Pitkää peekoota

Yhdistelmätreeni pyörä-juoksu 4 h eli:
pyörä 40 min, keskisyke 118
juoksu 21 min, keskisyke 130

pyörä 39 min, keskisyke 123
juoksu 20 min, keskisyke 130
pyörä 38 min, keskisyke 130
juoksu 21 min, keskisyke 132
pyörä 39 min, keskisyke 131
juoksu 21 min, keskisyke 139

yhdistelmat01
Pyöräily- ja juoksukenkäni.

Laji on triathlon ja tavoitteena ensi kesänä elämäni toinen pitkääkin pitempi triathlonkisa päästä hyvissä voimissa maaliin asti. Tarkoittaa myös pitkiä treenejä ja tämmösiä mitä tänään tehtiin on tehty jo pitkin loppuvuotta kolmen tai neljän tunnin sessioina.

yhdistelmat02

Tänään oli pitkä peruskestävyyssykkeillä tehtävä treeni ja hyvin se meni, neljä tuntia menee yllättävän nopeasti triathlonseuran kavereitten kanssa.

yhdistelmat023
Aamulla ennen meitä siellä oli porukka pyöräilemässä radalla.

Oltiin sovittu aamuksi tapaaminen Pirkkahalliin ja kaikilla oli pyörät ja harjoitusvastukset sekä lenkkitohvelit mukana ja ei siinä kauaa nokka tuhissut kun laitettiin pyörät vastuksiin ja oltiin jo polkemassa. Sitten juoksemassa. Sitten polkemassa. Sitten juoksemassa ja näin jatkui kunnes olin polkenut neljästi ja juossut neljästi. Neljä tuntia.

Oma lempipyörä pysyi samassa paikassa koko pitkän treenin ajan.
Oma lempipyörä pysyi samassa paikassa koko pitkän treenin ajan.

Pyöräily on sitten vaikeaa välillä. Yritin koko treenin ajan keskittyä taas kerran siihen, että kadenssi eli poljinnopeus pysyy siinä 90 tai yli. Eli polkimen pitää pyörähtää ympäri 90 kertaa minuutissa, mieluummin vieläkin enemmän. Mielestäni onnistuin suht hyvin, mitään tarkkaa dataa ei oo kun ei oo kadenssimittaria tällä hetkellä. Oon nimittäin onnistunut hävittämään sen osan joka on ollut nippusiteellä kiinni pyörässä. Mut härre kyllä vahtii mun poljinnopeutta eikä sieltä suunnalta tullut juurikaan kommenttia koko treenin aikana eli hyvä mää.  😆

Me.
Me.

Juomana mulla oli ihan vettä jossa hieman suolaa ja eväänä rusinoita, banaani ja cashewpähkinöitä. Niillä pärjäsi hyvin tämmösen pk-treenin.

Kotiin kun päästiin niin nälkä oli suuri. Suoraan suihkuun pesulle jonka jälkeen vuodenvaihteen jämiä eli porkkanaa ja tofunakkia pannulle paistumaan tomaattisoosin kanssa ja ruisleivät vielä kyytipojaksi. Oli hyvää.

Helppoa ja hyvää.
Helppoa ja hyvää.

Ruuan jälkeen vielä Mortin kanssa lenkille uusille teille. Meillä on täällä uusia maastoja kun Pirkkala kasvaa kohisten ja tietä ja taloa tehdään jatkuvalla syötöllä. Kiva pakkanen ja luntakin leijaili hiljalleen. Kuvat koiran kanssa ei kuitenkaan oo tältä päivältä vaan öö eiliseltä vai toissapäivältä en muista.

yhdistelmat08 yhdistelmat07

Kaiken kaikkiaan kiva sunday eli sunnuntai. Härre lähti justiinsa ostamaan ittellensä jäätölöö. Luulisin, että Härmälän K-Marketista. Se on kuulkaa niin, että liikunta tekee hyvän mielen.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

5 thoughts on “Pitkää peekoota

 1. Toistan itseäni kun laulelen, että ”oi jospa oisin saanut olla muuukaaanaaa…”. Vaan kun päätin, että flunssa podetaan rauhassa pois jo heti alkuunsa, jotta saikusta ei tule muutamaa päivää pidempää settiä, niin Pirkkahalli ei tänäänKÄÄN kutsunut minua. Nukuin, kun te peekoilitte. Vähän edes gymstick-kotijumppaa yritin tuossa illalla hetken, mutta muuten tää päivä saa olla aika rauhallinen ja lämmin mehu -pitoinen. Ensi viikolla ehkä jo uusiin kujeisiin mukaan. 🙂

  Tykkää

  1. No voi, sit kun oot terve niin yritä päästä paikalle, onhan noita treenejä vielä jokunen ennen kesää. Ehkä viisi tai kuusi. Se treeni kannattaa kokea oon sitä mieltä. Tsemppiä! =)

   Tykkää

 2. Kattelin erilaisia triathlonkisoja ja niitä oli vaikka mitä – voiko näin tammikuussa päättää menevänsä kokeilee jotain lyhyttä matkaa kesällä? Kun pisin juoksulenkki viime aikoina sitä 10km…

  Tykkää

  1. Kyllä ehdit hyvin harjoitella lyhemmän matkan kisaan. Sprintti- tai olympiamatka ihan mahdollisia eikä tarvitse edes juosta yli kymmentä kilometriä, se riittää aivan hyvin. Kisoja tosiaan on paljon ja aloittelijoille sopivia, mistä päin olet? Itse olen ensimmäiseen kisaan osallistunut Voimarinteellä, Voimarinteen teräsmieskisan sprinttimatka. Se on ainakin kisa mikä sopii tosi hyvin aloittelijalle ja on niitä muitakin.

   Tykkää

   1. Kiitos vastauksesta! Porvoosta olen! Tää triathlon on uus löytö, suunnittelin puolimaratonia syksylle ja kesällä joku triathloni menis hyvin sit kans. Ja huonolla säillä olisi aina hyvä syy mennä uimaan/spinning tunnille. Ilmeisesti sen kummempia varusteitakaan ei tarvitsisi hankkia?!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s