Mallorca päivä 3

Port de Pollença 11.4.2016

Keli hellii, lämmin ja aurinkoinen.

Pyöräily 4 h 14 min
81,09 km
keskisyke 125, maksimi 163
IMG_6209
Härre ja äitinsä, molemmat kuvassa.
Tänään ensimmäinen tämän reissun pyörälenkki jonka pääetappi oli Formentorin majakka Mallorcan pohjoisimmassa kohdassa. Olin lukenut majakasta jo kotona netistä ja sinne oli päästävä. Ja retittiähän kävimme ajelemassa autolla jo eilen.
Aamuherätys tais koko porukalla olla siinä 7 maissa tai vähän jälkeen jonka jälkeen amupalan valmistus ihan rauhassa ja sen syöminen kans hartaasti jonka jälkeen alettiin valmistautua päivän pyöräilyihin.
IMG_6188
Ollaan huoneistohotellissa nimeltä Duva ja tämä kuten moni muukin hotelli täällä on pyöräilijöitten paratiisi. Hotellilla on lukitut isot varastokopit jonne vuokrapyörän saa viedä talteen aina kun sillä ei aja. Siellä on mahdollisuus pestä ja huoltaa pyörää ja siellä on pesukoneet kuivausrummut treenivaatteiden pesuun ja on siellä triathlonputiikkikin.
IMG_6182
Härren äiti.
Noin kympin maissa aamulla haettiin pyörät tuolta varastokopista ja lähdettiin sotkemaan. Ensin saatettiin anoppi majakalle vievän tien alkuun ja lähdettiin härren kanssa tekemään siittä muualle ensin tekemään semmonen vajaan tunnin polkaisu ja sitten vasta poljettiin kohti majakkaa.
IMG_1234
Hianoo. Oli ylämäkee oli alamäkee, ensimmäinen ylämäki majakalle tais olla 3 km:n mittainen. Joo, kyllä multa ylämäen polkeminen sujuu ihan mukavalla fiiliksellä vaikka se olisi kuinka pitkä, mutta alamäet ne on niitä kamalia. Serpentiinimutkaa alas polkiessa tunnelma on kyllä aika pelottava ja jännittävä. Mutta pakko se on polkee ja kuten oon ennenkin kertonut, olen kehittynyt tosi paljon alamäkien polkijana. Ihan joskus ennen muinoin en suunnilleen uskaltanut laskea alamäkeä ja siihen verrattuna tän päivän alamäet sujuu paremmin kuin loistavasti. =) Kotosuomessa uskallan painattaa tuttuja alamäkiä täysiä lisää vauhtia polkien.
IMG_6213
Ooh ja iih mitkä maisemat. Mää niin tykkään maailman maisemista  ja atmosfääreistä.
Mää poljin majakalle omaa tahtiani, härre omaansa ja tavattiin siellä ylhäällä. Kun saavuin sinne niin anoppi sekä härre olivat jo paikalla mua vastassa. Ja muutama muukin pyöräilijä. Tämä Mallorca on tosi suosittu pyöräilijöiden pyöräilylomakohde ja olen lukenut, että Mallorcaa on nimenomaan rakennettu ja kehitetty siihen suuntaan, että täällä on hyvä treenata.
IMG_6191
Mulla oli päivän pyöräilyillä juotavan lisäksi mukana Oreo-keksejä, energiageeliä ja sitten söin kahvilalla jonkun vegaanisen pitsapalan? sekä omenan. Pitsa oli tosi hyvää.
No, majakan kahvila oli siis täynnä pyöräilijää kuten kuvasta huomaa:
IMG_6202
IMG_6206
Jotain vuohia pyörii ympäri ämpäri maisemia ja niitä oli tullut Majakan kahvilaankin. Söivät mitä tahansa, banaaninkuoria, pitsaa, ihan mitä vaan ainakin siltä näytti. Kilttejä, mutta tosi tunkeilevia, tulivat aivan lautaselle asti. Näin kun yksi hyppäsi tosta noin vaan pöydälle ja rupesi syömään erään miehen pitsaa.
IMG_6195
Ötökkä vetää banaaninkuoria nassuun.
IMG_6197
Anna se eväs tänne!
Riittävästi taukoa pidettyämme lähdettiin polkemaan majakalta takaisin. Kaikki omaan tahtiin. Anoppi polki hotellille ja  härre odotti mua sovitussa kohtaa ja jatkettiin vielä parinkymmenen kilometrin kevyt palauttava lenkura majakan ylämäkien jälkeen.
IMG_6217
Oho, oma sykekello on muuttunut Oreo-keksiksi sopivasti just tauolla.
IMG_6223
Mikäs täällä on ollessa. Loma on ihmisen parasta aikaa
Täällä autoilijat ovat joka ikinen pyöräilijät huomioonottava, aivan samoin kuin Italiassa. Majakalle polki paljon pyöräilijöitä ja oli myös paljon autoja, mutta kertaakaan ei tullut minkäänlaista pelkoa jonkun autoilijan käyttäytymisestä vaan pyöräilijät olivat etusijalla. Vaikka välillä oli ruuhkaista niin silti oli turvallista polkea.
Meidän hiilikuiturunkoiset maantiepyörät on vuokrattu pyörävirmasta nimeltä Huerzeler. Se on saksalainen virma ja vuokraa pyöriä ympäri ämpäri Eurooppaa. Toimii ja suosittelen.
IMG_6203
IMG_6191
Tosi hieno lenkki oli ja maisemat parhaat. Pyöräily on parasta!
Hotellilla suihkut ja muut sellaiset ja ruuanlaittoon. Tein meille tämmöstä:

KURPITSA-KVINOASALAATTI (resepti K-ruoka.fi)

Toki jouduin soveltamaan reseptiä sillä meillä ei ole täällä uunia ja paahdoin kurpitsansiemeniä mukaan. Vegaaninen tästä tulee kun jättää fetajuuston pois.

 • 1,5 kg myskikurpitsa / bataatti
 • 1 sipuli
 • 1 rkl oliiviölyä
 • 0,5 tl suolaa
 • mustapippuria
 • kvinoaseos
 • 1 dl kvinoaa
 • 1 rkl sitruunamehu
 • oliiviöljyä
 • 1 tl kuivattua minttua
 • 0,5 tl suolaa
 • pippuria
 • 100 g fetaa

KASTIKE

 • 1 prk soijajogurttia
 • 1 tl sokeria
 • 0,5 tl kuivattua minttua
 • suolaa

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Lohko kuoritut sipulit. Pyöräytä kurpitsat ja sipulit öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran paistamisen aikana.

Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Mausta kvinoa sitruunanmehulla, oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja mintulla. Yhdistä lämpimät kasvikset ja kvinoa keskenään. Murustele päälle fetajuusto niille kekkä fetajuustoa syö.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen. Voit tarjota salaatin myös kylmänä.

Pistin sapuskaan vielä paahdettuja kurpitsansiemeniä.

IMG_6225

IMG_6242
Heippa sitten, netti toimii niin tökkien että en tiedä kirjoittelenko ja kuinka monta kertaa tältä reissulta. Mut viimeistään sitten ensi viikolla omasta kotoo.
Mainokset

5 thoughts on “Mallorca päivä 3

 1. Kivalta näyttää. Tykkäsittekö tunnelista?
  Alamäkiajoon oli ammattilaisen neuvo että ulkokaarteen puolen poljin alas ja kaikki paino sille. Katse sitten sinne minne on kaartamassa/menossa eli 10m päähän…

  Tykkää

 2. lluc luostari on myös hieno paikka, jossa saa kyllä kivuta myös aika paljon. Siellä on kiva kierrellä vähän pitempäänkin.
  Vastasitkin jo tuohon tunnelijuttuun 🙂

  Tykkää

  1. Joo vastasinkin. Täällä on kaikki hianoo. Mukamas ylihuomenna perjantaina mennään polkasemaan se Sa Calobran nousu hui kamala käytiin sitä vähän autolla äsken tiiraamassa. Tänään oltiin luostarilla ja hianoo oli. Kiitos hyvistä vinkeistä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s