Mää tahron paastota!

En oo koskaan paastonnut, mutta nyt aion. Haluaisin seuraavana maanantaina aloittaa 4–5 päivän mittaisen mehupaaston ja kyselinkin blogin Facessa asiaan neuvoja ja kommentteja, mutta ei tullut neuvoa ja opastusta. Harva varmaan paastoaa.

Ajattelin kokeilla paastoa Biotta-mehuilla ellei sitten joku osaa neuvoa parempaa ratkaisua. Nyt saa ja pitää kommentoida. Apua kaivataan.

Voimatreeniä ennen uintia maanantaina.
Voimatreeniä ennen uintia maanantaina.

Ai miksi haluan paastota? Mitään tarkkaa vastausta mulla ei siihen ole, suurin syy taitaa olla mielenkiinto paastoamista kohtaan ja toinen syy henkisen hyvinvoinnin kehittäminen. Jos olisi turmeltuneet elintavat niin mehupaasto olisi varmasti hyvä startti terveellisempään elämään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Junpassa viime viikon torstaina.
Töissä kello 9:00 aamupalalla Yosa-kaurajogurttia, banaania ja vihreetä teetä.
Töissä kello 9:00 aamupalalla Yosa-kaurajogurttia, banaania ja vihreetä teetä.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

6 thoughts on “Mää tahron paastota!

 1. Kovaa treenaavat ei kai kovin usein paastoa, se jossain mielessä kumminkin sotkee treenaamista jonkin verran. Mä paastoan kerran vuodessa hengellisistä syistä, ja sitä kohti tässä taas hiljalleen alkaa ajatus kääntyä. Mun mehupaasto on aina päätös pitemmälle paastonajalle, jonka aikana tarkastelen omaa ajankäyttöä ja motiiveja ja ihmissuhteita ja Jumalasuhdetta, ja samalla jätän lihan ja alkoholin ja kaikki hötöt pois. Siirryn siis mehupaastolle niin että oon jo yli kuukauden ollu ilman kofeiinia ja sokeripöhöä, ja viimeset päivät ennen paastoa syön vaan tosi kevyesti kasviksia. Se on varmaan helpottanu paaston alottamista aika paljon. Sä kun et muutenkaan syö lihaa niin muutos ei varmaan oo kropalle niin suuri shokki.

  Mä oon kanssa käyttäny niitä Biotan mehuja, en oo jaksanu enempää perehtyä mehujen tekemiseen ja valintaan. Valmiiden mehujen ja ohjeiden kanssa on ollu niin helppo mennä. Mä oon pitäny paastollakin tietynlaista ”ruokarytmiä” yllä, että nestettä on varmasti tullu tarpeeksi. Siis aamupalalla mehua ja paastoteetä, lounaalla kasvislientä ja mehua, välipalaksi teetä, päivälliseksi taas kasvislientä ja mehua ja iltapalaksi teetä. Treenit mä oon keventänyt reilusti mehupäiviltä ja vähän sen jälkeen, oon lähinnä käyny kävelyillä ja jossain kehonhuoltotunneilla. Mulla ei oo tullu oikeestaan mitään hankalia paasto-oireita. Nälkä häviää toisen päivän jälkeen ja palelua on vähän ollu mutta siihenkin voi varautua villasukilla 🙂

  Vaikeinta on paaston lopettaminen. Kai se on vähän sama kun kisadieetin reverse. Kaikki maistuu ja tuoksuu törkeen hyvälle ja nälkä ei tyydyty millään. Suolisto ja aineenvaihdunta pitäis kuitenkin käynnistellä rauhallisesti taas. Vogelilla on ihan hyvät ohjeet siihen, jos niitä vaan malttaa noudattaa… Ei mulla mitään suuria repsahduksia oo paaston jälkeisinäkään päivinä tullu, mutta eihän se maha ihan hyvää tykkää yhtäkkiä mistään normaalikokoisestakaan ruoka-annoksesta kolmantena päivänä paaston jälkeen. Hyvä olis siis pitää vähintään yhtä pitkä ”palauttelujakso”, kun mitä se paasto on kestänyt.

  Tykkää

  1. Kiitos vastauksesta. Mulla on ensi viikolla kevyt treeniviikko jota voin tarvittaessa keventää entisestään mielin määrin. Se on just hyvä paastoviikko. Mielenkiintoista. =)

   Tykkää

 2. ooh.. taas unohdin ostaa tuota yosa jogurttia 🙂 ,,, taitaa olla aika nam. Onko gluteeniton ? Ja onko parempaa kuin allpron manteli ja kookosjogurtit ?

  Tykkää

  1. No perhana, hyvää se on, mutta gluteenittomuudesta en nyt tiedä. Soijaton, maidoton eikä oo sokeria kuten Alpron noissa jogurteissa ja siksi parempaa. En tykkää kovin makeista ja tämäkin on hieman makea. Kokeile kokeile. =)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s