5 km:n testijuoksu ja juoksuryhmässä pari paikkaa vapaana

Juoksu 57 min 58 sek
keskisyke 150, maksimi 173
9,34 km, 6 min 12 sek / km

5km01

Tänään vuorossa semmonen juoksu, että 5 km täysiä. Ekana kahden ja puolen kilometrin lämmittely, että keho on varmasti valmis kovaan repäisyyn. Sen jälkeen niin isolla sykkeellä kuin suinkin vain mahdollista 5 km ja lopuksi 2,5 km:n loppujäähdyttely joka on kans tärkeä asia, maitohapot poistuu elimistöstä ja keho palautuu lähemmäksi lepotasoa.

Lämmittelyt ja jäähdyttelyt ovat tosi tärkeitä ja ne kannattaa kyllä ottaa jokaiseen lenkkiin mukaan. Huoltavat kehoa ja kaiken lisäksi tulee sitä matalatehoista treeniä viikkoon lisää joka on tärkeääkin tärkeämää ja joka monelta unohtuu kun painetaan siellä ylärajoilla aina vähän liian kovaa vaikka pitäisi tehdä juuri päinvastoin.

Yllä siis tämänpäiväisen juoksun suunnitelma suunniteltuna ja raapustettuna.

5km04
Pirkkalan kallioo.

Mulla ei ollut oikein hajua mihin aikaan 5 km juoksisin kun on ollut koipiongelmaa kauan ja sellaista. Ajatuksena, että kyllä se jotain 25 minuutin paikkeille asettuu se 5 km:n aika.

Edellistä aikaa en kuitenkaan sen tarkemmin muista enkä sitä milloin oon viimeksi 5 km:n juoksutestin tehnyt, en oikein jaksa pitää kirjaa ennätysajoistani kun sillä ei oo mitään merkitystä, ei muuta mun liikkumisia suuntaan tai toiseen enkä jaksa sitä nippelitietoo kauheesti keräillä. Mennään isommilla linjoilla mun kohdalla.

Yksin ei tarttenut taaskaan juosta, härren kanssa sama lenkki mitä nyt vähän tulisi hajurakoa kun härre kuitenkin on mua nopeempi juoksija.

Se on muodostunut jopa tämmöselle yksin viihtyvälle meikäläiselle eduksi, että meitä on kaksi jotka harrastavat tätä samaa lajia, triathlonia. On melkein aina treeniseuraa ja liikkeelle tulee lähdettyä sen ansiosta aina ihan iloisella mielellä. Vielä enemmän iloisemmalla mielellä kun silloin kun harrastin yksin vaikka siitäkin tykkäsin, yksin tekemisestä. Härrehän on uinut tähän harrastukseen mukaan sen myötä kun hän ensin vuoden pari katteli mun tekemistä ja kisoissa haveili ittekin olevansa starttiviivalla. Ja tosi hyvä että on uinut sillä liikunta on ilon asia ja kaikkien ihmisten pitäisi liikkua edes sen verran mitä liikuntapiirakka sanoo.

5km03
Härre ja mää.

Kotoo lähdettiin hölköttelemään kohti miettimäämme starttipaikkaa johon oli 2,5 km matkaa. Ja ei muuta kuin ajanotto käyntiin ja juoksemaan lujaa, mielellään täysiä. Oli aikas tuulista, mennessä vastatuuli ja tullessa myötätuuli.

Painatettiin menemään yhteen suuntaan 2,5 km ja takaisin. Oli raskasta ja jähmeää, syke ei ollut mielestäni tarpeeksi korkealla eikä tuntunut nousevan kun en saanut tossua toisen eteen yhtään lujempaa. Oli raskasta taisinkin mainita. Raskasta. Kuulitteko oli raskasta ja tahmean jähmeää. =D

5 km on kuitenkin suht lyhyt matka ja oli äkkiä ohi. Maalissa kello pysähtyi aikaan 25 min 52 sek johon on oltava tyytyväinen vaikken täysin ookaan. Mutta tästä taas etiäpäin hyvällä viiliksellä, tärkeintä on liikunnan ilo.

Härren vitonen meni aikaan 22 min 52 sek.

Juoksutreenit ovat muuttuneet tässä pikku hiljaa pitkin kevättä muuttuvat edelleen kesää kohti: peruskestävyyskauden jälkeen enemmän vauhtikestävyyttä eli enemmän kovavauhtisia lenkuroita peruskestävyyden oheen.

5km02
Alamäki.

Juoksun jälkeen tultiin kotiin syömään eilistä pitsaa joka upposi massuun nopeasti.

Tänään myös ollaan suunniteltu loppuun kaikki mitä ensi viikon tiistaina tehdään PUHTI juoksuryhmän kanssa. Juoksuryhmä aloittaa siis 26.4.2016 klo 18:30 ja ensimmäinen tapaaminen on Pirkkalassa. Ryhmään mahtuu vielä kaksi henkilöä, ilmoittaudu mulle tai härrelle jos olet kiinnostunt, alla vielä mainos:

puhtijuoksuryhma01

PUHTI henkilökohtainen valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “5 km:n testijuoksu ja juoksuryhmässä pari paikkaa vapaana

  1. Välillä on raskasta. Se ottaa päähän jos ei kulje. Mulla parhaat lenkit syntyy siten, että ensimmäiset sadat metrit on loivaa alamäkeä. Saan niihin rullaavan askeleen ja sitten rullaa koko lenkki. Niinku tänään kymppi. 😊 Mutta ootas, kun aloitan juoksun loivassa ylämäessä! Voi terve… Ei tuu mitään.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s