Viimeinen treenipäivä Rovaniemellä

Uinti 60 min

pyöräily 1 h 22 min

juoksu 40 min

rovaniemi_triathlon04
Rovaniemi, Salmijärvi.

Nyt ollaan jo kotona, mutta vielä eilen perjantaina tehtiin hyvä treeni Rovaniemen lomalla. Uinti, pyörä, juoksu eli kaikki triathlonin osa-alueet.

Uimaan mentiin Rovaniemen Salmijärvelle josta olin saanut vinkin, että sinne kannattaa mennä. Ja hyvä siellä olikin uida.

rovaniemi_triathlon12
Nonni se uimalakki päähän, kakkulat silmille ja tuntemattomaan järveen vaan.

En siis erityisemmin pidä järvistä ollenkaan ja olen edelleen hämmästynyt miten hienosti kotijärvissä Nokialla ja Tampereella uskallan uida ilman mitään ongelmia varsinkin kun olen jonkun kanssa. Yksin en menisi sinne tummiin vesiin pulikoimaan. Ennen kuin olin kertaakaan käynyt järvessä triathlonharrastuksen tiimoilta olin aivan varma, että harrastus tyssää siihen kun en vaan uskalla mennä järveen, syvään ja tummaan ja pelottavaan. Mutta uskalsin ja se ei osoittautunut ollenkaan ongelmaksi.

rovaniemi_triathlon02
Härre valmistautuu uimaan. Jonkun lippis oli jäänyt penkin selkänojalle.
rovaniemi_triathlon01
Härren märkäpuku on merkkiä TYR, mun on Sailfish.
rovaniemi_triathlon03
Kaunis ranta.

Mutta Rovaniemi ja Rovaniemen järvi tartti vähän totuttelua, mutta alun jälkeen sujui ihan hyvin eivätkä vesikasvien keskelle uimisetkaan häirineet. Hyvä oli uida Salmijärvessä Rovaniemellä.

rovaniemi_triathlon11
Älä siinä enää nuttaa vaan mene sinne järveen.

Uinnin jälkeen ajettiin autolla kämpille ja lähdettiin siittä pyöräilemään semmonen pyöräily että ensin noin 15 min alkuverraa jonka jälkeen 4 x 10 min nousevavauhtisesti kovaa 5 min rennolla palautuksella. Määräsin ittelleni sykkeet noille 4 x 10 minuuttisille eli kaikki vauhtikestävyysssykealueella, ensimmäinen sykkeellä noin 140, toinen noin 145, kolmas noin 150–155, neljäs yli 160 ja onnistuin jee! Sain puristettua ton viimeisenkin sykealueen mitä vähän epäilin sillä mielelläni jään polkemaan sinne jonnekin sykkeen 152 pintaan. Tässä ittestä puristamisessa olen pikku hiljaa ja vähän kerrallaan kehittynyt ja sitä olen tosissani saanutkin kehittää. Ajatustyötä itteni kanssa vaan tarpeeksi niin homma kehittyy. Että ”menet ja opettelet menemään sieltä mukavuusalueelta pois”.

rovaniemi_triathlon10
Juoma- ja energiageelitauko.

Pyöräily oli hieno, poljettiin Kittiläntietä 40 min etiäpäin ja sama takaisin.

Pyöräilyn jälkeen juoksuradalle ja juoksemaan noussevavauhtinen juoksu. Eli ensin 10 min peruskestävyyssykkeellä, sitten 10 min vk ja toinen 10 min vielä isompi vk, lopuksi rauhallinen palauttelu ja hyvin meni sekin vaikka olisin ehkä voinut juosta vielä isommalla sykkeellä mitä juoksin.

rovaniemi_triathlon09
Helle.

Mää kertakaikkiaan rakastan juosta helteisessä kelissä ja perjantaina oli tosi lämmintä taas. Onnistuneet kelit meillä pyöräilyn ja juoksun suhteen koko viikon mittaisella lomalla. Jos olisi sadellut koko ajan niin olisi treeniloma siltikin onnistunut, olisimme vain tehneet treenit hieman eri tavalla, tilanteen mukaan.

rovaniemi_triathlon08
Edelleen parhaat juoksutossut.
rovaniemi_triathlon07
Tähän olisin voinut jäädä juoksun jälkeen pidemmäksikin aikaa, mutta ei koska piti lähteä koiran kanssa olemaan. Se odotti meitä kämpillä.

Oli hieno yhdistelmätreeni oli kyllä. Treenin jälkeen laitoin kauramaidot ja Puhdistamon riisiproteiinin mun upouuteen punaiseen seikkeriin jonka ostin ittelleni Rovaniemen tuliaseksi Intersportista. Kyllä maistui.

rovaniemi_triathlon06
Uusi ja punainen vanhojen ja rumien Lidlin seikkereitten tilalle.
rovaniemi_triathlon05
Koirallakin oli mukava loma, se sai paljon kävelyitä.

Tosiaan, tänään ajeltiin semmonen 10 h tai ehkä vähän vajaa Rovaniemeltä Pirkkalaan. Oulun kautta. Meillä oli erään ravintelin lahjakortti ja olin netistä kattonut kaiken valmiiksi että mitä ruokaa me sieltä haetaan ja lopulta navigaattorin ohjaamana päästiin paikalle niin eikös se ollut sulkenut ovensa. Voi herranpieksut ajattelin, ei ikinä saada sitä lahjakorttia käytettyä. Tuli mieleen sanat ”PASKA KAUPUNNI”. No, saadaan kun on Tampereellakin se ravintola kai olemassa vielä, ja meillä ensi viikko lomaa niin ehkä päästään sinne silloin. Joskus sunnuntaina oltais menty, mutta se ei ole sunnuntaisin auki. Ravintola on FitWok jossa näkyisi olevan ihan hyviä annoksia.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s