Mallorca päivä 7

Port de Pollença 15.4.2016

Pyöräily 5 h 12 min
keskisyke 132, maksimi 178
94,57 km
Lenkki sisälsi:
Sa Calobran nousu 49 min
keskisyke 158, maksimi 178
8,9 km
IMG_6453
Uusissa vermeissä.
IMG_6421
Aamulla ennen lenkkiä.
Tänään taas poljettiin ja lähdin kuin lähdinkin härren mukaan polkemaan kuuluisan Sa Calobran nousun joka mua jännitti tosi paljon etukäteen ja jännitti nimenomaan se sinne pohjalle laskeutuminen ei ylös nouseminen. Ja jotta nousun voi nousta ensin on mentävä sinne pohjalle. Jyrkkää ja serpentiinimutkaa, siinä jännityksen aihetta kerrakseen.
IMG_6430
Luostarissa olevassa kahvilassa oli pyörille telineet. Näitä on monessa paikassa.
Ensin herättiin, syötiin aamupuurot ja appelsiinit, haettiin pyörät hotellin pyörävarastosta ja sitten startattiin päivän pyörälenkuralle. Normaalia aiemmin (ehkä 7:30 maissa), että vältyttäisiin turistibusseilta ja paljolta muulta auto- ja pyöräliikenteeltä siellä jännittävällä Sa Calobran reitillä, ehkä olisi vähän rauhallisempaa kun aiemmin lähdettäis polkemaan.
IMG_6415
Hotellin pyöräsäilytyspaikka.
IMG_6416
Meikäläisen vuokrapyörä.
Ensin noustiin luostarille jossa käytiin jo muutama päivä aiemminkin ja siittä jatkettiin Sa Calobran suuntaan ja päädyimme serpentiinimutkia lasketellen (lasku oli ainakin 10 km) Port de Sa Calobran satamaan.
IMG_6426
Tauon paikka.
Satamassa käytiin kahveella ja pissalla ja sitten vaan starttipaikasta lähtö ja kellottamaan vajaan 10 km:n nousua, startti oli oikein merkattu kyltillä. Tarvii sanoa, että nyt panikoin ja pelkäsin aivan turhaan sitä jyrkkää serpentiinimutkaista alasmenoa. Mitään ongelmaa ei ollut koko laskun aikana. Ei sitten mitään ja ihmettelen miksi pelkäsinkin niin paljon. No nyt on hyvä sanoa, että onneksi menin ja onneksi poljin ja onneksi ylitin itteni. Kävin henkisen taistelun itteni kanssa, että uskallanko vai enkö uskalla mennä laskemaan jyrkkää serpentiinitietä ja lopulta menin ja se kannatti.
IMG_6445
Port de Sa Calobra.
IMG_6434
Sitä itteensä, nousua.
IMG_6433
Siellä se tie menee joka paikassa ja maisemat ovat henkeäsalpaavat.
Mun taktiikka oli pyöräillä nousu vähintään 150 sykkeellä ja se onnistui hyvin. Syke nousi nousun edetessä ja viimeiset pari kilometriä menin aika isolla sykkeellä ja sitten kun näin määränpään häämöttävän otin ittestäni kaikki irti ja kyllä lähti, lopussa syke oli lähellä 180:aa ja pyörän päältä noustessa jalkoja tärisytti vielä jonkin aikaa. Mun aika nousulle oli 49 min mihin oon tyytyväinen. Sitä en tiedä meninkö aivan täysiä, mutta hyvää vauhtikestävyysvauhtia kyllä joten tuli oikein hyvä mäkitreeni. Härren aika oli 40 min ja jotain päälle.
IMG_1301
Viimeiset nousumetrit.
Yhdessä kohtaa nousua katoin, että jaahas olen kohta seuraavan serpentiinimutkan uloimmassa kohtaa ja vastaan tulee alas menevä bussi ja se on mun kanssa samaan aikaan samassa kohtaa ja apua bussin on tultava mun kaistalle, että se saa käännyttyä jyrkässä mutkassa. Jännitti ja pelotti, mutta lopulta mahduin hyvin pujahtamaan bussin ohi eteenpäin enkä edes meinannut mennä yli mutkasta. No onneks en sillä jos olisin mennyt olisi pudotus ollut aikamoinen ja meikäläinen pelkkä läntti vaan jossain vuoren notkossa. Hyvin kuitenkin mahduttiin molemmat ja busseja tuli vastaan ehkä kolme kappaletta sinä aikana kun nousin nousua.
IMG_1303
Valmis!
IMG_1306
Härre oli ylhäällä ennen mua.
IMG_6447
Appelsiinimehua ja Oreoita nousun jälkeen.
Jäätiin appelsiinimehulle ja Oreo-kekseille joita täällä myydään joka paikassa siihen kahvilaan mihin nousun kellotus loppui ja siittä oli vielä reippaasti matkaa hotellille, jotain 40 km ainakin. Oli tossa neljässäkymmenessä kilometrissä ainakin yli 10 kilometriä laskemista vuorenrinteiltä alas, mutkaa mutkan perään, mutta hyvin se meni. Paljon paremmin kuin aiemmin tällä viikolla kun luostarista pois laskettelin ja sanoinkin härrelle joka odotti mua laskun alla, että kyllä mää näistä oppisin tykkäämään kun saisin mennä monta kertaa ja lasku kävisi tutuksi.
IMG_6450
Härren kloss meni rikki kesken lenkin.
Loppu 10 km:n suora riittävän reippaasti hotellille jonne härren äiti oli jo vähän aiemmin tullut omalta reitiltään. Hän oli polkassut yli 60 km, käynyt taas luostarilla ja vielä vähän yli ja tehnyt sen jälkeen jonkun lisälenkin.
Päivän sapuska,

PÄHKINÄPASTA

 • 200 g cashewpähkinöitä tai maapähkinöitä (itte käytin saksanpähkinöitä kun muita ei kaupoissa näkynyt
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 3 dl kookosmaitoa
 • 1,5 rkl raastettua inkivääriä
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 1 tl punaista currytahnaa
 • 1 tl chilijauhetta
 • 1 tl sokeria
 • öljyä
 • pippuria, suolaa
 • spaghettia

Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Paahda pähkinät kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja anna jäähtyä hetki. Lisää öljy ja sipulit ja kuullota niitä hetki.Lisää kookosmaito sekä mausteet.Hauduta n. 5 minuuttia ja sekoita pastan joukkoon.Tarjoile spaghetin kanssa.

IMG_6454
Tämä oli hyvää.
Mainokset

12 thoughts on “Mallorca päivä 7

 1. Ihana loma! Oon kade, pääsispä itekkin lämpimään. 🙂 onneks ei käyny mitään ja oot edelleen oma ittes etkä läntti vuoren notkossa hahahaa😂

  Tykkää

 2. Voi, että rupes matkustusjalkaa kutittaa nämä sun päivitykset. Mahtavat maisemat ja hyvä fiilis! Käykäähän joskus myös Itävallan Kitzbuhelissä jos kohteet alkaa loppua. Hieno paikka, pyöräilyreittejä paljon ja nousua riittää ; ). Joka kerta kun olen käynyt on myös osunut kohdalle lähialueella pyöräily tai triathlon kisat. Paljon ihania pikku majataloja, suosittelen!

  Tykkää

 3. Mä oon ihan varma että oon jättänyt sulle kommentin tähän, mut ei vaan näy, kellehän oon kirjoitellut 😀
  Kiva kun olet reissusta ahkerasti postaillut. Teillä on ollut upeat maisemat, varmasti hienoa päästä tuollaisiin maisemiin oman harrastuksen parissa 🙂

  Tykkää

  1. Voi ei ei kyllä näy missään näkymättömissäkään. =) No mullekin käy joskus niin, kommentti katoaa tai jotain muuta.

   Oli tosi ihanaa en melkein kestä paluuta kotiin, täällä sitä nyt kuitenkin ollaan Pirkkalassa ja kestettävä on. =D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s