Pari kokeilemisen arvoista venytystä

Heissulivei. Selkä on mulle tärkeä asia. Joskus vuosia sitten sain vaivakseni välilevynpullistuman ja silloin tuskissani ja kuukausien kuluessa jopa luulin, että juoksut olisi elämässäni juostu. Vaan eipä oo tietenkään. Selkä kuntoutui hyväksi ja olen jo vuosia pystynyt taas juoksemaan ja tätä nykyä selkä oireilee vain silloin kun liikuntaa on liian vähän. Lomamatkoilla esimerkiksi.

Tässä kaksi venytysliikettä jotka oon ottanut heti omakseni kun niitä kokeilin.

SELÄN VENYTYS TANGOSSA ROIKKUEN

Ota tangosta leveä (hartioita leveämpi) myötäote ja roiku. Rentoudu ja roiku, muista hengittää. Selän lihakset rentoutuvat ja selän pienetkin lihakset venyvät.

Roikkuessasi tangosta vartalo rentona nojaa päätä eteenpäin yrittäen koskettaa leualla rintaa. Vielä venyy selän keskeltä.

Nikamavälilevyt venyvät ja välilevynpullistuman riski vähenee.

selanvenytys02

YLÄVARTALON VENYTTELY

Seiso hartioita leveämmässä haara-asennossa selkä suorana ja nosta kädet pään yläpuolelle kämmenet kohti kattoa.

Hengitä sisään ja venytä kylkiä työntämällä käsiä ylöspäin. Voit taivuttaa ylävartaloa  sivulta sivulle. Hengitä hitaasti ulos ja rentouta ennen seuraavaa liikettä.

Kun muistat pitää selän koko ajan hyvin suorana venyy rintalihas, vatsalihakset, kyljet, käsivarren lihakset, selän lihakset.

Täydentää hyvin äskeistä selän venytytstä.

Kokkeile!

selanvenytys01

Molemmat venytykset kirjasta Lihaskuntoharjoittelu ja venyttely.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mää muuten tein mun Puhti henkilökohtainen valmennus -systeemeille oman FB-sivun, kas tässä. Saa käydä tykkäämässä siittäkin. Sieltä myös löytyy tiedot huhtikuun lopussa alkavasta juoksuryhmästä jota mää ja härre vedetään. Osallistujia on jo ilmoittautunut hyvin ja vielä on myös vapaata. Jos kiinnostaa niin harkitte ja ilmoittaudu. =)

Nyt kun oon personal trainer -koulutuksen saanut päätökseen niin otan ihan rauhakseltaan näitten liikuntatöiden kanssa. Nyt ensin aloitetaan tämä juoksuryhmä ja tulevaisuudessa varmasti lisää juoksu- ja treeniryhmiä kunhan päästään alkuun ensimmäisen ryhmän kanssa. Mut saa kysyä jos palveluita halajaa.

 

Mainokset

2 thoughts on “Pari kokeilemisen arvoista venytystä

  1. Oi olipa kiva kuulla että olet välilevyn pullistumasta kuntoutunut tuollaiseen kuntoon, jolla kisaat triathlonia 🙂 Minulla on nyt tuo vaiva ollut kiusana jo lähes vuoden ja rajoittaa vielä liikkumista todella paljon. Olisi ollut niin kiva osallistua teidän Puhti-ryhmään, mutta tällä selällä ei vielä juosta metriäkään. Toivottavasti järjestätte sellaisen myös ensi vuonna. Voisi sopia tällaiselle introvertille kuntoilijalle hyvin tuo 🙂

    Tykkää

  2. No joo kyllä voi kuntoutua. Mulla on pullistumasta aikaa nyt jo ainakin varmaan viisi vuotta. Ensin sain liikuntakiellon, mutta pikku hiljaa kuntouttaen ja nyt pärjään selän kanssa aivan loistavasti tänä päivänä.

    Toivottavasti selkäsi tulee kuntoon ja liikunnat jatkuu. Kyllä, juoksuryhmiä järjestetään varmasti lisää, sopisit joukkoon oikein hyvin. =)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s