Helsinki City Run 2016

Juoksu 1 h 57 min 14.5.2016  (Helsinki City Run)
keskisyke 168, maksimi 180
21,1 km, 5 min 33 sek / km

Se oli semmonen puolimaraton eilen, ihana ilma, hieno reitti hyvillä maisemilla, paljon juoksuseuraa. Tykkäsin.

hcr201601
Me juoksijat, härre oli kannustajan osuudessa lunssastansa johtuen.

Lähdettiin aamulla neljän porukassa ajelemaan Helsinkiin, kisanumeron haussa piti olla ennen kello yhtä ja oma startti oli vasta klo 15:30.

hcr201609
Keltainen piata vihreä teksti. Hailumman keltainen kuin tässä kuvassa.

Juoksunumeron noudon jälkeen meillä oli hyvää aikaa palloilla ja haahuilla ja möllöttää. Se oli aika turhauttavaa odotusta ja alun perinhän mun piti mennä jo edellisenä päivänä eli perjantaina paikalle jolloin olisin saanut juoksunumeron silloin ja olisin välttynyt tältä tuntien odottelulta. No kyllä se aika hyvin meni, meitä oli kuitenkin mukava oma pikku porukka jossa asiaa riitti.

hcr201608
Katrin kanssa kuvautettiin ittejämme.
hcr201603
Tavarasäilytys. Sinne vietiin kamppeet matkalla starttiin.

Startti oli jossain aika kaukana Töölön kisahallista josta juoksunumerot haettiin, pelästyin jo, että voisin myöhästyä omasta aikaryhmästäni. Olin ilmoittautunut 1:55 tavoiteryhmään sillä meiningillä, että se on se mun aika suunnilleen ja jos tosi haipakkaa menee voin vielä kiristää ja päästä alle 1:55. Kuuluttaja kuulutteli, että samassa lähtöryhmässä starttasi Martina Aitolehti (mun idoli, vahva ihminen).

Startissa törmäsin seurakaveriin jee, oli mukavaa päästä juoksemaan jonkun tutun kanssa ehkä samaa vauhtia.

hcr201602
1:55 tavoiteaikalaiset startissa. Porukkaa oli.

Pum ja lupa juosta saatu. Paljon oli tosiaan porukkaa ja massan mukana menin siellä porukan keskellä. Hyvin juoksi kuitenkin eteni kun kaikki himoitsivat samaa loppuaikaa ja juoksivat sen takia sopivaa vauhtia.

Mää olin laskenut, että jotta saan lopputulokseksi sen 1 h 55 min pitää mennä 5 min 27 sek / km vauhtia ja se lähti sujumaan todella todella hyvin. Tuntui hyvältä ja juoksu oli helppoa, ei ollut mitään valittamista.

Katsoin väliaikoja siinä 5 km ja 10 km kohdalla ja koko ajan olin vähän ”etuajassa”. Jee, ajattelin tämähän menee tosi hyvin ja tuntuu, että on varaa kiristä vileä loppumatkalle.

hcr201604
Ihanat maisemat, mää tykkäsin.

Koko reissun katsoin pelkkää kilometrivauhtia, en kertaakaan vilkaissut sykettä ja se oli hyvä systeemi. Tasaista sujuvaa reittiä oli alkumatka. Muttei loppumatka ja aloinkin huomata, että vauhti hiipuu väkisinkin vaikka mitä teksi. Musta ihan oikeasti tuntui, että kapusin koko ajan pieneen loivaan ylämäkeen suunnilleen ihan koko loppureissun jostain 12 kilometristä lähtien. Sain tehdä töitä, että vauhti pysyi siinä missä se sitten pysyi. Nautin kuitenkin juoksusta ja se jotenkin sujui mukavalla fiiliksellä taaperuuksesta huolimatta.

Ensimmäisen puolikkaan juoksin aikaan 55 min ja jälkimmäisen puolikkaan jotain 62 min joten kyllä se matkanteko hidastui loppua kohden.

hcr201611

Mulla oli energiageeliä matkassa ja otin kolmesti. 5, 10 ja 15 km:n kohdalla joissa kaikissa oli juomapiste. Niistä sain vettä. Tarjolla oli myös urheilujuomaa jota join sitten siinä viimeisellä juomapisteellä joka oli 18 km:n kohdalla. Silloin mulla ei ollut enää geeliä vaikka siinä sitä olisin kaivannut. Jotenkin puolihuolimattomasti lähdin vain kolmella geelillä liikenteeseen vaikka ainakin yksi lisää olisi ollut tarpeen.

Koko juoksun aikana ei satanut, lämpötila oli jotain 12–13 astetta joten erittäin hyvä juoksukeli. Tarkeni lyhyissä kuteissa ja tuli jopa lämmin. Ennen juoksua mietin moneen kertaan, että laitanko päälle pitkähihaista vai en ja onneksi en laittanut, olis tullut tukala olotila. Lippiksen vedin kuitenkin päähän pitämään lämpöä yllä.

hcr201607
Maalialueella oli kuhinaa, juoksijoita tais olla jotain yli 13000.

Olin tosi tyytyväinen kun ei satanut vaikka vähän väliä lupailtiin jopa jotain rankkasateita juoksun ajaksi. Kuivana säilyin, paitsi hiki sitä kyllä tuli ja pukkas.

Maaliin pääsin hyvissä voimissa ja tyytyväisenä aikaan 1:57. Kaksi minuuttia jäin tavoitteestani, mutta oon aina tyytyväinen kun menee alle 2 h. Hyvä juoksu oli se ja aiheutti liikunnan iloa. =)

hcr201605
Meitsi maalissa.

 

hcr201606
Suolakurkkua kertakäyttömukissa tarjoiltiin maalissa.

 

hcr201610
Reitti. Alun olen mennyt oransilla sykkeillä, mutta muuten punaisilla eli kovilla sykkeillä.

Nyt tahdon jo uudelle puolikkaalle, mihinkähän menis?

Käy tykkäämässä blogin sivusta Facebookissa.

 

Mainokset

8 thoughts on “Helsinki City Run 2016

 1. Me oltiin terästä! Hyvä kiva reissu oli alusta loppuun. Onko jalat kipeät? Mulla on aika tönköt ja yhteen vapaaseen sattuu kynnen kohdalle, eli kaikkeni oon kyllä antanut, vaikka alkuperäisestä tavoitteesta jäinkin. Hyvä puolikas, hyvä mieli!

  Tykkää

 2. No mee! Siis sinne puolikkaalle ja ota hotelli lähtöpaikan vierestä, siinä on hyvä hotelli, kauniit huoneet. Öö, olikohan Scandic vai mikä, en muista. Paitti jos meet Pirkan pyöräilyyn, niin en tiiä kannattaako. 😊 Kovan treeniviikonlopun sais ja ehtis kuitenkin toipua Voimarinteelle.

  Mä kävin märkkäröimässä ja yritän lepäillä, tönkköä elämää on tänään. 😃 Huvittavaa.

  Tykkää

 3. Hyvä juoksu! Olihan tuolla loppuosalla niitä mäkiäkin hidastamassa menoa. Itse tykkäsin enemmän kyll viime vuoden reitistä vaikka ei se reitti ny tasainen tarvii olla. Kaikki on juostava mitä eteen tulee. Itse ottanut tavaksi ottaa eka geeli just ennen lähtöä, jolloin on energia tapissa alusta alkaen. Ja kuten sinäkin, aina ennen juomapistettä uusi. Näin energiansaanti on tasaista. Uutta matoa koukkuun!

  Tykkää

  1. Joo oon samaa mieltä, että ei missään nimessä tarvi olla tasainen, kyllä mäkiä saa elämässä olla ja ylämäkeen juoksu kehittää. Mää otan kans joskus geelin jo ennen lähtöä, nyt jotenkin ei tullut mieleenikään vaikka olis kyllä pitänyt.

   Tykkää

 4. Onnea hienosta ajasta! Samaa mieltä etttä reitin loppupuoli kyllä tuntui ja joutui tekemään töitä, että vauhti pysyi edes jonkinlaisena. Sää oli loistava ja HCR on kyllä aina onnistunut. Itsellänikin loppui geelit, kun kuvittelin aiempien vuosien tapaan saavani banaania viimeisellä juomapisteellä. Mutta kokonaisuudessaan ihan mahtava fiilis jäi päällimmäiseksi 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos vaan. Vauhti kyllä hidastuu kun on sitä nousua ja mulla on joskus vaikeaa nousujen jälkeen saada sitä hyvää juoksuvauhtia takaisin. Nyt sain paremmin kun keskityin siihen oikein kunnolla ja pinnistin. Mää olisin toivonut juomapisteille just jotain banaania tai geeliä, ainakin joillekin.
   Hyvä tapahtuma kyllä!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s