Muutamat juoksut

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onnellinen. Se mää oon yleensä aina ja varsinkin nyt. Onnellisuutta aiheuttaa sekin, että nyt pystyn juoksemaan ilman mitään ongelmia. Viime vuonna tähän aikaan en pystynyt ja olin lopulta ainakin puoli vuotta ja  ylikin juoksematta jalkapohjavaivan takia.

Vaiva on menneen talven lumia ja oon pystynyt koko kesän ja syksyn juoksemaan ja ihan viime päivinä juoksusta on tullut taas todella mahtavaa ja hienoa ja kaikkee upeeta ja muita ylistyssanoja.

Heinoja on olleet keskiviikkolenkit joissa oon ollut mukana. Triathlonseuralla on keskiviikkoisin Nokian uimahallissa uimavuoro ja ollaan käyty sitä ennen rennolla pk-lenkillä, 12–14 km mittaisella. Rauhallista vauhtia vaikka on ollut kovavauhtisia äijiä mukana. Ovat tainneet hiffata, että kovavauhtiset miehetkin tarvitsevat niitä todella hidasvauhtisia juoksulenkkejä. Se on totta, niitä tarvitaan. Lenkit on olleet semmosella vauhdilla, että määkin pysyn niissä hyvin mukana ja sykkeeni on ollut maltillinen peruskestävyysalueen syke. Juoksun hurmaa kertakaikkiaan ovat ne lenkit olleet. Ja niitä tulee lisää, kevättä kohden vauhtikin taitaa nousta kun rämmitään peruskestävyyskaudelta reippaampiin treeneihin.  😎

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jouluaattona.

Yhtenä päivänä olin kaksistaan härren kanssa Hervannan urheilukentällä tekemässä reippaita vetoja. Ensin alkuverra joka kesti jotain 10 min jonka jälkeen viis vai kuus kpl 8 metrin vetoa joissa syke oli vauhtikestävyysalueella ja aina yhden 800 m vedon jälkeen 400 m rento palautusjuoksu ja taas uusi veto. Lyhyt loppuverra ja sitten kotiin.

Tämmöset lyhyet ja lyhyehköt juoksuvedot on tosi mukavia. Treenistä tulee kohtuullisen raskas, mutta silti se on helppo ja mukava tehdä kun lyhyen vedon jälkeen palautusta tuntuu olevan koko ajan.

Tällä viikolla ajattelin mennä juoksemaan ainakin yhden pitkän (ehkä 27 km) juoksulenkin.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

4 thoughts on “Muutamat juoksut

 1. Sanoit tuolla aiemmin, ettet tykkää muistella vanhoja, mutta itselle heräs ajatuksia osin menneestä, mutta myös nykypäivästä ja ajattelin kysyä, että jos kiinnostuisit kirjoittamaan. Eli olen miettinyt, että toki meillä kaikilla on oma geneettinen taipumuksemme jne., mutta kuinka olet onnistunut kasvattamaan noin hyvät lihakset, vaikka aerobista liikuntaa tulee kuitenkin mielinmäärin? Itse kuulun yhtälailla tähän koiranomistaja/työmatkapyöräilijä-kastiin ja terveellisesti syöden joudun kyllä töitä tekemään, ettei energian saanti mene miinuksille. Toinen juttu liittyy kehonhuoltoon, itse rakastan venyttelyä ja olenkin miettinyt, että paljon liikkuvana tuntuu, että joka kohta on toisensa jälkeen krempallaan, särkee, tulehtunut tai jumissa. Mistä päästäänkin sitten siihen, että olet, syystä toki, hehkuttanut liikunnan riemua ja terveellisyyttä, niin aloin miettiä, että etkö sää koskaan joudu tuntemaan itseäs raihnaiseksi ihan vaan koska liikunta?

  Tykkää

  1. Joo jotenkin en tykkää muistella vanhoja enkä käsitä mistä se johtuu. Moni asia niin ei kiitos. Kyllä voin joskus kirjoitella, se vaan vaatii määrätynlaisen inspiraation.

   Tykkään voimaharjoittelusta siinä missä kestävyysliikkumisestakin ja haaveena on isot lihakset ja tyytyväinen olen jos oon saanut edes jotain aikaiseksi. Suunnilleen pari kertaa viikossa teen voimaa, oon tehnyt vuosikausia, en sen enempää. Syön riittävästi ja monipuolisesti siinäpä melkein se. Toiset ihmisethän tosiaan ovat niin ”kestävyysliikkujamallia” että lihas ei vain kasva vaikka suunnilleen mitä tekisi.

   Oon kyllä huomannut tutuissa liikuntaihmisissä kremppaa siellä täällä ja paikat jumissa. Mun täytyy sanoa, että mulla harvemmin on raihnainen olo enkä tiedä mistä se johtuu. Aviomies härre venyttelee joka päivä, että pysyy ei raihnaisena, mutta mun ei sen takia tarvitsisi koskaan venytellä. En tosiaan tiedä mistä se johtuu kun en kuitenkaan edes oo liikkuvuudeltani mitenkään erityisen liikkuva. Hyvä tuuri ehkä. =)

   Tykkää

 2. Minullakin oli jalan kanssa ongelmaa ja juoksusta tuli melkein vuoden tauko. Tauon aikana pyöräilin ja jumppailin. Nyt olen päässyt taas takaisin juoksupoluille ja mukavaa on ollut.

  Tykkää

  1. Pitkiä taukoja kyllä, mutta mukava kuitenkin, että päästään juoksemaan nyt. Lajeja onneksi on muitakin jos joku pakkotauko tulee. Juoksu on tosi kivaa ja juoksutauot meinaa ottaa nuppiin, mutta kuitenkin niistä selvitään. =)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s