Hyvä juoksu, rento sunnuntai

ylatalja03

Juoksu 1 h 29 min,
keskisyke 151,
10,1 km, 5 min 56 sek / km,
730 kcal.

Hyvä sunnuntaijuoksu tänään. Olen aina ja joka kerta tyytyväinen jos juoksu sujuu peruskestävyyssykealueella nopeampaa kuin 6 min / km ja tänään se sujui ja ihan rennon rempseästi tosta noin vaan. Harvinaista herkkua, mutta  useammin ja useammin mulle käy näin. =)

Kohta juoksulenkille.
Kohta juoksulenkille.
Suunnon raporttia juoksustani.
Suunnon raporttia juoksustani.

Jaahas mitäs kaikkea sitä tällä viikolla on tullut liikuttua:

 • maanantai: triathlonseuran juoksutreeni 1 h 9 min
 • tiistai: kuntosali 1 h 24 min
 • keskiviikko: juoksu 52 min
 • torstai: juoksu ystävä Teijan apuna 1 h 27 min, triathlonseuran torstaijuNppa 55 min
 • perjantai: liikuntalepopäivä
 • lauantai: kuntosali 32 min
 • sunnuntai: juoksu

Semmonen liikuntaviikko, pelkästään juoksua ja voimatreeniä.

ylatalja04

Maanantaina työpäivän jälkeen ajelin Nokialle triathlonseuran juoksutreeniin joka on yleensä aina mulle se viikon kova juoksu ja niin se oli nytkin. Harjoiteltiin ylä- ja alamäkijuoksutekniikkaa ja oli kovia erimittaisia vetoja. Tää on kyllä hyvä treeni jota on aina pakko hehkuttaa. Tulee tehtyä hyvin kun on valmennus mukana ja  samalla oppii. Jossain vaiheessa keskityin myös siihen miten tiuhaan tahtiin jalka käy maassa alamäkijuoksussa ja sainkin siittä tahdista vähän kiinni kun mallikappale juoksi edessä jonka askeltiheyttä yritin kopioida. Sanoinko jo, että kivaa. Hauskaa. =)

Tiistaina todellakin tunsin jaloissani, että kovaa juoksua on tehty edellisenä päivänä. Tiistaina illalla mentiin koko poppoo, mää, härre ja ystävä Teija kuntosalille ja tehtiin hyvä voimatreeni: Yhden jalan kyykkyä tai paremminkin tarkoitan saksauskyykkyä, penkkipunnerrusta, ylätaljaa myötäotteella, pystypunnerrusta, hauiskääntöä, vatsalihasliikkeitä.

Vanhan selkäongelman (välilevyn pullistuma) takia jalkani on näissä jutuissa koukussa penkillä. Yksi tai kaksi jalkaa, molempi parempi.
Vanhan selkäongelman (välilevyn pullistuma) takia jalkani on näissä jutuissa koukussa penkillä. Yksi tai kaksi jalkaa, molempi parempi.

Keskiviikkona kävin härren kanssa juoksemassa meidän ”kotilenkuran” joka menee täällä Pirkkalassa, ehkä ihan vähän Tampereen puolella en oo varma. Maasto on lähes koko ajan hiekkatietä tai junaradanvarsipolkua =D, vähemmän asvalttia. Jaloissa taas tuntui edellispäivän voimatreeni, mut semmosta se on. Ei millään pysty järjestämään liikuntoja siten, että aina olisi se paras ja kunnolla palautunut hetki jollekin lajille. Hyvin se juoksu silti kulki.

rintapenkki02

Torstaina olin sopinut treffit Teijan kanssa ja juoksin hänen kanssaan hänen lenkkinsä. Teija kun on vasta aloittanut juoksuharrastuksen ihan nollista niin vauhti jolla yhdessä lenkkejä juostaan on mulle hyvin hidasta. Otan nämä juoksut silti omaan treeniviikkooni mukaan, on se ainakin palauttavaa juoksua mulle ja sekin on hyväksi. Teijalle sopivaa vauhtia tosiaan mentiin ja juteltiin ummet ja lammet tietenkin. Hänen liikuntaelämänsä etenee hyvin ja innostusta riittää.

ylatalja01

Perjantaina mulla oli liikuntalepopäivä joka tuli tosi tarpeeseen sillä olen ainakin kaksi viikkoa ollut tosi kuormittunut kaikista aikatauluista mitä mun viikoissa on ollut. Vähän ärsyttää, että olen ajautunut tähän tilanteeseen sillä todellakaan yleensä en ajaudu koska tiedän ja tunnen itteni ja toimin sen mukaan. Ulospääsy on jo kuitenkin näkyvissä. Mulla oli tässä viime viikolla koko viikon kestävä graafisen alan työprojekti normaalin päivätyöni ja omien liikuntojen sekä Teijan liikuntojen lisäksi ja se ajoi mut syvälle kuormitukseen. En tykkää en sitten yhtään, mutta se on nyt ohi ja arki helpottaa.

Launataina vain pikainen kuntosali härren kanssa. Muutamat liikkeet ja hyvältä tuntui. Karkkipäivä ja söin Oatly-mansikkajäätölöö sekä irtokarkkeja jotka sopivat kasvissyöjälle. Ei liivatetta eikä muita eläinperäisiä aineita. Vegaanituotteet.net on hyvä sivusto mistä pääsee tarkastamaan kaikenlaista syötävää jos ei itte jaksa kaikkien tuotteitten tuoteselostuksia käydä aina läpi.

Sunnuntaina eli tänään juoksu ihan yksin musiikkia kuunnellen.

Mulla on tänään sunnuntaina ollut kaikesta vapaa, töistä, koulutuksista, menoista, velvollisuuksista, se on ihanaa ja tervetullutta tähän viikkoon.

Omat vanhempani kävivät kahvipöydässä istuskelemassa, mutta muuten ihmiskontaktit ovat olleet tänään nolla. Oon lueskellut liikunta-alan opiskelumateriaaleja ja opetellut lihaksia ym., tehnyt hyvää kasvisruokaa, syönyt hyvää kasvisruokaa, ollut koirien kanssa ja vain rentoutunut.

Falafel-pyöryköitä väsäsin.
Falafel-pyöryköitä väsäsin. Ruuanlaitto vapaapäivänä rentouttaa todella mukavasti.

Rento olo on nyt ja ylivireys ja kaikki ikävä kuorma tuntuu olevan poissa. Tämä on se tila mikä mulle sopii ja missä yritän pysyä, rento ja ressitön. =)

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

 

Mainokset

4 thoughts on “Hyvä juoksu, rento sunnuntai

 1. Siistin ja viihtyisän näköinen tuo sali. Kelpaa siellä voimaa hankkia. 🙂 Mä aloittelen täällä työviikkoa ja -päivää jotenkin ihan umpiväsyneenä ja jumissa. Juoksin myös viikonloppuna eli lauantaina 15,5 km ja se tuntuu reisissä yllättävän paljon. Kyllä huomaan, että säännöllisemmin pitäisi juosta, ja noita pidempiäkin lenkkejä vähän useammin. Nyt on tullut enemmän pyöräiltyä kuin juostua. Pelottaa oikein, miten (huonosti) menee puolimara kolmen viikon päästä näillä juoksukilsoilla. No, menen ilman aikatavoitetta. 🙂

  Tykkää

  1. Ihan ok sali on, saa siellä tehtyä ainakin sen mitä pitää. =) Hyvä sää, 15,5 km on hyvän mittainen lenkura. =) Mää yritän juosta mahdollisimman paljon ennen Wihan kilometrejä, että jalkaset tottuisivat hyvin ja jaksaisivat juosta koko maratonin. =)

   Tykkää

 2. Luin moneen kertaan että miten voi juosta 10.1 kilometriä puolessatoista tunnissa vauhdin ollessa alle 6 min/km mutta kuva onneksi selvensi että se oli siis tuntinopeus eikä matka, heh 😀

  Hyvä toi perjantain liikuntavapaa ja sunnuntain kaikesta muusta vapaa. Vaikka onkin kiva mennä ja tehdä kaikenlaista niin kyllä silti parasta on ne päivät kun kalenterissa ei lue yhtään mitään ja on vapaa tekemään mitä vaan – tai olemaan tekemättä.

  Tykkää

  1. Hahaa! =D
   Joo kyllä ihminen tarttee semmosia vapaapäiviä, että ei oo mitään suunnitelmaa. Mää en pysty elämään siten, että aina olis jotain suunniteltu tai sovittu jonkun kanssa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s