Tofukeitto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teen usein ruuaksi keittoa ja viime päivinä on tuntunut, että tekisi mieli tehdä koko ajan jotain soppaa ja oon sitten toteuttanut tätä tuntemusta. Aiemmin linssikeittoa, nyt tofukeittoa ja seuraavaksi vissiin hernesoppaa.

Tässä helppo ja maukas tofukeiton resepti (paketti tofua maksoi K-Marketissa alle 2 €). Kookosmaito ja chili tekee mukavan ehkä itämaisen maun keittoon. Oon pikkuhiljaa lisännyt chilin käyttöä ruuissani ja olen tottunut tulisempaan ruokaan, oikein tykkään nykyään vaikka aiemmin en. Ja siis chili ja kookos ja curry sopivat oikein hyvin yhteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • 2 pkt tofua (maustamaton tai maustettu)
 • 6 perunaa
 • paprika
 • 3 porkkanaa
 • sipuli
 • 2 kpl valkosipulin kynttä
 • 6 dl vettä
 • 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
 • 2 rkl soijakastiketta
 • 1 kasvisliemikuutio
 • sopivasti chilirouhetta
 • currya
 • suolaa
 • öljyä

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja paprika. Kuullota niitä öljyssä kattilassa. Lisää pilkotut perunat ja porkkanat, vesi, chilirouhe, liemikuutio ja soijakastike. Anna kiehua 10 min.

Kuutioi tofu ja paista kuumalla pannulla pintaan sopiva väri, mausta suolalla ja currylla.

Lisää kattilaan kookosmaito ja tofukuutiot, anna kiehahataa. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

4 thoughts on “Tofukeitto

 1. Tälleen pakkastalvella söis kyllä oikeesti vain keittoja. Kasvissosekeittoa eri koostumuksilla mulle vaikka joka päivä, kiitos. Mulla oli äsken hernaria lautasella ja huomiseksi on linssikeittotarpeet hankittuna. Ja punajuurta, yhtä mun lempparia. Siitä tulee pataa tai suikalekeittoa, en vielä oo varma. Mulla on hirvee ristiriita ton tulisuuden kanssa. Toisaalta sopassa pitää olla vähän potkua ja mausteiden tuomaa lämpöä, toisaalta taas en tykkää yhtään tulisista ruuista. Chilisuklaaseen mulla on viha-himosuhde. Miksi suklaa täytyy pilata chilillä? Sit taas toisaalta ah, taidan ottaa toisen ja kolmannenkin palan, jos mulla sattuu sellaista olemaan. Tofukeittoa voisin tehdä taas, en oo vähään aikaan tehnyt itse, syönyt olen kyllä.

  Tykkää

  1. Keitot ja pakkanen sopii hyvin toistensa kanssa. En tiiä sitten tuleeko se lapsuudesta vai mistä.

   Määkin oon vasta nyt oppinut nauttimaan tulisuudesta, vuosia meni niin että ei se oikein napannut, mutta jotenkin varmaan oon tottunut ja jopa teen tarkoituksella tulisia ruokia nyt. Ennen en oikein tehnyt.

   Tykkää

 2. Kiitos reseptistä, oli hyvää! Tein tätä eilen ja tänään, meni vakkarien joukkoon samantien. Söin kurkumariisin kanssa, kun oli keittoa kovempi nälkä..

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s