Onko työmatkapyöräily treeniä?

tyomatkapyorailytalvella02Meikäläinen työmatkapyöräilee suurimman osan viikosta. Maastopyörällä työmatka yhteen suuntaan kestää 20 minuutin molemmin puolin, talvella enemmän, kesäkeleillä vähemmän.

Mulle työmatkapyöräily on hyvää treeniä, peruskestävyystreeniä ja tämmönen alle puolen tunnin työmatka pyörällä on helppo, se tulee mentyä ilman mitään sen kummallisempia ”ei huvita” -tunteita.

Oikein mielelläni suosittelen työmatkapyöräilyn aloittamista varsinkin sellaisille ihmisille keillä on vaikeuksia saada säännöllisestä liikunnasta kiinni. Haluaisivat, mutta eivät saa aikaiseksi kun laiskottaa. Siinä se tulee työmatkan muodossa se liikunta mitä viikossa tarvitsee pysyäkseen terveenä. Helposti ja huomaamatta se tulee.

Hyvät varusteet ovat mukavuuden aa ja oo.
Hyvät varusteet ovat mukavuuden aa ja oo.

Jotta työmatkapyöräily on mukavaa mulle tärkeät asiat ovat:

 • Työmatkaan sopiva pyörä.
 • Talvella kunnolliset nastarenkaat, valot ja heijastimet.
 • Säänmukaiset tekniset urheiluvarusteet.
 • Positiivinen mieli.

Mää toivoisin jotain hauskaa työmatkapyöräilykypärää. Joku melonin näköinen tai vastaava, oon nähnyt semmosia ja aion ehkä hankkia.

Niinä päivinä kun on ollut lunta työmatkapyöräily on ollut erityisen rentouttavaa, on ollut aivan mahtava polkea aamulla suuressa hiljaisuudessa niin aikaisin kun ketään muuta ei tunnu olevan Pirkkalassa liikenteessä. Parasta mun tässä viikossa on ollut juuri nuo aamuiset hetket.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

8 thoughts on “Onko työmatkapyöräily treeniä?

 1. Noi aamuiset hetket on niin parasta. Mä nautin kanssa koiran kanssa pitkistä lenkeistä lumisateen jälkeen silloin kun muut vielä nukkuu.

  Tykkää

 2. MInä poljen työmatkat. Muutettiin uuteen kotiin noin 3- vuotta sitten, ja täältä olen pyörällä kulkenut. Matkaa tulee n. 8 km suuntaansa. Matka on sopivan pituinen, kerkeää unohtaa työasiat ja tuulettaa nuppia. Lisäksi kauniit maisemat ja muuttuvaa luontoa on hienoa seurata. Teen 3-vuorotyötä, niin tulee useampaan eriaikaankin ajeltua.
  Hyvät varusteet on kaiken a ja o. Minä en työmatkapyöräilyä treeniksi laske, kuhan nautiskelen.

  Tykkää

 3. 10 km 10 cm lumisohjossa on takuulla treeniä! 😀 Ja normikelilläkin. Valitettavasti nämä treenit on mun osalta nyt loppu, sillä työmatka pitenee 25 kilometriin. Kyllä tota voi hyvällä kelillä polkeakin, mutta ei mulla riitä sisu talvella sitä vetää :/

  Tykkää

  1. No joo on. Tällä viikolla oli täällä kerran lunta paljon eikä oltu aurattu vielä siihen aikaan kun lähdin töihin ja raskasta oli. Harmillisen pitkäksi venyy sun työmatka, just sellanen, että joskus pyörällä muttei aina.

   Tykkää

 4. Olen harkinnut talvipyöräksi jäykkäperäistä maasturia, hinnatkin sopivia itselle. Joudutko säilyttämään töissä pyörää pihalla? Ilmeisesti jousitus ei tykkää lämpötilanvaihtelusta, vesi voi kondensoitua. Onko kokemusta? Entä vaihteiden ja jarujen toiminta pakkasilla?

  Tykkää

  1. Jäykkäperäinen on varmasti hyvä työmatkafillari. Mää saan pitää töissä pyörää sisällä, varmistin sen jo työhaastattelussa. Jos en olisi saanut lupaa en olisi ottanut työpaikkaa vastaan sillä en halua pitää kallista pyörää pihalla. En osaa oikein sanoa mitään jousituksesta ja vaihteista kun ei oo nyt ollut pakkasia kovasti, mutta talvilenkeillä on kyllä pelanneet aiempina vuosina hyvin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s