Kokemus tämäkin

Wihan kilometrit 24.10.2015

3 h 24 min.
Keskisyke 152, maksimi 165.
32,37 km, 6 min 19 sek / km

wihank

Viime lauantaina kävin juoksemassa Tampereella Wihan Kilometrit -tapahtumassa jonkun 32 kilometriä. Olin joo kyllä ilmoittautunut maratonille (42,2 km)?

wihankilometrit201502

Olin starttiviivalla vähän ennen kello viittätoista jolloin juoksuni starttasi. Tulin kauheeta höökää töistä sillä työpäiväni kesti kahteen asti, pääsin kyllä lähtemään töistä vähän ennen kahta ja hakemaan kisanumeroani Pirkkahallilta Wihan kilometrien numeronhakupisteeltä ihan ajoissa vaikka kiirettä oman pään sisällä pitikin..

Juoksun startti oli Pirkkahallilla ja siinä lähtölaukausta odottaessa ehdin miettiä sataan kertaan, että hei haloo miten oon edes ilmoittautunut tämmöseen juoksuun (42,2 km) jonka juoksisin työpäivän jälkeen. Mikä ihme aivosekaannus mulle on jossain vaiheessa tullut? En kässännyt. =D Tai miksi olin ilmoittautunut maratonille enkä nonstop-juoksuun jossa olisi voinut juosta ihan minkä pituisen matkan vaan, pönttöpääminä.

Päässä ajatukset olivat ei niin positiivisia ja motivaatio oli aika alhaalla vaikka olin koko päivän töissä yrittänyt tsempata itteeni hyvään juoksufiilikseen.

wihankilometrit201501

Juoksu juostiin 3,33 km:n lenkuralla + yhden kilsan lisälenkki maratoonin juoksijoille ja matkoja oli kaikkea nollasta sataan kilsaan. Paljon oli sadan kilometrin juoksijoita paikalla. Pam ja juoksemaan. Lähdin  samaa vauhtia kuin eräs oranssipaitainen nainen ja siinä turistessa aika kului hyvin. Ankeat ajatukset pitkästä juoksusta kaikkosivat saman tien, niin hianoo oli painattaa menemään.

Ensimmäinen, toinen, kolmas, neljäs, viides kierros kaikki oli helppoja ja juoksu meni lähestulkoon omalla painollaan. Keli oli mukava.

Ehkä kuudennella kierroksella huomasin, että nyt saan tehdä töitä että pysyisin vielä oranssipaitaisen vauhdissa ja siinä taisin sitten jäädä jälkeen ja seuraavalla kierroksella juoksu ei enää kulkenut niin lennokkaasti joten tein päätöksen, että juoksen vielä kierroksen ja lopetan siihen. Ja tätsit juoksu tuli juostua. Ihan hyvä mieli vaikka kyllä mun tekee mieli ihan koko maraton juosta vielä ehkä tulevana talvena.

Läksin kotiin lepäämään. =D Tää oli ihan hyvä pitkä lenkura työpäivän jälkeen.

Työpäivän jälkeen juostu pitkä lenkura meni jalkojen suhteen ihan hyvin, 8 h työpäivää ei kyllä siinä huomannut, aivan sama tunnelma kuin jos en olisi ollut töissä. Ei vaikuttanut millään lailla juoksujalkoihin.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

3 thoughts on “Kokemus tämäkin

 1. Haa, hienoa, juoksit kuitenkin! Mä luulin, että sulla jää Wiha väliin. Mäkin alunperin mietin osallistumista nonstopille, mutten sitten kuitenkaan saanu aikaiseksi. Keli kyllä suosi, oli jopa kummallisen lämmin. Lähde hei Joulumaratonille Nokialle 20.12. Mä tässä tuumailen puolikasta sinne, en kokonaista. Keli saattaa olla +7 ja räntää tai -23 ja lunta. Mennään kattoo lenkkarit jalassa millanen on! 🙂

  Tykkää

 2. Haa joo menin ja aikomukseni oli kyllä koko ajan mennä, mutta päivän lähetessä en melkein enää voinut käsittää miksi oon ilmoittautunut. =D Mutta onneksi menin ja onneksi juoksin sen mitä hyvällä mielellä kilometrejä tuli.

  Mietin aikaisemmin tota joulumaratonia, mutta enemmän mua kiinnostaa se hallimaraton mikä ainakin viime helmikuussa oli Pirkkahallissa. Mutta hyvä vaihtoehto toi joulukuun juoksu on, pistän harkintaan.

  Tykkää

  1. Halli vois olla kans kiva kokemus! Sää ja reittiprofiili ei ihan hirveesti vaihtele. Elleivät lisää jännitystä ja sammuta valoja välillä. 🙂 Suunnanvaihto vois virkistää. Tosin voi se olla vaarallistakin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s