Pitkäkestoista liikuntaa

Pyörä-juoksu -yhdistelmätreeni 3 h 17 min

Harrastan triathlonia ja lajihan on kestävyysliikuntaa. Siihen kuuluu uintia, pyöräilyä, juoksua. Lisäksi voimatreeniä, ehkä hiihtoa mikäli lumitilanne sen sallii. Omia välitavoitteita elämäni mittaisessa liikunnassa ovat eri mittaiset (usein pitkät) triathlonkisat joihin haluan joka vuosi osallistua.

Mun uuret Adidas Ultra Boost -juoksutohvelit. Hyvät ovat kuten Adidakset aina on mulle olleet.
Mun uuret Adidas Ultra Boost -juoksutohvelit. Hyvät ovat kuten Adidakset aina on mulle olleet.

Triathlonin harrastaminen tarkoittaa enemmän tai vähemmän treenitunteja, mikä kellekin on sopiva ottaen huomioon muun elämän. Mulle sopiva treenituntien määrä viikossa on ollut 6–13 ja tällä viikolla pääsin tosiaan hyvin treenaamaan jotakuinkin tuon 13 tuntia tai ylikin. Jätin opiskelut tällä viikolla vähemmälle sen takia, että pääsisin kunnolla liikkumaan ja jatkan sitten lukemisiani ja käytännön opiskelujani huomisesta maanantaista lähtien. Opiskeluja pt-koulutuksessa nimittäin riittää. Se on onneksi niin kivaa, että vaikka toisaalta kauhistelen opetuksen nopeutta lyhyessä ajassa ja toisaalta en malta odottaa, että saan lisää tietoa ja myös taitoa.

Triathlonin harrastaminen tarkoittaa mulle myös pitkäkestoisia treenejä ja tänään mulla oli sellainen nimittäin me seuran ihmiset olemme keskenämme aina talvikautena käyneet tekemässä pyörä-juoksu -yhdistelmätreeniä Tampereen Pirkkahallissa ja nyt sunnuntaina taas vihdoin koitti moinen yhdistelmätreeniaamu.

Pakkasin tarvittavat kamat ja eväät illalla valmiiksi ja aamulla ennen ysiä oltiin härren kanssa kamppeinemme Pirkkahallissa ja valmiina aloittamaan treeni pyörällä polkien. Seurakavereitten kanssa.

Kampetta.
Kampetta.

Mulla meni sykemittarin vyö rikki tässä viikko takaperin ja unohdettiin ostaa uusi ja se vähän meinas nostaa ketutuskäyrää koska haluan aina erityisesti pyörän päällä nähdä sykkeeni. No onnistuihan se lopulta sillä meillä on joku Polarin sykevyö joka puhuu iPodin kanssa jossa mulla on joku Nike-sovellus ja sain kuin sainkin sykkeeni näkyviin pyörällä. Juoksussa en kaipaa välttämättä sykemittaria sillä osaan jo kaikkien yli kymmenen juostun vuoden jälkeen tuntemusten perusteella aika tarkalleen sanoa millä sykkeellä mennään tai ainakin millä sykealueella.

Meitä oli 11 kappaletta urheilijaa ja kuntoilijaa ja kaikkea siltä väliltä treenaamassa.
Meitä oli 11 kappaletta urheilijaa ja kuntoilijaa ja kaikkea siltä väliltä treenaamassa.

Pitkä yli kolmen tunnin treeni meni lähes kokonaisuudessaan peruskestävyyssykealueella eli aika leppoisaa oli meno.

Näin:

 • 40 min pyörä
 • 20 min juoksu
 • 40 min pyörä
 • 20 min juoksu
 • 40 min pyörä
 • 20 min juoksu
 • n. 15 min loppujäähdyttely pyörällä

Ens kerralla eli ehkä jo kahden viikon päästä kasvatan samanlaista treeniä siten, että vähän isommilla sykkeillä.

Mun pyörä ja kaverin pyörä.
Mun pyörä ja kaverin pyörä.

Treenin aikana tai heti välittömästi sen jälkeen söin yhteensä pari banaania ja ehkä 100 g cashewpähkinöitä. Join kaurajogurtti-mustikka -juotavan jogurtin jonka olin aamulla tehnyt evääksi mukaan.

Monesti sunnuntaisin teen jotain herkkuruokaa ja tälle päivälle olin kans suunnitellut sapuskat ja nälkä iski jo Pirkkahallissa pyörän päällä kun ajatus harhaili koko ajan tulevaan sapuskaan mikä toki vielä odotti tekijäänsä kunhan kotiin päästäisiin.

Nam, ihan hyvää tuli ruuasta. Työkaveri oli yhtenä päivänä tehnyt pitaleipiä ja siittä sain idean tehdä kans. Tien myös täytteet eli falafelpyörykät, vegaanisen tsatsikin, tomaattikastikkeen.

Pitaleivät paistumassa.
Pitaleivät paistumassa.
Kastikkeita ja vihreetä.
Kastikkeita ja vihreetä.
Nam.
Nam.
Aika mömmöä, mutta hyvää.
Aika mömmöä, mutta hyvää.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “Pitkäkestoista liikuntaa

 1. Erinomaista, te reippaat! Mä käänsin kylkeä sängyssä klo 9:30, heräsin ja tiesin, että peli on menetetty, en lähde Pirkkahalliin, vaan tähtään uimahalliin. Edellisenä päivänä tuli kotona tehtyä pieni traineri-juoksu-yhdistelmätreeni, niin voihan sen laskea, että tuli tritreenattua tänä viikonloppuna. 🙂 Terapia-allas oli mun paras kaveri tänään, hinkkasin käsivetoja, rata-altaassa lähinnä rintaa. Perhanan puoliero-olkapäät kun ovat ihan eri paria ja asento sen mukainen. Mur!

  Mä oon huomannu kans tuon opiskelun syövän ison osan vapaa-ajasta. Isomman kuin kuvittelin. Liikunnalle on yhtäkkiä ihan liian vähän aikaa. Ainakin mun pitäis osata kalenteroida fiksusti tekemisiäni. Ensi syksynä alkais urheiluravitsemuksen perusopinnot… Osaankohan sanoa ei vai hyppäänköhän niihinkin? 🙂 Se on kuitenkin se, mikä eniten kiinnostaa ravitsemuksessa.

  Tykkää

  1. Oli kyllä paljon reippaita treenaajia paikan päällä ja kivaa oli niin kuin se aina on ollut. Ensi kerralla otan vähän enemmän tehoa irti, sen oon jo päättänyt. =)

   Opiskelu veisi vaikka kuinka paljon mun vapaa-aikaa, mutta rajoitan sitä hieman ja opin siten hitaampaa tahtia näitä koulujuttuja. =) Kiva on kuitenkin opiskella.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s