Kangasala Triathlon 2016

Kangasala Triathlon 24.7.2016 3 h 22 min 30 sek

Uinti 1500 m
pyörä 50 km
juoksu 12 km

Kangasala Triathlon järjestettiin kaksipäiväisenä 23.–24.7.2016 ja oma kisamatka eli Super oli vuorossa sunnuntaina.

Lähdettiin kotoa ajamaan Kangasalle klo 11 maissa ja yksi kisan seuraaja / kannustaja oli meillä matkassa, härren äiti siis joka ittekin harrastaa triathlonia. Kaikki kisassa tarvittavat kamppeet oli autossa lastattuna, pyörät sun muut. Aamulla vielä arvoin minkä triathlonasun laitan kisaan päälle ja päädyin aiempana vuonna hyväksi havaittuun mustaan mintunvihreillä tehosteilla =) olevaan TYR-merkkiseen pukuun.

Kangasalla ensimmäisenä kisatoimistoon hakemaan kisanumeroa ja ajanottochippiä joka laitettiin nilkkaan.

kangasala_triathlon10
Oma kisanumero haettuna.

Vietiin pyörät ja juoksukamppeet vaihtoalueelle. Vaihtoalueen paikkoja ei oltu numeroitu vaan pyöränsä sai laittaa sopivaan haluamaansa paikkaan. Siinä samalla kuunneltiin kisainfoa.

kangasala_triathlon11
Vaihtoalue. Porukka järjestää kamppeitansa kisaa varten.

Märkäpuku päälle, uimalakki ja lasit päähän ja hetkeksi järveen verryttelemään ennen kuin oli aika ruveta tönöttämään rantavedessä ja odottamaan lähtötöräystä. Vesi oli 19 asteista, ihan sopivaa. Mua jännitti tällä kertaa enemmän kuin viime kesän kisoissa. Ehkä siksi kun tämä oli tämän kesän ensimmäinen.

UINTI

Uintireitti oli 2 x 750 m ja kierrettiin vastapäivään. Asettauduin aika eteen vasempaan reunaan. Ennen starttia ehdin miettiä onko pissahätä. Kakkahätä? Ei kai, pelkkää jännitystä ja sitähän se.

Trööt! kuului ja lähdin uimaan, usein jään uimaan liian mukavuusalueella joten oma uintitaktiikka oli vetää suurin piirtein ”henkihieverissä” niin uinti tulisi menemään sopivaa vauhtia ja kisaan sopivalla tyylillä ei liian läpsytellen. Hengitin joka toisella käsivedolla lähes koko ajan oikealta puolelta. Yritin kiinnittää huomiota, että käsivetojen tiheys olisi hieman reippaampi kuin mulla yleensä, haluan muuttaa tämän asian omassa uinnissani sillä varaa on kun aina läpsyttelen menemään turhan harvakseltaan.

Taktikoin, että uisin härren tai Treeniä, traumoja, trikoita -bloggaajan perässä, mutta aika pian startin jälkeen molemmat hävisivät kuin pieru saharaan ja mää jäin nuolemaan näppejäni pieneen sekasortoon joka ympärilläni vallitsi. Vaikka olin mennyt vasempaan reunaan ja ajattelin, että vasemmalla puolellani ei ui ketään vaan siellä on vaan uintireitin merkkipoijut niin yht´äkkiä siinä olikin kuitenkin porukkaa ja takaa tupataan päälle ja toisella puolella sivulla on kans joku. Ahdasta. No, meni joku vajaa 400 m kun tilanne rauhoittui ja sain alkaa uida ihan omaa uintiani ja rentouduin.

kangasala_triathlon03
Eka kieros uitu. Kuva Tero Sokka.

Jonkin verran läpsyttelyksi meni vaikkei pitänyt. Aina välillä kuitenkin  yritin kiristää tahtia. Huomasin pian, että uin täsmälleen samaa vauhtia kuin tuttu seurakaveri ja siinä me uitiin rinnakkain loppuun asti.

kangasala_triathlon04
Happeaa! Minä ja perässä ihan lähellä seurakaveri. Kierros eli 750 m jäljellä. Kuva Tero Sokka.

Silleen se uinti meni siinä tasaisen tappavalla tahdilla, uintiaika 33 min ja risat. Ihan mukavan rauhassa tosiaan sai uida ensimmäisen 400 m:n jälkeen. Mitä nyt täysin samanvauhtisina seurakaverin kanssa oltiin välillä niin vierekkäin, että oltiin kuin sillit suolassa. Kiva oli huomata, että vaikka kylkitörmäys tulikin ehkä välillä niin molemmat teki tilaa toiselle eikä sieltä tullut mitään kyynärpäätä omaan kylkeen tai mitään semmosta änkeemistä vaan hyvin mahduttiin järvessä uimaan.

kangasala_triathlon17
Rantautuminen. Vieressä uinut seurakaveri hilpas pikkasen nopeesti vaihtoalueelle, mää jäin rannalle ruikuttamaan.

VAIHTO

Rantauduttuani avasin heti märkäpuvun takana olevan vetoketjun ja sain puvun riisuttua ylävartalosta juostessani vaihtopaikalle ja sitten l0put pois siinä vaihtopaikalla omien kamppeitten kohdalla.

kangasala_triathlon12

Mun märkäpuku on jo muutaman vuoden vanha ja ihan selvästi se ei enää meinaa lähteä niin letkeästi päältä pois kuin alkuunsa vaan joudun tuunailemaan, että saan jalat pois puvusta. Ennen se oli potkaisu vaan niin koipi oli vapaana. =D Nyt pitää aina käsillä auttaa, että pääsen siitä mustasta kumipuvusta irti. Pääsin irti.

kangasala_triathlon16.jpg

Puku orrelle, pyörälykypärä päähän, sukat jalkaan, pyöräilykengät jalkaan ja pyörää taluttaen vaihtopaikalta pois ja vasta sitten pyörän päälle. Numerolappu mulla oli vyötäisillä jo märkäpuvun alla. Pyöräilyssä numerolappu pitää olla selän puolella ja tarkistin, että se siellä on ja oli se. =)

Vaihtoaika 1 min 31 sek.

kangasala_triathlon06
Tästä saa nousta pyörän päälle. Kuva Tero Sokka.

PYÖRÄ

Pyöräilytaktiikkani tai lähinnä harras toiveeni itselleni oli vähän sama kuin uidessa eli että sinne mukavuusalueelle ei Jaanaba mielellään jäädä vaan mennään kovempaa, vauhtikestävyyssykealueella koko 50 km.

13844096_10208891942388650_1089307066_o-2
Härre lähtee pyöräosuudelle. Kuva Tero Sokka.

Ensimmäinen huomio pyörän päällä oli että jaahas oon unohtanut täyttää vedellä yhden juomapullon. Perskule kävi mielessäni sillä mulla oli liian vähän nestettä nyt pyöräilyn ajaksi. No ei voinut mitään sillä piti pärjätä mitä oli. Oma vika.

kangasala_triathlon02
Kuvassa näkyy töttörö mihin selostettiin kisan aikana jotta yleisö pysyi hyvin kärryillä mitä tapahtuu. Yleisöä oli mukavasti. Kuva Tero Sokka.

Pyöräreitti oli kiva, tykkäsin. Kumpuilevaa maastoa koko ajan. Yhteen suuntaan 25 km ja sama takaisin. Kisassa on peesikielto eli 10 metrin etäisyys edellä olevaan on pidettävä ja näin ihan kunnollista peesivalvontaa tien päällä, siitä pointsit Kangasala Triathlonille.

13843632_10208891941428626_106019638_o
Kuva Tero Sokka.

Ohitin muutamia ja mua ohitettiin kans. Jossain vaiheessa ylämäessä joku mies polki ohi ja sitten taas kun tuli alamäki niin meikämanne paineli hänestä ohi ja taas seuraavassa ylämäessä mies tuli ohi. Tätä jatkui muutaman mäen verran, mutta lopulta jätin ukkelin taakseni ja katosin kaukaisuuteen. Tarkkailin aina, että kun olen ohittanut niin jääkö hän peesiin, mutta ei kertaakaan jäänyt vaan aina oli riittävän iso hajurako. Niin sen pitää mennäkin jos on peesikielto, sääntöä pitää noudattaa.

kangasala_triathlon05
Kuva Tero Sokka.

Olin siis laittanut toiseen juomapulloon energiageelit veden kanssa ja huolehdin siitä että sain tasaisesti energiaa ja vettä vielä lisäksi aina päälle. Pyöräily meni mukavalla tuntemuksella koko 50 km. Tykkäsin.

Pyöräily 1 h 37 min 57 sek.

VAIHTO

Pyöräily päättyi tietenkin vaihtoalueelle jossa ripustin pyörän orrelle ja otin kypärän päästä pois. Laitoin lippiksen päähän ja juoksutossut jalkaan. Otin yhden energiageelin nassuun ja vähän vettä ja lähdin pistämään tossua toisen eteen. Käänsin vielä numerolapun vattan puolelle.

Vaihtoaika 1 min 4 sek.

JUOKSU

Juoksureitti oli 3 x 4 km ja tommonen sopii mulle just hyvin. On kiva mennä kierroksia ja samalla tarkkailla omia kierrosvauhteja. Juoksu lähti sujumaan hyvin jotain 5 min 30 sek / km -vauhtia. Olen tietoisesti parantanut juoksuani ja olin tyytyväinen, että se tuntui helpommalta ja paljon järkevämmältä kuin aiemmin tai vaikkapa viime kesänä. Vaikka vauhti ei päätä huimaa niin tekniikka on paljon parempi kuin ennen ja tästä on hyvä jatkaa kehitystä eteenpäin.

kangasala_triathlon01
Kisassa oli mukava tunnelma.

Alkumatkasta vattassa oli omituinen olotila, energiageeleistä johtuen. Pisti tai tuntui jotenkin muuten epämukavalta ja jouduinkin keskittymään siihen jonkin verran. Hengittelin mahdollisimman rauhallisesti ja syvään ja kyllä se ongelma sitten poistuikin ja sain keskittyä pelkästään juoksemiseen.

Matkan varrella tuli tsempattua ja saatua tsemppiä muilta kanssajuoksijoilta ja se on kyllä kivaa.

kangasala_triathlon07
Kuva Tero Sokka.

Mun juoksussa ei ollut mitään moittimista, tykkäsin pistää menemään. Joka kierroksella join vettä ja ehkä otin energiageeliä, tai otinkin juoksun aikana yhteensä 3 geeliä.

13833339_10208891941628631_60734266_o-2
Juomapisteellä. Kuva Tero Sokka.
13833247_10208891946948764_1358925249_o
Läps! Härre ja Treeniä, traumoja, trikoita blogin Laura. Kuva Tero Sokka.

Yhdessä juoksun mutkassa oli ohjaamassa juoksijoita seurakaveri jonka kisaa olin ollut edellisenä päivänä seuraamassa ja sain häneltä nyt mukavaa kannustusta.

kangasala_triathlon09
Kuva Tero Sokka.

Loppua kohden juoksuvauhti hiipui, mutta pysyi silti ihan semmosena mihin olen tyytyväinen. Lopulta kolme kierrosta oli juostu ja maalisuora häämötti, otin loppukirin.

Juoksu 1 h 8 sek 34 min

kangasala_triathlon14

Se oli siinä, kesän ensimmäinen triathlonkisa kisattuna. Tapahtumassa oli tarjolla suihkumahdollisuus ja sinne seuraavaksi jonka jälkeen syömään.

Kesken ruokailun oli palkintojenjako ja meinas pasmat mennä sekaisin kun siellä kuulutettiin, että naiset 40–49 -sarjassa toinen oli Jaanaba. Härre hoputti mua menemään paikan päälle palkintojen jakoon ja lähdin juoksemaan sinne ja kapusin korokkeelle kakkosen kohdalle. Kiva oli, että seurakaveri oli ylimpänä siinä, hyvä Triathlonteam 226. =)

kangasala_triathlon08
Juostessani palkintojenjakoon tossun nauha aukesi.
kangasala_triathlon13
Hopeamitali tuli kaulaan kiikkumaan.

Sitten vielä härrekin sai mitalin, oli sarjansa kolmas ajalla 2 h 58 min 51 sek. Oli mukavaa ja hyvä kisa sanoo hän.

13835931_10208891951628881_473607207_o-2
Kuva Tero Sokka.

kangasala_triathlon15

 

Palkintojen jaon jälkeen äkkiä takaisin syömään jonka jälkeen kotiin. Sen pituinen se päivä.

Omat mietteet kisasta, että kehitettävää on monessa asiassa varsinkin siinä, että puristaisin ittestäni aina vähän enemmän, mutta tyytyväinen olen.

Seuraava kisa häämöttää ensi viikon lauantaina, ajattelin mennä Stormin teräsmieskisaan jossa on aika lyhyet matkan.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

6 thoughts on “Kangasala Triathlon 2016

  1. Hienosti kisattu! Kiitos myös kannustuksesta lauantaina (Kunto+ matkaa kisasin). On aina kiva on näkee tuttuja naamoja reitin varrella, vaikka sitten blogin välityksellä tuttuja 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s