Sipsikaljavegaani

Harvemmin kuin useammin tulee syötyä mitään sipsikaljavegaanisapuskaa. Eli raskasta ja epäterveellistäkin mättöruokaa. Ei tuu syötyä ihan sen takia koska tykkään paljon enemmän tavallisesta terveellisestä ruuasta ja tykkään tehdä tavallista terveellistä ruokaa. Joskus kuitenkin mätetään meidän perheessä.

oumph_kebab03
Mättöruokaa!

Tänään Pirkan pyöräilyn (en itse voinut pyöräillä kun oon ollut yskässä, mutta härre oli pyöräilemässä 136 km) jälkimainingeissa oli semmonen kerta kun mättöruokaa kebab kuuluu mun mättöruokiin lautasellemme valmistin ja samalla pääsin kokeilemaan K-ruokakaupoissa myytävää Oumph! maustettuja tai maustamattomia soijaproteiinipaloja tai -suikaleita.

oumph_kebab02
Örk!

Jostain luin vertauksen, että tämä Oumph! on ruattalaisten vastine suomalaiselle nyhtökauralle mikä ei todellakan pidä paikkaansa ja on ihan ihmeellinen vertaus. Ihan sen takia, että Oumph! on soijavalmiste, tehty soijapauvuista kun taas nyhtökaura ei oo soijaa nähnytkään joten ero on kuin yöllä ja päivällä. Itse tykkään soijatuotteista ja syön niitä siinä missä muutakin kasvikunnan tuotetta, mutta en pidä ajatuksesta, että näitä kahta verrataan toisiinsa.

Oumph!-tuotteita on tosiaan monenlaista ja nappasin pakastealtaasta sen kebab-tuotteen sillä halusin tehdä sitä ranskalaisilla ja soosseilla.

oumph_kebab01
Yksi monesta Oumph! -tuotteesta.

Tuote itse mainostaa vähän sipsikaljavegaanimaisesti:

”Tämä on sairaan hyvää ruokaa. Se on tehty pavuista. Mutta unohda kaikki terveysruoat. Me uskomme ruokaan, joka tuo veden kielelle. Ruokaan, joka on helppo valmistaa ja jolla isoinkin nälkä lähtee. Ruokaan, joka on älyttömän hyväksi ympäristölle. Oumph! edustaa kaikkea tätä! Oumph!:n ympäristövaikutus on niin merkityksetön, että me kaikki maapallon asukkaat voimme syödä sitä haitatta vaikka joka ikinen päivä. Eeppistä!*”

TOMAATTIKASTIKE

kuullota öljyssä silputtu sipuli, valkosipulin kynnet ja paprika. Lisää sinappi, suola paseerattu tomaatti ja pyörittele pannulla. Lopuksi kaikki sauvasekoittimella soosiksi. Valmis.

VALKOSIPULIKASTIKE

Puserra kaksi valkosipulin kynttä Oatly kaurafraicheen sekä suolaa ja pippuria, sekoita ja kastike on valmis.

pirkanpyoraily2016
Pirkan Pyöräilyn pyöräilijät saivat ajaa Rantatunnelin läpi.

Oumph!

Sipsikaljavegaanit Facebookissa.

Me Naiset sipsikaljavegaaneista: ”Oletko jo törmännyt tähän someilmiöön? Sipsikaljavegaanit viis veisaavat terveysruuasta.”

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s