Uinti

Kuulostaa uskomattomalta, mutta totta on se, että elokuusta tämän vuoden joulukuun loppuun kävin vain muutaman hassun kerran uintitreeniä tekemässä, yhteensä korkeintaan viisi kertaa. Syitä on monia, oli opiskelua, uintivuoro tosi myöhään, uusi aikainen työ ja jotain tommosia. Suurin syy uimattomuuteeni taitaa kuitenkin olla Nokian uimahallin tosi kylmä vesi. Sitä kylmää vettä en voi sietää enkä ole oppinut sietämään. Pari kertaa kävin jossain toisessa uimahallissa, mutta en periaatteessa halua niissä käydä kun kerta triathlonseuralla on monta uimavuoroa per viikko. NO, nyt oon kuitenkin alkanut käydä uintitreeneissä kylmästä vedestä huolimatta sillä kesä lähenee ja kaikki ne triathlonkisat joihin aion osallistua ja niissä on syytä uida niin lujaa kuin vain pystyy.  😎

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lempiuimalakki.
Lempiuimalakki.

Kolmesti viikossa Nokian uimahalliin nokkani suuntaan siitä huolimatta, että triathlonseuran uimavuoro on tosi myöhään enkä ehdi nukkumaan täyttä yöunta niinä öinä jolloin olen käynyt edellisenä iltana uimassa.

Aika nopeasti tatsi omaan uintiin löytyi ja vähintään samoissa uintivauhdeissa ollaan kuin viime kesänä. Kerran viikossa on tekniikkatreeni, kerran viikossa uin matkaa ja kerran viikossa vetoja jotka usein ovat 5 x 200 m 20 sek palautuksella plus tietenkin alku- ja loppuverra.

Uintitreenin jälkeen mulla on niin kiire nukkumaan, että mieluiten heitän nassuun jotain pikaista iltapalaa kuten esimerkiksi tämmönen smoothie:

 • appelsiini
 • Oatly kaurajogurttia
 • riisiproteiinijauhetta
#namimaiskis
#namimaiskis

Moikka moi, uimahalli on tänäänkin suuntana.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

 

Mainokset

9 thoughts on “Uinti

 1. Moikka moi vaan,
  heräsi kysymys, että mikä on sulle täysi yöuni. Niin ja saatko heti tuollaisen rankan treenin päätteeksi nukuttua? Olen harmittavan huono nukahtamaan ja pysymään unessa siihen omaan kokemaani unitarpeeseen nähden. Siksi tää varmaan kiinnostaa. Liikunta vielä on niin virkistävää, että se lykkää entisestään unta.
  Olen kuullut muutaman muunkin sanovan, että Nokian hallissa vesi on kylmää. Mikähän siinä on syynä, että siellä halutaan pitää lämpö alhaisempana? Toivottavasti oli hyvät treenit joka tapauksessa.

  Tykkää

  1. Heippa hei. Mulle arkena täysi yöuni on 8 h joka tarkoittaa sitä, että viimeistään ysiltä pitää olla nukkumassa. Usein unta tulee kuitenkin vain 7,5 h jolla myös pärjään, mutta parempi on 8 h.
   Kyllä uimapäivinä uni saattaa lykkääntyä ja se on tosi hankalaa, mutta nyt kun oon jo tottunut uuteen työhöni joka alkaa klo 6 niin on helpompi kestää niitä päiviä milloin ei oo saanut heti unta kun menee sänkyyn. Yleensä nukahdan samantien kun pääni tyynyyn laitan. =)

   En tajua tota Nokian uimahallia, tosin se vesi saattaa olla hieman lämpimämpää kuin ennen, mutta ei missään nimessä niin lämmintä kuin ilmoittavat. Siellä tulee sitä kylmempi mitä kauemmin ui varsinkin jos ei vetele täysiä, missään muussa hallissa ei käy niin. Treenit oli hyvät jee.

   Tykkää

   1. Toi veden lämpötila on tosi herkkä juttu! 27 on oikeesti oikee ainoo lämpötila, vaikka sekin toki alussa aina kirpasee 😀 Ei 28:ssa enää pysty treenejä kunnolla vetämään, saati sitten 29, tulee ihan löysä olo. Jos taas lämpö on 25-26, on todella helposti semmonen pikkunen vilu ja treenin jälkeen huomaa, että kehon lämpötila on tavallaan tippunu, siinä lämpenemisessä kestää!

    Tykkää

   2. Joskus Nokian hallissa on mitattu 22 astetta hyi hitto sentään. =) Nykyään se on jo lämpöisempää, mutta ei niin paljon mitä kylteissänsä kertovat. En vaan käsitä. Joo se on oikeesti aika tarkkaa mikä se sopiva lämpötila on.

    Tykkää

 2. Moikka, kuinka paljon laitoit riisiproteiinia ja mitä merkkiä käytät? Olen maidottoman ruokavalion vuoksi ostanut myös riisiproteiinia ja se on vaan ihan järkyttävän pahaa etten 1rkl voi sitä mihinkään laittaa ainakaan niin että jälkeenpäin voisi sanoa, että oli hyvää:/ onko sulla vinkkejä riisiproteiinin käyttöön vai onko se vain tottumuskysymys? Kaikki ideat ja reseptit otetaan vastaan:)

  Tykkää

  1. Mää laitan sitä ainakin puoli desilitraa. Parasta se on jos änkee riisiproteiinia valmiiseen Froosh-smoothieen, niissä se on ollut tosi hyvää kaikissa mauissa mitä oon ostanut. Kallista vaan tehdä noin. Myös ainakin päärynä peittää mun mielestä hyvin sitä makua ja jotkut muut hedelmät, marjat ei niinkään. Mulla se uppoo jo pelkässä kauramaidossakin aivan hyvin, oon tottunut makuun enkä alun perinkään pitänyt sitä niin kalmalana kuin mitä oon lukenut joittenkin mielipiteitä. ?=

   Tykkää

 3. Moikka! Muakin hirvittää uimahallin kylmä vesi, ehkä enemmän kuitenkin se kuinka kylmä oman kuntamme uimahallissa on. Anyway, itse haluaisin ensi kesänä lähteä triathlonille. Vähän kuitenkin epäilyttää. Uin about 2- 2,5 km treenejä ja 1000m menee pk:lla n.20 min. En ole kokeillut kuinka nopeasti sen uisin kun vetäisin täysillä. Juoksussa mun pk vauhti on hidastunut huomattavasti mitä se ennen rasitusvammaa oli (mikä kuitenkin onneksi parantui). Pk vauhti on jotain 6:10 min/km. Vielä en kunnon pyörää omista, mutta pystyn vetämään n. 30-40 km lenkkejä. Uskaltaisiko näillä eväillä toki vielä kevään myötä kuntoa kasvattaen lähteä triathlonille ja osaatko sanoa minkälainen matka minulle voisi sopia. Kiitos jo etukäteen jos ehdit vastaamaan! 🙂

  Tykkää

  1. Kylmyys ja uinti on kamala yhdistelmä, siihen ei vaan totu paitsi ehkä jotkut tosi lämminveriset. Mää aina urputan kun menen uimahalliin, mutta en vaan voi sille mitään, pakko urputtaa. =D
   Uit ihan nopeasti 20 min ja tuhat metriä on jo hyvä aika. Todellakin uskaltaisit noilla eväillä lähteä triathlonkisaan, sun vauhdit on hyviä. Sprintti- tai perusmatka molemmat kannattaa kokea. Sprintti on niin lyhyt, että siinä saa ihan tosissaan painattaa täysiä ja se on nopsaan ohi, mutta perusmatkakin on kiva ja ihan varmasti sopivan mittainen sulle. Sen jälkeen sitten pidempiä matkoja jos mielenkiinto herää. Kannattaa osallistua, se on niin hieno kokemus kun on päässyt triathlonkisassa maaliin, saa olla ylpeä itsestänsä. Suosittelen oikeasti.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s