Asioina treenipäiväkirja ja juoksutesti

Treenipäiväkirja salilla.

Mää teen tosi mielelläni voimaharjoittelua. Salilla tai missä vaan, mutta pari kertaa viikossa ainakin käyn kuntosalilla vatkaamassa eri liikkeitä. Haluaisin tehdä enemmän, mutta koska harrastukseni on triathlon joka vie paljon treenitunteja viikosta niin tämä vähintään pari kertaa viikossa voimaharjoittelua on riitettävä. Silläkin voima ja lihakset kehittyy ja ihan hyvin.

treenipaivakirja01

Treenipäiväkirja auttaa saavuttamaan omia tavoitteita ja oman treenaamisen seuraaminen on helppoa. Sata kertaa helpomaa kuin yrittää pitää päässä ne kaikki asiat. Että milloin on tehnyt minkäkinlaisen sarjan ja millä painoilla ja olikohan tämän liikkeen viimeisessä sarjassa isommat vai pienemmät painot, ei voi muistaa.

Useimmiten käyn härren kanssa salilla ja meillä on sama ohjelma ja sama treenipäiväkirja johon kirjoitetaan jokaisen liikkeen kohdalla montako ja minkäkin kokoista sarjaa on tehty ja millä painoilla. Tämä on auttanut mua kehittymään siittä oon varma.

treenipaivakirja013
Treenipäiväkirja saattaa olla suttuinen, mutta silti siittä saa informaation selville.

Treenipäiväkirja voi olla ostettu tai sitten ihan oma pikku ruutuvihko. Mää oon saanut oman treenipäiväkirjan opiskeluista.

Esimerkiksi tämmönen paatos treenipäiväkirjan puolesta: Eilen pumppasin hauberia eli hauista liikkeellä nimeltä vasarakääntö käsipainoilla ja ekana olin tarkastanut treenipäiväkirjasta, että viimeksi sain tehtyä tämän liikkeen 9 kg:n käsipainoilla niin ja niin monta toistoa. No, otin samat 9 kg:n painot ja aloin vatkaamaan ja ensimmäisellä sekä toisella sarjalla meni toistoja paljon enemmän kuin aiemmin niin otin viimeiseen sarjaan kilon suuremmat painot ja sain niillä sen 10 toistoa mikä pitikin juuri ja juuri tehtyä. Ja nyt kirjoitin treenipäiväkirjaan  siihen viimeisen sarjan kohdalle isommat painot ja toistojen määrät jotta ensi kerralla pysyn kärryillä ja otan siis jo heti ensimmäiseen sarjaan tässä liikkeessä ne isommat painot. Selkee?

treenipaivakirja012

Määhään oon semmonen en niin mielelläni sinne epämukavuusalueelle menijä ja aiemmin mun kuntosalitreenaaminen on ollut sellaista, että en melkein koskaan ole tehnyt niin isoilla painoilla kun pystyn. Sitähän sanotaan, että niin isot painot, että pari viimeistä toistoa menee juuri ja juuri ja enempää ei mene. Sen makuun oon nyt päässyt, enää en tee semmosilla painoilla millä varmasti jaksan tehdä vaan päinvastoin, semmoset, että ehkä se viimeinen toisto ei enää mene ja lihaksissa hapottaa ja lihaksiin sattuu. Kehitystä tulee. On tullut, oon sen huomannut vaikka oma lihaksellinen kehitys onkin vaikea huomata.

Paatoksen sanoma siis, että riittävän isot painot, hyvä suoritustekniikka sekä treenipäiväkirjan rustaaminen.

Teskun kuntotesti.

Mun piti mennä jo muutama viikko sitten Teskun järjestämään kuntotestiin, juoksutestiin, mutta venäytin pakarani ja se oli pari päivää niin kipeä, että juoksusta ei tullut yhtään mitään joten jouduin siirtämään testiä ja kävin sitten tämän viikon maanantaina Teskun testi-illassa Pirkkahallissa.

teskuntesti05
Porukka kuuntelemassa ohjeita.

Menin testiin sen takia, että saisin tietooni juoksun sykerajat. Eli millä sykealueella mun kuuluisi juosta peruskestävyyslenkkejä tai millä sykealueella vauhtikestävyyslenkkejä ja mikä olisi maksimisykkeeni.

teskuntesti02
Ennen testiä jaksoi olla reipas.

Järjestäjän sykevyöllä ja -mittarilla mentiin, mutta omakin sai olla ja sitten mulla oli rinnan yläpuolella oma sykevyö ja alapuolella järjestäjän sykevyö.

Testiin kuului rasvaprosentin mittaaminen pihtimittauksella, mutta en sitä halunnut. Mää oon ihminen ketä ei motivoi tommoset kaiken maailman rasvaprosentti- tai kehonkoostumusmittaukset enkä näe miksi niitä pitäisi itselleni tehdä ja siksi kieltäydyin kauniisti kun Teskun setä oli jo ottamassa isoja metallisia pihtejä kouraansa. Näen oman rasvan määrän olemuksestani ihan silmällä ja se riittää.

teskuntesti03
Mää seuraavaks vai? Nytkö se alkaa.

En oo ollenkaan tommosten testien ja mittauksien puolestapuhuja oman itteni ja monen muun kohdalla, toki silloin asia on ok ja hyvä kun mittaaminen ja asian seuraaminen on oikeasti tärkeää. Ehkä urheilijoilla tai myös niillä ketä asia motivoi. Laihduttaja joka haluaa kuulla olevansa valtavan rasvainen ja seuraavalla kerralla sitten vähemmän rasvainen? Siinä tapauksessa joo ja ihan silloinkin rasvaprosentin mittaus on ok jos joku sitä haluaa ilman mitään ihmeellistä syytä.  Tämmöset testit on ok, mutta ei kiitos mulle. Mua motivoi ihan muut asiat omassa liikkumisessa ja sen haluan sanoa, että ei tämmöisessäkään tapauksessa vaikka pihtimittaus kuuluu testiin niin siihen tartte suostua jos ei halua, oma valinta.

Testi meni niin, että juoksin 6 x 1 km eli kolme kierrosta hallin toiseksi uloimmalla radalla (=1 km) jonka jälkeen otetaan sormesta verta ja mitataan laktaatti. Ensimmäisen kilometrin menin kävellen ja ilmoitin sykkeeni testin tekijälle. Seuraava kolme km juosten pitäen sykkeeni jossain 115–120 tuntumassa ja taas otettiin verta ja näin homma jatkui ja sykettä nostettiin jokaisen kilometrin jälkeen semmonen 15 pykälää. Viimeinen kilometri piti juosta täysiä ja hohhoijjaa menin kyllä täysiä. Härre tuli vielä kirittämään vierelle ja täytyy sanoa, että sain kyllä ittestäni irti sen täysiä menemisen. Puuskutin niin, että varmaan koko halli kuuli ja painatin menemään. Sitten olin maalissa! Loppu.

teskuntesti04
Tossua toisen eteen vaan.

Sain testistä seuraavana päivänä tuloksen, siinä oli mun sykkeet, maitohapot sun muuta ja  myös liikuntareseptin. Miten ja montako kertaa ja millä sykealueella olisi hyvä viikossa juosta. Tässä pari lippulappua niille ketkä jaksaa analysoida ja lukea tämmöstä tylsän näköistä paperia, lisäksi ohjeet saa sieltä myös selkokielellä =):

tulos

tulos01
Juoksutestin hinta oli 90 €.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

 

 

 

Mainokset

4 thoughts on “Asioina treenipäiväkirja ja juoksutesti

  1. Hyvin meni sulla testi! Mä en ihan tuollaisiin laktaatteihin päässyt. Jälkeenpäin vähän mietin, että tuliko se viimeinen kilsa sittenkään vedettyä oikein vai olisko pitäny yrittää juosta vielä tiukemmin, mutta jaksoinpa ainakin pitää vauhtia loppuun asti. Mä haluan ehdottomasti käydä testissä joskus uudestaan, kun nyt tiedän miten se etenee. Eikä tartte pelätä. 😊
    Treenipäiväkirjaa olis pitänyt pitää aina ja ikuisesti eikä koskaan lopettaa. Nyt aloitan taas.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s