Nappivalinta: Rovaniemi

Pyöräily 2 h 8 min
keskisyke 134, maksimi 156
64,71 km, 30,1 km / h

juoksu 56 min

pyöräily 3 h 16 min (eilen)
keskisyke 128, maksimi 150
96,84 km, 29,6 km / h

IMG_8496

En oikeastaan tiedä Rovaniemestä paljoakaan. Tiesin Sky hotellin ja Ounasvaaran hiihtoladut, oltiin nimittän tuossa hotellissa vuosia takaperin lomalla ja hiihdeltiin vaan. Se oli kivaa, lunta oli paljon ja suksi luisti.

Tiesin, että rovaniemeläiset puhuu sie ja mie kun ne tarkoittavat sää ja mää ja muutenkin Rovaniemen murre on tullut tutuksi sillä ystävä perheineen on Rovaniemeltä.

Tiesin, että Rovaniemeä kutsutaan Rolloksi, Roiksi.

Tiesin, että ulkomaalaisia turisteja käy paljon Rovaniemellä. Siinäpä se mun tietous Rovaniemestä oikeastaan olikin ja on paljolti vieläkin.

IMG_8466
Härre ja Mortti aamulla torin laidalla…
IMG_8470
…sillä välin kun minä hain mansikoita aamupalapöytään.

Kaksi päivää ollaan täällä Rovaniemellä nyt oltu härren kanssa lomalla, treenilomalla jossa keskitymme melkeinpä vaan omiin liikuntoihimme, koiran lenkitykseen ja hyvinvointiin, ruuan laittamiseen ja sen syömiseen sekä lepäämiseen. Näissä toimissa se vuorokausi aika hyvin kuluukin.

Mietittiin pitkään mihin Suomen kaupunkiin lähtisimme kesälomalla viikoksi urheilemaan ja olla möllöttämään ja lopulta Rovaniemeen päädyttiin ja nyt parin päivän kokemuksella sanon, että nappivalinta. Hyvät reitit ja maisemat sekä pyöräilyyn että juoksuun. Uinti on vielä kokematta.

La-su yönä tänne saavuttiin ja heti sunnuntaina piti päästä pyörän päälle pk- eli peruskestävyyslenkille reiluksi kolmeksi tunniksi. Olin saanut reittivinkkiä Blogin Facebookissa ja niitä vinkkejä hyväksi käyttäen härre meille pyöräreittiä suunnitteli.

IMG_8493
Sunnuntain lenkin juomatauko.

Pyöräiltiin rennon letkeesti härre edellä ja minä perässä, peesissä. Peesissä sen takia että voidaan yleensäkin pyöräillä yhdessä sillä härre on nopeampi pyöräilemään kuin minä. Näin saatiin molemmat pk lenkki tehtyä vaikka mentiinki yhtä matkaa samaa vauhtia.

Tänäänkin oltiin pyöräilemässä, heti aamupäivästä koiran lenkityksen ja pitkän aamupalan jälkeen. Lyhempi lenkki kuin eilen, mutta kovempi.

IMG_8476
Muutama energiageeli mukaan, lisäksi pari litran pulloa vettä.
IMG_8491
WTF?

Yllä olevassa kuvassa näkyy treeni. Hahha, kyllä näkyy. Numerot tarkoittavat sitä, että ensimmäinen puoli tuntia ajetaan pk-sykkeillä eli mun tapauksessa alle 140, seuraava 20 min isommalla sykkeellä eli alle 150 ja toinen 20 min vielä isommalla sykkeellä alle 158, lopuksi vielä loppujäähdyttely kevyesti pyöritellen.

Jos oli eilinen pyöräily hyvä niin oli tämäkin vaikka oli jonkin verran vaikeuksia saada pidettyä syke yli 150, mutta onnistuin jotenkin ainakin. Syke vaan meinasi koko ajan pudota alemmaksi vaikka yritin soteka ja sotkea eteenpäin. =D

Pyörä tuntuu näinä päivinä menevän jotenkin erityisen sutjakkaasti ilman sen kummempia puristuksia. Johtuneeko siittä, että täällä Rollossa on olevinaan aika lättänää omiin kotimaisemien pyöräilyreitteihin verrattuna.

IMG_8482
Härre.

Illemmalla käytiin vielä juoksemassa vajaan tunteroisen lenkki ihan rennosti. Lenkki sisälsi 6 x 50 m vauhdinnostot kävelypalautuksella. Juostiin Kemijoen rantaa ja oi vitsit mitkä maisemat, täällä on todella kaunista ainakin tossa joen ympäristössä. En ikinä oo tajunnut miten iso ja iso asia tuo vesi tai joki täällä Rovaniemellä on. Se on tosi hieno.

IMG_8515
Lämmintä on ollut molempina päivinä.

Tänään varsinkin keli on ollut tosi lämmin. Mittariin en oo kattonut, mutta varmasti yli 20 astetta varjossa. Sopii meikäläiselle.

IMG_8506IMG_8500

 

Mukavat liikunnat ollaan täällä parissa päivässä ehditty vetää ja koirakin on saanut riittävästi lenkkiä uusissa maisemissa.

Ruuaksi tein tänään elämäni ensimmäistä kertaa lasagnea ja hyvää tuli, oikeastaan tosi hyvää:

IMG_8526

Mainokset

4 thoughts on “Nappivalinta: Rovaniemi

  1. Hyvä te! Rovaniemen keskustassa on jotenkin kaikkein eniten huomiota herättävä asia se, ettei siellä ole ketään. Ostoskeskuksen ale-myyntiruuhka tarkoittaa sitä, että siellä on kolme ihmistä. 😀 Tätä en nyt sitten tarkoittanut rovaniemeläisten haukkumiseksi, en missään nimessä! Täällä etelämmässä vaan ruuhkat on ahdistavia, Rovaniemellä ei. Me oltiin siellä pari vuotta sitten kuumimpaan kesäale-aikaan juhannuksen jälkeen ja mua hämmensi se, kun ei ketään ollut missään. Parasta. 😊 Rovaniemi on kyllä kaunis ja mukava.

    Tykkää

  2. Käykää ihmeessä Ounasvaaran päällä kiikkumassa ja katsomassa maisemia, on ihanat maisemat. ❤ Eikä tunnu niin lättänältä, vaikka jokivarsi onki aika tasainen, jos ei sitten lähde 30km päähän keskustasta Kuusamoa kohti. 🙂 Viirinkylän ja Tennilän maisemat on ehkä hienointa, mitä löytyy…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s