Älä mun ruuille ala

Ajatteletko, että kasvissyöjä ja varsinkin vegaanisesti syöjä puputtaa jotain porkkanaa ja salaatinlehteä päivästä toiseen? Jos ajattelet niin sitten kannattaa hieman selvittää asiaa ja avartaa näin omaa näkemystä.

Kasvisruoka on parasta ruokaa mitä tiedän ja väitän syöväni monia monia sekasyöjiä monipuolisemmin ja terveellisemmin joten älä mulle ja mun ruoka-annokselle ala.

Sitä paitsi kasvissyöjälle löytyy sokeri- ja rasvaherkkua siinä missä sekasyöjällekin, ihan pystyy kasvissyöjä ittensä lihottamaan paksuksi jos syö epäterveellisesti ja liikaa.

Tallipihan kahvilan sokerisenmakea vadelma-suklaakeksi ilman mitään eläinkunnan tuotteita. Ei terveellinen. Hyvää oli.
Tallipihan kahvilan sokerisenmakea amerikanmalliin isoakin isompi vadelma-suklaakeksi ilman mitään eläinkunnan tuotteita. Ei terveellinen. Hyvää oli.

Mistä moinen paasaaminen nyt johtuu? No siittä kun loukkaannun ihan valtavasti tommosista kommenteista. Joskus oikeesti joku saattaa sanoa mun ruoka-annoksesta, että hyi helvetti. Tommosen junttikommentin kuultuani loukkaannun ihan sikana ja  karvani nousevat heti pystyyn ja tekisi mieleni sanoa moiselle mölyapinalle, että kato omaa sapuskaasi sillä ajatukseni siittä ovat aivan samankaltaiset kuin sinulla minun ruuastani. Vielä pahemmat ehkä. Ovat joo, mutta en vaan päästä niitä suustani ulos niitä ajatuksia. Olisiko kivaa kuulla syömästänsä ruuasta, että hyi saatana mitä sää syöt? Miten voit pistää tommosta suuhusi? Oksettaa ihan pirusti toi eläimestä tehty lisäainemömmö miten hitossa voit semmosta laittaa suuhusi. Hyi hitto, yäk. Ootko koskaan miettinyt ja lukenut mitä ruokasi sisältää?

Tuun pahalle tuulelle tämmösestä arvostelusta, mitä mun syömiset kellekään kuuluu niin kauan kuin ne ovat lain puitteissa sallittuja.

Mun joulun ruokia.
Mun joulun ruokia.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

16 thoughts on “Älä mun ruuille ala

 1. Itse tykkään erityisesti sun ruokajutuista ja ne ovat osaltaan kannustaneet jättämään lihan pois ruokavaliosta. Joten en ala sun ruuille, vaan odottelen uusia vinkkejä kasvisruuista😊

  Tykkää

 2. Pystyn niin samaistumaan! Itse olen ollut koko ikäni kasvissyöjä ja saanut todellakin kuulla ties minkälaisia kommentteja niin ruokieni mausta kuin ulkonäöstäkin… Se on ollut omiaan vaikeuttamaan syömishäiriöstä parantumista, joten toivoisin tosiaan että ihmiset miettisivät ennen kuin sanovat mielipiteensä! Kyllä liha ällöttää minua mutta en silti huutele siitä lihaa syöville kavereilleni tai hauku heidän ruokansa ulkonäköä. Ja niin se pitäisi minusta olla kaikilla!

  Tykkää

  1. Joo ruokien ulkonäöstä tulee kans ikävää kommenttia, tosi harmittavaa ja loukkaavaa. Mää en kyllä kehtaisi kenenkään ruokia mennä haukkumaan vaikka todellakin liha on ällöttävää.

   Tykkää

 3. Arvaa vaan miten paljon saan kuulla seuraavia lauseita:
  – Hyi että, tykkäätsä tosta?
  – Mitä IHMETTÄ sä oikeen syöt?!
  – Sä oot tommonen terveysintoilija. (Silmien pyörittelyä vastapuolelta)
  – Eikö sua kyllästytä syödä noin?
  – Syötkö sä koskaan mitään epäterveellistä?
  – Miten sä et voi tykätä tästä??
  – No, sä et syö kuitenkaan tätä ikinä. / Ei me säästetty tätä sulle, kun et kuitenkaan syö.
  – Ootko sä joku kasvissyöjä? / Siis etkö sä syö OLLENKAAN lihaa?!
  – Onko sulla joku dieetti, mikä käskee sun syödä tota/noin?

  Ja hei, mä oon ihan sekasyöjä, joka nyt vaan syö just sitä, mistä tulee mahaan hyvä olo. En sitä, mistä tulee paha olo tai mikä maistuu pahalta. Ärsyttää, kun ihmiset jaksaa stressata niin paljon siitä, mitä mun lautasella on ja mitä ei ja minkä verran. Ja mitä ihmeen pahaa siinä on, jos sattuu tykkäämään lihaa enemmän kalasta ja kasvisruoasta?

  Tykkää

  1. Viikunan voi syödä kuorineen jos kuori on ohut. Kuorta ei edes huomaa, se on tosi pehmeä. Nyt ostamani viikunat olivat suureksi osaksi vihreitä ja kypsiä, niissä luki joku puolikuiva. En ymmärrä mitä ne oli, ennen aina olleet ruskeita. Saman makuisia kuitenkin kuin aina ennenkin. =)

   Tykkää

 4. Eiköhän tuo ole ihan jokaisen oma asia mitä mölytoosaansa vetää, ja hiljaa voisi olla jos ei ole mitään hyvää sanottavaa. Olipa ruoka mitä tahansa, on minulle kotikasvatuksena opetettu ettei sille koskaan sanota Hyi.
  Mä itse olen niin mielikuvitukseton ja huonosti asiaan perehtynyt tyyppi, etten voisi kuvitella pysyväni vegaaniruuilla hengissä kovinkaan kauaa, joten on tosi kiva lukea sun ruokajuttuja. Mutta ei vegaanius tms ruuasta pahaa tee, mun lemppari vegaanisapuska on oikein lämpöisesti maustettu linssikeitto ja koko perheen lemppari on puolukkapuuro. Lisäksi monien leivonnaisten muuttaminen vegaanisiksi ei ole kovinkaan vaikeaa, ja silloin niistä voivat nauttia myös munalle ja maidolle allergiset ja herkistyvät ihmiset. Siis ihmiset syövät tietämättäänkin vegaanisia juttuja!
  Jos tästä jonkun pointin saa irti, niin hyvä. Itse kadotin sen punaisen langan.

  Tykkää

  1. Niinpä. Samaa mieltä. Linssikeitto on tosi hyvää samoin linssikastike. Nam. Nykyään on tosiaan erittäin helppo tehdä vegaanisia leivonnaisia kun on kaikki kaura- ja soijamaidot sun muut no egg -valmisteet. =)

   Saa pointin irti. =D

   Tykkää

 5. Minusta toisen eväistä mölyäminen kertoo vaan siitä, ettei yökkäilijällä ole minkäänlaisia käytöstapoja. Olen itsekin vegaani, ja kerron yleensä työpaikalla oikein mielelläni, kun työkaveri kysyy ”mitä sinulla siinä on?”. Mutta sitten välillä tulee näitä silmät lautasen kokosina ”öööö mitä tuo on???” kauhistelijoita saman pöydän ääreen ja tekisi mieli vahingossa tökätä haarukalla johonkin 🙂

  Tykkään kun teet ruokaan liittyviä juttuja! Saa hyviä vinkkejä omiinki reenisafkoihin. Keep on going! 🙂

  Tykkää

  1. Lot just oikeessa, käytöstapojen puutetta ja antaa tosi juntin kuvan mölyävästä ihmisestä. Mullakin työkaverit on alkaneet kiinnostua syömisistäni ja kyselevät ja sitten sitä keskustelua tulee vaikken olisi itse sellaista koskaan aloittanut. =)
   Kiva että tykkäät. =)

   Tykkää

 6. oletko ihan kokonaan vegaani vai löytyykö lautaseltasi maito jne tuotteita? ihan mielenkiinnosta kysyn 🙂

  Tykkää

  1. Joo nykyään oon. Vielä 2015 keväällä söin munat ja maidot, mutta en enää halua niitäkään. Ruokavalio vegaaninen, mutta muu elämä ei sillä käytän nahkajuttuja sun muuta. Mutta asia kerrallaan.

   Tykkää

 7. Way to go! Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi ja lukiessani tajusin, että tämä nainenhan on ihan mun idoli. Että joku elää todeksi asioita, jollaiseksi itse vielä haluaisi tulla (ja tulee, pikkuhiljaa, pikkuhiljaa).
  Mahtava blogi ja blogisti ja varsinkin ruokajutut. Kiitos.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s