Erivauhtisia juoksulenkkejä

Tekis mieli vaan juosta ja unohtaa uinnit sekä pyöräilyt kokonaan. Siltä nyt tuntuu, mutta luulenpa kuitenkin, että pysyn triathlonin harrastamisessa sillä monipuolisuus liikunnoissa on erittäin tärkeää.

Tätä nykyä meikäläinen pitää huolen siitä, että juokesen eri vauhtisia lenkkejä. Että on oikeasti hidasta ja on nopeaa ja on siltä väliltä ja on spurtteja erimittaisia.

Sanotaan näin, että pitää osata juosta hitaasti jotta voi juosta nopeasti. Niin se vain on vaikka asia tuntuu helposti jäävän nopeamman juoksun jalkoihin. Aloitteleva juoksija kehittyy pitkän aikaa pelkällä perusjuoksemisella, sillä rauhallisella ja sitten kun tuntuu, että se ei enää kehitä niin voi alkaa miettiä erivauhtisia lenkkejä.

Viime viikolla kävin muutaman kerran (4) juoksemassa ja lauantain lenkki jotenkin raskaan työviikon (paljon klo 4:n herätyksiä) päätteeksi jäi mieleen. Lauantain töistä päästyäni kattoin akkunasta Pyhäjärven suuntaan, että sataako kuinka paljon ja ei satanut yhtään joten lähdin ihan mielelläni juoksutreeniä tekemään Nokian urheilukentälle. Piti mennä Pirkkalan kentälle, muta siellä tehdään jotain nurtsinvaihtoa hartaudella eikä sinne vieläkään päässyt. Mut Nokialla on hiano juosta, siellä on ihan uusittu rata.

erivauhtisia02

Tein itselleni mieleisen 6 x 800 m juoksutreenin. Eli ensin av eli alkuverryttelyhölkkä jonka jälkeen 6 kpl 800 m kovavauhtista vetoa, palautus rauhallinen hölkkä 400 m.

800 m:n vetojen kilometrivauhdit olivat 4´37–4´50 välillä. Hyvä treeni, tuli juostua yhteensä 4800 m kovaa.

erivauhtisia01

Tällä viikolla olen jo kerran käynyt juoksemassa, eilen. Ja lenkki oli pitkä sekä hidas. Parituntinen lenkura meiltä Tampereen keskustaan ja takaisin, vauhti hidas 6´50 / km. Oikein nautittava lenkura.

erivauhtisia04

Härrenkin juoksuasioita mulla on, hän oli pitkästä pitkästä aikaa juoksemassa puolimaratonin, Team Raholan Anun maraton oli kyseessä ja juostiin Nokialla vaihtelevassa maastossa. Hänellä meni hyvin, aika oli jotain tunti neljäviis ja sekunnit päälle. Hyvä härre.

erivauhtisia03

Kai sitä tarttis ruveta miettimään mihin triathlonkisoihin sitä tänä kesänä osallistuisi, tehdä päätöksiä. Tarvii kyllä sanoa, että ei ole intoa niin paljon kuin edellisinä kesinä ja siksi vielä en ole mitään täysin varmaksi miettinyt. Liikunnan ilo on kuitenkin pääasia ja hyvä kunto. Oma kehittyminen tärkeää, mutta ei muita vastaan kisaaminen. Omaa itteään vastaan kyllä.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s