Syviä tunteita

fiskars_pressopannu01

fiskars_pressopannu04
Syviä tunteita löytyy kahvia kohtaan.

Tätä olen etsinyt pitkään ja hartaasti. Parasta mahdollista kahvia ja toistaiseksi ehdottomasti paras kahvimaku on löytynyt. Se on Arvid Nordquistin Wanyama-kahvi.  Harmi vaan, että paketissa ei ole pressopannun kuvaa jolla nykyään haluan kahvini keitellä. Oon silti sitä sillä keittänyt ja hyvää on tullut, tosi tosi hyvää oikein herkkua. Ajattelin silti vielä metsästellä uusia kahveja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahvillakin voi herkutella todellakin. Keittää vaikka vahvaa kohveeta ja lämmittää kauramaitoa ja laittaa niitä kuppiin fifti-siksti niin johan on herkkumaitokahvi valamis. Mukaan vielä kardemummaa ja kanelia niin avot, talvinen kohvee on oman käden saatavilla. Mikäs siinä on herkutellessa.

Festivita-kahvi on myös erittäin hyvää. Erittäin tummapaahtoinen on se.
Festivita-kahvi on myös erittäin hyvää. Erittäin tummapaahtoinen on se.

PRESSOPANNULLA KEITTÄMINEN

Pressopannu on lasikannu jossa on mäntä. Männässä on metallinen verkko joka toimii suodattimena.

Mitataan 6–7 g kahvia per desilitra vettä.

Pannun voi lämmittää valmiiksi laittamalla sinne hetkeksi kuumaa vettä. Kaada vesi pois mittaa kahvi ja kaada kiehautettu n. 92–96 asteinen vesi pannuun purujen sekaan. Kansi paikalleen. Annetaan hautua noin 4– 5 min ja sitten mäntä painetaan hitaasti hitaasti pohjaan ja kahvi on valmis.

Pressopannu on hyvä ja edullinen tapa valmistaa erittäin hyvää kahvia.

fiskars_pressopannu03

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

8 thoughts on “Syviä tunteita

 1. Paras kahvi johon olen törmännyt on SIdamo. Sitä löytyy Tampereen paahtimosta jossa jauhavat pavut just sopivaksi pressopannuun 🙂

  Tykkää

  1. Joo kahveja tuntuu olevan vaikka millä mitalla. Mulla on seuraavaksi ostoslistalla taas uusi Arvid Nordquist ja jonain päivänä menen Pirkanmaan paahtimoon joka on tossa meidän nurkalla melkein

   Tykkää

  1. Joo niin saa. Citymarketitkin myy, kävin kattomassa ja oon kyllä ymmärtänyt, että pressopannu kuin pressopannu on ihan ok. Itte halusin ehdottomasti ton Fiakarsin kun asian kanssa vähän aikaa surffailin. =)

   Tykkää

 2. Keitän opiskelijaluukussani myös pressopannulla – pannu oli olemassa, joten tarvitsi ostaa vain vedenkeitin (joka sekin irtosi 11 eurolla!), jota muutenkin tarvitsee paljon 🙂 Sairastelin alkusyksystä paljon ja kävin täällä Suomessa kylläkin, mutta virolaisella lääkärillä ,joka kehotti laittamaan kanelia kahviin, sillä kärsin ääreisverenkierto-ongelmista ja johan on auttanut! Virossa tällaiset vanhemmat ”uskomukset” sun muut ovat vielä enemmän voimissaan. Sieltä on jäänyt käteen tapa juoda talvisin paljon myös inkivääri-hunaja-sitruunateetäkin 😛

  Tykkää

  1. Pressopannu on nyt varmaan mun keittiön parhaimpia juttuja. Ihmettelen etten ole aiemmin tajunnut sitä hankkia. Kätevää ja halpaa kahvinkeittoa. =)

   Joo uskon kanelin toimivan, kuulostaa ihan viisaalle. Ja inkivääri naminami. =)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s