunnollista omaa polkemistani.

stormin_terasmieskisa06
Oikein mukava kyläkisa.

Pyörä tuntui kulkevan ihan hienosti ja tykkäsin reitistä ja poljin koko matkan ilman peesissä oloa. Kisa oli peesivapaa eli sai lyöttäytyä jonkin takalistoon pyörällä kiinni jos sopivan vauhtinen peesi sattui löytymään ja näin olisi päässyt vielä vähän nopeampaa. Mutta mulle ei koko pyöräilyn aikana sattunut sopivaa peesiä vaikka ihan tosissani yritin edellä ajavaa naista saada kiinni. Siinä olisi ollut sopiva peesi, mutta en vaan saanut kiinni joten keskityin sotkemaan ihan omaa pyöräilyäni.

Join vettä ja otin yhden energiageelin pyöräilyn aikana. Lopuksi aloin vielä pelätä sitä 100 m:n sorakohtaa mikä piti ajaa toiseenkin suuntaan jotta pääsi takaisin vaihtoalueelle. ja sitten vielä meinasin ajaa harhaan, en tajunnut kääntyä siittä mistä olisi pitänyt kääntyä ja jouduin pysäyttämään pyörän tajuttuani, että olin ajanut ihan minne sattuu. Nokka toiseen suuntaan ja oikealle reitille. Pyöräreitti oli 2 km lyhempi mitä järjestäjä ilmoitti ja ajovauhti ilman hiekkaosuuksia oli 31,9 km / h johon olen tosi tyytyväinen. Hiekkaosuudet hidastivat paljon ja niiden kanssa ajovauhti oli jotain 27,4 km / h. Pyöräily on ❤

Keskisyke pyörässä 158. Ok on se.

stormin_terasmieskisa03
Jälkeen päin sai kohveeta ja pullaa. Tai lättyjä.

JUOKSU

Juoksumatka kuten myös pyöräily oli lyhempi kuin järjestäjä ilmoitti, ilmoitettiin 7,5 km, mutta todellinen matka oli vain 6 km. Juoksu juostiin kolmena kierroksena ensimmäisen kierroksen juostuani otin toisen energiageelin just ennen juomapistettä. Juomapisteeltä vettä kurkusta alas ja juoksu jatkukoon.

Ohitin joitain juoksijoita ja olin aina tyytyväinen kun yksi oli ohitettu. Muakin ohiteltiin kyllä.

Hyvin meni juoksu, kierrokset meni tosi äkkiä ja lopulta olin viimeisellä kierroksella ja ehkä vajaa kilsa ennen maalia nostin vauhtia vielä sen verran, että syke nousi sinne 175 asti ja viimemetreillä loppukiri tottakai. Aina on loppukirille virtaa.

Juoksun kilometrivauhti oli 5 min 20 sek. Keskisyke 168. Ihan pikkasen olisi pitänyt puristaa lisää, mutta tyytyväinen olen kuitenkin. Juoksu oli tosi helppoa eikä tuskaista missään muussa vaiheessa kuin viimeisellä kilometrillä ja loppukirin jälkeen maalissa tuntui tosi pahalta ja oksetti. Harvinaista herkkua mulle, että vedän niin piippuun että oksettaa maalissa.

Kisan kokonaisaika siis 1 h 18 min vaihtoineen päivineen. Sija Naiset yleinen 7.

stormin_terasmieskisa02
Härre lepuuttaa. Hänen loppuaikansa oli 1 h 8 min. Sarjansa 7.

PLUSSAT JA MIINUKSET!

+ ihana hyvän mielen tapahtuma

+ matalan kynnyksen kisa johon voi tosiaan helposti tulla kokeilemaankin triathlonia

+ mukavat reitit ihan kaikki: uinti, pyöräily ja juoksu

+ edullinen osallistumismaksu

+ mukava positiivinen ”henkilökunta”

+ kisailijoille kahvee ja pulla

+ oli tosi kiva nähdä muutama blogin lukija ja vähän turinoidakin

– 100 m:n sorapätkä oli hirvittävä, luulen että sitä ei ensi vuonna ole kaatumisvaaran vuoksi

– wc oli uimarannan muovinen vessakoppi vähintään miljoonalla kärpäsellä, en käynyt vaan käytiin vielä ennen kisaa Shellillä pissalla.

Maaliintulosta hauska kuvasarja. Hyvin näkee, että piippun on vedetty.

stormin_terasmieskisa10stormin_terasmieskisa11stormin_terasmieskisa12stormin_terasmieskisa13

Simmottis. Hyvä liikunta hyvä mieli.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s