Voiko tavallinen tallaaja liittyä urheiluseuraan?

Vastaus otsikon kysymykseen on, että voi. Todellakin voi. Ja pitää liittyä jos harrastus innostaa.

IMG_6508-2
Kuva Timo Kananoja.

Puhutaan nyt vaikka triathlonista koska se on mun harrastus ja siittä osaan puhua, mutta toki tämä turina pätee muihinkin harrastuksiin ja lajiseuroihin.

Aina välillä tulee juteltua ihmisten kanssa jotka ovat kiinnostuneita triathlonharrastuksesta siinä mielessä että heistäkin olisi kiva sitä harrastaa. Harrastus on tosi monipuolinen kun on pyöräilyä, juoksua, uintia, lihaskuntoa ja todellakin sopii aivan tavalliselle tallaajalle jolla ei oo mitään kisahaaveita tai edes tapahtumiin osallistumishaaveita. Se on niin, että ei triathlonin harrastajan tarvitse koskaan osallistua mihinkään tapahtumaan jos ei halua. Aivan kuten juoksun harrastajan ei tartte osallistua juoksutapahtumiin vaan voi vaan harrastaa ja liikkua ihan omalle ittelleen sopivalla tavalla.

Joskus kerron näille harrastuksesta haaveilijoille seurasta jossa itsekin olen (Triathlonteam 226), ja ehdotan liittymistä.

Mutta ei, en voi liittyä kun en osaa vapaauintia, en pääse pyörällä etanavauhtia enempää tai en omista kilpapyörää. En jaksa juosta kymmentä kilometriä, en pärjää muitten vauhdissa.

IMG_7059
Kuva Timo Kananoja.

Joo et varmaan jaksakaan tai omista tai pärjää, mutta se ei ole millään lailla merkityksellistä. Ei tarvitse olla maailmanmestari liittyäkseen seuraan. Nimenomaan melkeinpä päinvastoin, seurassa saat opetusta ja voit osallistua yhteistreeneihin siinä missä muutkin seuran jäsenet sillä kaikki tekevät oman tasonsa mukaan. Yhteistreenit on suunniteltu niin, että kaikki pärjäävät. Vaikka et omistaisi märkäpukua, pärjäät mukana. Jos sinulla ei ole maantiepyörää pärjäät mukana. Jos uinti on heikkoa, pärjäät hyvin mukana uimahallin terapia-altaan uintiopetuksessa. Sitä varten sitä opetusta on, että ihminen oppii. Ei tartte osata, voi oppia.

IMG_6940
Kuva Timo Kananoja.

Voit olla hidas tai nopea, leveä tai kapea, pitkä tai lyhyt ja silti liittyä seuraan muiden mukaan.

Seuran plussat aloittelijalle ja kaikille muillekin:

 • ohjattua liikuntaa useasti viikossa
 • tekniikkaopetusta
 • kavereita liikkumiseen
 • voi osallistua vain osaan yhteistreeneistä, kaikkeen ei tarvitse osallistua
 • aina on joku joka osaa neuvoa oli sitten kysymys pyörän ostamisesta tai omasta harjoittelusta
 • edullinen kausimaksu
 • uusia ystäviä
 • seuran jäsenet järjestävät omatoimisia yhteistreenejä esim. talvikaudella Pirkkahallissa.
20150815-45474
Kuva Timo Kananoja.

Vielä sanon sen, että olit sitten aloittelija ilman kaikkia välineitä tai omasta mielestäsi huono voit liittyä seuraan ja alkaa harrastaa. Pikku hiljaa tai sitten heti ihan täysiä, oman maun mukaan, sovit varmasti joukkoon. Tärkeätä on liikunnan ilo.

Ohjattua liikuntaa seurassa oli viime kaudella viikossa tämän verran: 1 x junppa, 2 x uinti, 1 x juoksu, 1 x pyöräily (ainakin osan kautta). Tällä hetkellä kun on kesä niin maanantaisin on juoksutreeni tai harjoituskilpailu ja torstaisin on ollut pyörä-juoksutreeni. Syksyllä sitten taas alkaa uusi kausi ja niistä liikunnoista en tarkalleen vielä osaa sanoa, mutta kannattaa seurata Triathlonteam 226 nettisivua ja Facebookkia.

Seurassa on ja tulee aina olemaan sekä mestaruustason ihmisiä että tavallisia harrastajia ja niin kuuluukin ja se on mielestäni tosi hienoa. Osa porukasta käy suunnilleen kaikissa ohjatuissa treeneissä, osa ei koskaan ja osa kaikkea siltä väliltä. Tässä triathlonseurassa on jäsenten kesken tosi rento ja letkeä tunnelma ei mitään kyräilyjä olit sitten millä tasolla tahansa.

triathlonteam226.net

Triathlonteam 226 Facebookissa

Liikuntapäiväkirja Facebookissa

 

Mainokset

4 thoughts on “Voiko tavallinen tallaaja liittyä urheiluseuraan?

 1. Hyvä kirjoitus ja ihan totta! Olisi tosi ikävää, jos ei taviskuntoilija voisi kuulua urheiluseuraan – minä nimittäin kuulun tällä hetkellä neljään eri seuraan. 😀

  Triathlonseuraan kuulumisessa on hyvänä puolena jo mainitsemiesi lisäksi sekin, että jos niitä parempia kamoja meinaa joskus hankkia, saa seurakavereilta varmasti opastusta tai vaikka lainatavaraa kokeiluun. Ja monissa seuroissa (tiedän oman seuran lisäksi yhden toisen, joten pakko sen on olla yleistä) järkätään märkkärikokeiluja, missä pääsee testailemaan eri valmistajien pukuja ja saa hyviä alennuksia. Lisäksi ainakin meidän seurassa alotteilijoiden treeniryhmiä on todella paljon, joten kynnyksen ei pitäisi olla paha ja mukaan mahtuu varmasti.

  Pakko mainita vielä toisesta kuntourheilijoiden suosikkilajista eli suunnistuksesta, että siinäkin kannattaa kuulua seuraan. Täällä pääkaupunkiseudulla ainakin on melkein joka ilta jotkut kuntorastit, joten ihan hyvin suunnistamaan pystyy ilman seuraakin, kuten useimmat tekevät. Kuitenkin oman seuran kuntorastit ovat jäsenille ilmaisia. Lisäksi olen kuullut, että jotkut pienemmät seurat, jotka eivät omia kuntorasteja järkkää, maksavat jäsenten osallistumismaksut kuntorasteille. Eli pelkällä jäsenmaksulla saa treenejä aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Ja talvella on tarjolla korttelirasteja. Hyvä diili, sanoisin. Ja jos haluaa vähän kisata, saa seuran kautta helposti joukkueen Jukolan tai Venlojen viestiin (ja seura maksaa osallistumisen). Ja Jukola on aivan käsittämättömän magee tapahtuma. Sanoisin, että Joroinen potenssiin kaksi. ja Joroinenhan on jo ihan käsittämättömän siisti urheilufestari.

  Mua itseäni jännitti eniten liittyä uintiseuaan ja mennä masters-uimareiden treeneihin. ja ihan turhaan! Hyvin sielläkin pysyy mukana, kun eri tasoiset uimarit menevät eri radoille. Meillä on vielä ihan sairaan hyvä diili, kun jäsenmaksuun kuuluu ilmainen sisäänpääsy kaikkiin Espoon uimahalleihin. Eli jäsenyys kannattaa, vaikka ei kävisikään ikinä yhteisissä treeneissä.

  Kaikissa treeniryhmissä ihmiset ovat aina olleet tosi kivoja. Olen saanut elämäni aikana urheiluseuroista paljon samanhenkisiä kavereita. Joten lestadiolaishenkisesti tähän loppuunn totean, että tulkaas ihmiset seuroihin! 😀

  Tykkää

  1. Siis joo toi sisäänpääsyasia on kans tärkeä. Meilläkin seuran jäsenille kuuluu kolmesti viikossa uimahallin sisäänpääsy mikä on iso säästö.
   Ja toi että seurakavereilta saa neuvoa ja opastusta on tärkä asia. Ei missään nimessä kannata mennä omatoimisesti vaan ostamaan jotain tuotetta kuin sikaa säkissä jos neuvoa on tarjolla. Meillä on kans ollut märkäpukukokeiluja ainakin ja jotain muutakin kyllä.

   Hyviä pointteja sulla ja todellakin seuraan kannattaa liittyä tai ei ainakaan epäröidä jos yhtään kiinnostaa. Itsekin kuuluin joskus uimaseuraan ja sain käydä uimassa monesti viikossa.

   Toikin on totta, että aluksi se jotenkin jännittää mennä mukamas itteänsä parempien joukkoon, mutta sit kun menee huomaa aina ja joka kerta, että aivan turhaan jännitti. Seuroihin vaan rohkeasti oon samaa mieltä! =D

   Tykkää

 2. Jes, hyvä kirjoitus! Sun ja härren sanojen avulla mäkin liityin seuraamme 🙂 en osannu vaparia, eikä mulla ollu maantiepyörää, mutta ensiksi opin uimaan vaparia ja nyt on pyöräkin. Niin vaan kannattaa liittyä seuraan, ilman sitä en osaisi kyl vieläkään uida vaparia. Ja tokihan myös juoksutekniikka on parantunut. Kiitos siis rohkaisevasta sanoista silloin 2014 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s