Tämänhetkiset uintisysteemit

Uinti on ollut mulle aina aika helppoo. En oo koskaan pelännyt vettä vaan olen ollut altaassa kuin kotonani jo ihan lapsesta asti. Johtuu varmaan siittä, että kävin lapsena joskus ala-asteen loppuluokilla aivan valtavasti uimahallissa räpiköimässä ja pelleilemässä. Kummitäti oli uimahallissa töissä ja sain aina lahjaksi jotain 50 tai 100 kpl:n setin vapaalippuja joten kaikkien uintieni sisäänpääsyt oli jo hoidettu ja siitä se mun uimahallissa käyminen sitten lähti varmaankin. Ja naapurissa asuva ystävä innostui kanssa ja siellä me pulikoitiin harva se päivä. Näin jälkikäteen ajateltuna oikein hyvä asia että on tullut vedessä aikaa vietettyä ja sitä kautta liikuttua. Mulla nimittäin oli lapsena polvet selittämättömästi kovin kipeät ja vuosiin en saanut osallistua koulun liikuntatunneille mikä nyt kuulostaa hirmu hassulta. Vapautus koululiikunnasta vuositolkulla hui sentään mikä altistus sohvaperunuudelle kun nykypäivänä ei varmasti vapauteta lääkärintodistuksella tommosen syyn takia liikunnoista vaan kannustetaan liikkumaan se mitä voidaan. No uimahallissa räpiköinti oli kuitenkin sellaista joka ei saanut mun polvia kipuilemaan luojan kiitos.

uintiohjelma01

Aikuisiällä uin sammakkoo ihan säännöllisesti pari kertaa viikossa jonkun pari vuotta ehkä ja jossain vaiheessa opettelin omanlaiseni tyylin uida vapaauintia ja uin sitä ehkä vuoden verran ennen kuin menin triathlonopetukseen ja sitä kautta uintitekniikkani on kehittynyt valtavasti. Jostain syystä omaksun aika helposti asennot ja käden käännöt sun muut. Olen käsistäni ja olkapäistäni hyvin liikkuvaa sorttia joten vapaauinnin käsivedot sujuvat aivan hyvin. Valtavan potkimisen sijaan olen opetellut kaksitahtipotkun joka on mulle paljon taloudellisempi tapa uida kun potkia niin paljon että syke =D meinaa tursuta vartalosta ulos. =D

uintiohjelma02

Kaikki nämä vuodet (öö olisko viides menossa) triathlonin parissa olen uinut suunnilleen samaa vauhtia, luulisin. Ihan hyvää perusvauhtia ja koska olen mukavuudenhaluinen mukavuusaluella uija niin vauhti ei oo kovasti päässyt nousemaan eikä se oo mitään haitannut sillä se on ollut ihan sopivaa vauhtia mulle.

uintiohjelma04

Nyt oon muutaman viimeisen kuukauden ajan uinut hyväksi havaitun uintiohjelman mukaan. Siinä uidaan ensiksi 400 metrin testiuinti ja palauttelun jälkeen vielä 200 m testiuinti ja arvot syötetään mittariin josta saa ajan mitä vauhtia uidaan esim kerran viikossa 5 x 200 m. Ymmärsittekö? Lisäksi kerran viikossa matkauinti ja kerran viikossa tekniikkauinti. Ei sen kummallisempia kommervenkkejä ja ainakin vielä aika on parantunut ne pari kertaa minkä oon testiuinnin uinut. Viikon päästä seuraava 400 m ja 200 m testiuinti luvassa. Testi uusitaan ehkä neljän tai viiden viikon välein.

Semmosta uintiasiaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s