Pakkaspäivän mausteinen linssikeitto

Multa kysellään aika usein kasvisruuasta. Halutaan lisätä kasvisruokia omaan ruokarepertuaariin ja yksi mitä voin lämpimästi suositella on linssikeitto. Olen ennenkin julkaissut linssikeittojen reseptejä ja sellainen tulee taas, tässä linssikeitossa edellisiin on isoimpana erona se, että sitä keitellään pitkään ja siihen tulee perunaa.

Tykkään kuulla kun ihmiset haluavat kokata kasvisruokaa eikä sana kasvisruoka oo enää semmonen ihmeellinen peikko vaan ymmärretään, että se on hyvää ja kasviksia on hyvä syödä ihan reippaasti joka päivä. Alettuani kokata kasvisruokavaliota on ruuat olleet koko ajan herkullisempia ja herkullisempia, kasvisruoka on todella hyvää eikä edes mitenkään monimutkaista tehdä eikä siihen tartteta ihmeellisiä ainesosia. Normaalista ruokakaupasta saa varmasti kaiken tarpeellisen kasvisruokien kokkaamiseen.

pakkaspaivanlinssikeitto01

MAUSTEINEN KASVIS-LINSSIKEITTO iso kattilallinen (resepti täältä)
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
6 perunaa
500 g porkkanoita
muutama aurinkokuivattu tomaatti
1,5 kasvisliemikuutiota
4 dl punaisia linssejä, huolellisesti huuhdeltuna
1 tlk luomu tomaattimurskaa (400 g)
suolaa
chiliä
mustapippuria
paprikamaustetta
basilikamaustetta
hyppysellinen kanelia & muskottipähkinää
vettä
öljyä

1. Kuori sipulit, porkkanat sekä perunat ja pilko ne reilun kokoisiksi paloiksi. Ota iso kattila, kaada pohjalle öljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Pilko valkosipulinkynnet pieniksi ja lisää ne kattilaan. Anna sipuleiden pehmentyä ja lisää myös perunat ja porkkanat kattilaan. Lisää hieman öljyä ja kuullota vielä hetki.
2. Mausta suolalla, mustapippurilla, basilikalla, chilillä, paprikamausteella ja tuoreella timjamilla. Kaada kattilaan vettä sen verran, että vihannekset peittyvät kunnolla. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan kasvisliemikuutiot ja anna veden kiehua kunnes porkkanat ja perunat ovat pehmeitä. Pilko aurinkokuivatut tomaatit joukkoon. Lisää vettä tarvittaessa.
3. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää joukkoon pieni ripaus muskottipähkinää ja kanelia. Anna keiton porista miedolla lämmöllä ja lisäile mausteita maun mukaan. Chiliä, mustapippuria ja timjamia saa olla reilusti!
4. Lisää lopuksi linssit ja anna keiton porista miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Keitto on valmiina paksuhkoa ja vihannekset saavat olla todella pehmeitä. Lisäile välillä vettä ja tarkista vielä keiton maku.

pakkaspaivanlinssikeitto02

Paketti kuivia punaisia linssejä maksaa jotain alle 1,5 €.
Paketti kuivia punaisia linssejä maksaa jotain alle 1,5 €. Riittää loistavasti tähän soppaan.

GoGreenin nettisivu sanoo näin:

Punaiset linssit (kuivat) GoGreen Punaiset Linssit maistuvat herkullisilta jauhelihakastikkeessa, pihveissä ja salaateissa. Punaisia linssejä ei tarvitse liottaa ja ne valmistuvat nopeasti.

Oon aina sanonut, että linssit ovat parasta mitä kasvissyöjälle on. Linsseistä saa erittäin maukkaita ruokia jotka maistuvat ihan kotiruualle. Oon tehnyt kaalilaatikkoa linsseillä, pihvejä, keittoja, sosekeittoja, linssikastiketta, vaikka mitä. Keittää napakaksi niin sopivat salaattiin.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

10 thoughts on “Pakkaspäivän mausteinen linssikeitto

 1. Minä olen ollut kasvissyöjä tänään päivälleen 10 vuotta ja en ole kyllä haikaillut lihan perään kertaakaan.
  Minäkin syön linssejä harva se päivä, mutta myös tofua ja kikherneitä tulee syötyä paljon.

  Tykkää

 2. Hassua, just lämmitin eilisen linssikeiton loppuja itselleni ja päätin syödessä lueskella ”tilaamiani” blogeja. Täällä olikin tuttua asiaa. 😀 Musta on tosi kiva, kun jaksat nostaa kasvisruokia esille ja kertoa sitä, että vaihtoehtoja on ja että normikaupasta saa kaiken. Ja näytät sen, että tällä ruokavaliolla tosiaankin jaksaa liikkua ja treenata. Joskus niin tympii, kun joutuu tällaista asiaa puoltamaan.
  Kiitos resepteistäsi noin yleensä. En koskaan jaksa noudattaa kirjaimellisesti mitään ruokareseptejä (joskus ei kaapissa ole kaikkea, joskus haluan maustaa vähän toisin, yms.), mutta monta ruokajuttua olen blogistasi poiminut ja ne ovat jääneet käyttöön. 🙂

  Tykkää

  1. Jaksan kyllä puhua kasvisruuasta. Ja nimenomaan ei tartte haahuilla ympäri kaupunkia hakemassa mitä ihmeellisempiä aineksia sapuskoihinsa vaan ruokakaupasta löytyy. Kyl mää silti välillä käyn jossain Ruohonjuuressa jotain ihmeaineita hakemassa ja teen niistä ruokaa, mutta noin niinku pääasiassa ihan tavalinen kauppa on hyvä. =)

   Joo, lihakset kasvaa ja treeni kulkee oikein hyvin, määkään en jaksa niitä keskusteluita ruokavaliosta missä pitää jotenkin puolustella.

   Määkin oon kova soveltamaan reseptejä, saan ideoita muitten tekemistä sapuskoista ja sitten saatan tehdä sen erilailla.

   Tykkää

 3. Hei! Sun blogi todellakin innostaa kokeilemaan kasvisruokia. Niin hienoja kuvia ja hyvältä kuulostavia reseptejä. Tänään tein ekaa kertaa kasvismakaronilaatikkoa ja tuli tosi hyvää 🙂 Kiitos blogista!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s