Kailottava introvertti ohjaa, tulisitko mukaan?

Nonni, pt-opiskelun kaikki kokeet läpäisty. Näyttökoepäivä oli jännittävä, sujui olosuhteisiin nähden hyvin joten olen tyytyväinen. Blogin Facebookissa huutelin ennen näyttökoetta omia tuntemuksia ja ne olivat kamalat kuten ovat mulla aina tämmösissä tilanteissa ja enemmän kuin mielelläni jättäytyisin näistä koetilanteista pois. Mutta ei vaan voi jos haluaa loppuun asti suorittaa ja saada paperit, kirjallinen tuotos siittä että kaikki on tehty.

Vaikka paperit on taskussa, aiheesta riittää jatkuvasti opittavaa. Jokaisesta aihealueesta haluan syventää omaa tietämystäni valtavasti, oppiminen ei lopu koskaan. Tämä pt-sessio viime syksystä alkaen tähän päivään asti on pieni pintaraapaisu vain, nyt mulla on eväät oppia ja sisäistää ja tulla paljon paljon asiantuntevammaksi ja paremmaksi pt:ksi. Tästä se opiskelu vasta alkaa!

Näyttökokeessa muunmuassa ohjasin näyttökoeasiakkaalleni kuntosalitreenin jota näyttökokeenvalvoja koko ajan tarkkaili ja kuunteli vieressä ja heitti lisäkysymyksiä jos oli tarpeen.

Kaikki me ollaan omanlaisiamme ohjaajia ja asiakkaat tykkää toiset toisenlaisesta ja toiset toisenlaisesta ohjaamistyylistä. Ittehän oon aika selkeä ja suorapuheinen. Vähän mörkökin varmaan.

Saliohjaamisestani sain palautetta, että hyvin kävi ilmi perusasioitten olevan hallussa ja  kokonaisuus ok ja jos epävarmuutta oli niiin se ei näkynyt ulospäin (hyvä juttu). Voin kertoa, että epävarmuutta ja nimeomaan jännityksen tuomaa epävarmuutta oli kyllä ilmassa ihan riittävästi.

Äänenkäyttö hyvää, ääni kuuluu ja sen toki tiedän ja pidän sitä yhtenä tärkeimmistä asioista omassa ohjaamisessani. Ohjaajan pitää kuulua, on aika kaameeta yrittää kuunnella semmosta omaan hihaansa puhuvaa ohjaajaa joka selittää porukalle jotain eikä kukaan kuule mitään. Pahimmassa tapauksessa on ryhmä joka etenee ja ohjaaja on kärkipäässä ja puhuu vain eteenpäin, pois ryhmästä ja kukaan ei kuule yhtään mitään ja kaiken lisäksi kukaan ei sano ettei kuule, oioioi mikä tilanne. Näitä on ja semmonen mää en tosiaan oo. Palautteessa mulle kerrottiin miten voin hyödyntää omaa äänenkäyttöäni, sain tosi paljon ajateltavaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen kovaääninen, mutta en turhanhöpöttäjä  ollenkaan, olen erittäin introvertti ihminen ja sekin näkyy. Sain kokeessa palautetta, että introverttius näkyy omassa kehonkielessäni ohjaamisessakin. Normaalisti mun introverttius on varmasti sitä, että hei tässä on tää mun oma tila, mua ympäröi mun oma reilu tila älä tuu tänne hei. Ei kiitos lähemmäs, älä varsinkaan koske. Semmonen oon mää introvertti, epäluonnollista avata keho toiselle ihmiselle ja päästää lähelle. Ei kuitenkaan mahdotonta ja työelämässä eri asia kuin normaalielämässä. Tässä asiassa mulla on kuitenkin ihan sikana työstettävää ja olen jo työstänytkin sillä toki ohjaajan pitää olla lähestyttävä ja lähelle menevä, asiakkaan vuoksi siellä oleva ja mitä kaikkea näitä on.  Vaikka saankin työstettyä omaa itteäni avoimemmaksi niin perusminä on pysyy ja saakin olla ja pysyä. Molempia varmasti tarvitaan, sekä introvertti- että ekstroverttiohjaajia ja erittäin tärkeää, että molemmanlaisia ihmisiä on. Ja kaikkea siltä väliltä.

Tykkään, että mua ympäröi erilaiset ihmiset kuin minä itte oon ja tulenkin toimeen hyvin ihmisten kanssa vaikka en toimisikaan samalla tavalla kuin joku toinen.

Nyt siis nämä opiskelut opiskeltu joten seuraavaksi päästään härren kanssa keskittymään huhtikuun lopussa alkavaan juoksuryhmäämme. Suunnitelmissa on 8–10 kerran juoksuryhmä joka kokoontuu kerran viikkoon milloin minkäkinlaisen juoksutreenin parissa. Kellonaika aina sama ja paikat missä juoksutreeni milloinkin on ilmoitetaan esitteessä etukäteen. Parasta. Juoksuryhmä sopii sekä aloittelijoille että enemmän juosseille. Porukkaa otamme sen verran, että saadaan härren kanssa hyvin vedettyä ja kaikkia henkilökohtaisesti opastettua. Oli juoksuvauhti mikä tahansa treenit suunnitellaan siten, että kukin voi tehdä treenin omalla vauhdillaan, ei tarvitse raahautua henkihieverissä porukan mukana. Urheilukentällä, Pispalan portaissa, ulkoilureiteillä, sunnittelut etenevät hyvää vauhtia ja saan heti alkuviikosta esitteen pihalle.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

6 thoughts on “Kailottava introvertti ohjaa, tulisitko mukaan?

  1. Susta ei kyllä oikeesti huomaa sitä jännitystä, vaikka just aina helposti alkaa itteensä moittimaan siitä että ei mennyt ihan silleen kun oli suunnitellut, mut hyvin sä vedit!

    Tykkää

  2. Aika hienoa, että pt-opiskelu sai hyvän päätöksen. Vai alun? Mä en oikein tiedä kummasta pitäisi onnitella, alusta vai lopusta, koska nyt alkaa kuitenkin se tärkeä oppiminen eli työn ja kokemusten kautta oppiminen. Mutta onnea kuitenkin koulutuksen läpäisemisestä! Hienoo! Mahtavaa! Ansaittua! Itsensä palkitsemisen arvoista! Toivottavasti ärsyttävä jännätunne katosi välittömästi läpi menneiden suoritusten myötä. 😊

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s