Saliohjelmani, saa arvostella

Mulla ja härrellä ja ystävä Teijalla on nyt kaikilla neljän kuukauden salijäsenyys Tampereella Yliopistonkadulla sijaitsevalle Citysalille.

saliohjelmauusi03

Saliohjelmani on pikkasen muokattu versio Arnold Svartsenekkerin treenistä.

YHDEN JALAN KYYKKY

PENKKIPUNNERRUS 3 x 10

YLÄTALJA LEVEÄLLÄ MYÖTÄOTTEELLA 3 x 10–12

PYSTYPUNNERRUS TANGOLLA 4 x 10

HAUISKÄÄNTÖ TANGOLLA 3 x 10

Siinä se runko. Näiden liikkeiden lisäksi aina vatsalihasliikkeitä, sekä kyljet ja selkä ja jotain muuta jos erityisesti huvittaa. Pääasiassa tämmöstä ajattelin ohjelmaksi. Kannattaisiko tähän vielä  ympätä maastaveto? Tämmösellä ohjelmalla pari kolme kuukautta?

saliohjelmauusi01

Haluan pitää salitreenaamiseni simppelinä ilman mitään erikoiskikkailuja ja tämä ohjelma mielestäni on semmonen. Ajattelen ton yhden jalan kyykyn tukevan erityisesti juoksuharjoitteluani.

Salilla ajattelen käydä kaksi kertaa viikossa ja lisäksi mulla on triathlonseuran torstai juNppa joka koostuu pääasiassa ”melko” raskaista kehonpainoliikkeistä sekä kotona silloin kun huvittaa jos huvittaa jotain kahvakuulaa tai voimaa.

saliohjelmauusi02

Treeniä tulee viikossa ihan riittävästi ja saa tullakin ja niin on jo vuosia tullut, välillä on kevyempi viikko ja välillä tuhdimpi, menen tätä nykyä aika lailla viiliksen mukaan ja se on ollut mulle se paras tapa treenata ja kehittyäkin.

Eilen oltiin koko kolmen hengen konkkaronkka tutustumassa uuteen saliympäristöön ja hakemassa oikeita liikeratoja treeniin. Kivaa oli ja heti tekis mieli mennä uudestaan.

saliohjelmauusi04

Kuten kuvista näkyy mulla on uudet treenitrikoot, tykkään. Merkki on Reebok. Kuten kuvista näkyy tukka on ihan överi, hassussa vaiheessa on se nyt. Mutta taidan tahtoa siittä sen pituisen, että se ylettyy ponnarille sillä työmatkapyöräily aiheuttaa päänvaivaa tukanlaiton kanssa. Ponnarille kun ylettyy niin se jos joku on helppo eikä tartte senjälkeen enää päätä vaivata asialla. =D

Nimimerkki: ”Tahtoo lihasta”. =) Kaiken lisäksi uskon vakaasti, että sitä on suht helppo saada pikkasen lisää ilman eläinmaailman syömisiä.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

23 thoughts on “Saliohjelmani, saa arvostella

 1. Maastaveto mukaan ja itse tykkään askelkyykkykävelystä levytangon kanssa. Ylätaljaa kai vois välillä vähän vaihtaa perinteiseen leuanvetoon, leuanvetoa voi sitten helpottaa kuminauhalla.
  Nämä ei ollut ohjeita tai muutoskehotuksia vaan ihan huomioita, ei Arskan Golden sixiä voi sivuuttaa.

  Tykkää

 2. Joo kiitos vaan huomioista. =) Maastaveto jotenkin tuntuisi sopivan tohon ohjelmaan ja näin ollen se otetaan mukaan. Ja leuanveto joo, se tulee tilalle kun vähän edistyn / edistytään Teijan kanssa. =) Sen haluan itte oppia, nyt en saa ollenkaan leukoja. Crossfitissä tein sitä kuminauhalla tosi paljon, mutten edennyt ainoaankaan leuanvetoon ilman apuja höhpöh.

  Tykkää

 3. Hyvältä vaikuttaa! pari omaa ajatusta:

  -Harkitsisin ihan tavallista kyykkyä tuon yhden jalan homman tilalle, koska siinä saa käytettyä paljon suurempia kuormia. Tällöin kintut saavat kovempaa kyytiä ja keskikropaltakin vaaditaan enemmän. Tietenkin jos tuo tukee jotenkin juoksua niin voi olla ihan hyvä, itsellä ei ole noi juoksuhommat niin hallussa, että osaisin tuohon sanoa.

  -Jos haluat tehdä maastevetoa niin hyvä ratkaisu on korvata tuo ylätalja vaikka kerran viikossa esim. kolmella 4-6 toiston sarjalla maastavetoa.

  -Sen perinteisen ”sitten lisää painoa kun jaksaa tehdä 12 toistoa vikassa sarjassa” sijasta voit harkita sellaista lähestymis tapaa, että aloitat kohtuu helposta painosta joka liikkeessä ja laitat vaikka joku viikko kilon tai muun omaan kehitykseen sopivan verran lisää tankoon. Tällöin progressio pysyy hyvin yllä ilman, että tarvitsee väkipakolla punnertaa rumia toistoja.

  -jos joskus laiskottaa niin hauikset voi jättää tekemättä 😀

  Tykkää

   1. Kuulostaa hyvältä tak. Maastavetoa varmaankin haluan tehdä ja kuulostaa viisaalta toi sun ajatus. Kuten myös toi, että aloitan helpoista painoista ja lisään lisää useammin, varmasti tehokasta. Oon ainakin huomannut, että vähän pienemmät painot on ihan ok ja tuntuma tulee niilläkin varmasti. Hyvä idea ja niin taidan tehdä.

    Noh, hauis on hauis. =D

    Tykkää

  1. Mä olen hyvin toispuoleinen ihminen, ja mulle fyssari on suositellut, että tekisin prässin ja kyykyn yksi jalka kerrallaan. Silloin se heikompi puoli ei vahingossa fuskaa. Eli jos on taipumusta moiseen, niin silloin mä suosittelisin kyykyn sijaan splittiä ja jopa silleen, että taaempi jalka on penkillä ja enemmän eliminoitu pois pelistä. Mutta jos on tekniikka hallussa ja tekee hommaa varmasti yhtä paljon molemmilla jaloilla, niin sitten kyykky on varmaan just hyvä juuri Rahkaäijän mainitsemista syistä. Juoksun kannalta noissa ei liene paljoa eroa, varsinkin kun saat siellä juNpassa varmaan lajinomaisempaakin voimatreeniä.

   Toinen fyssari on suositellut mulle kyykkäämistä bosun päällä. Siihen puuhaan en ainakaan minä ole uskaltanut mitään isoja painoja mukaan ottaa (yleensä vaan kuntopallo tms. jos jotain), mutta se on ihan hauska tukeva jalkaliike. Siinä saa treeniä kaikki jalan pienetkin lihakset. Ja bosulle sit tietty ilman kenkiä, että jalkateräkin joutuu töihin. Kova jätkä tekee tuonkin split squatina ja laittaa etujalan bosulle ja takajalan tasapainolaudalle. Ei muuten tarvii montaa kyykkyä tehdä. 🙂

   Hyvältä näyttää treeniohjelma.

   Tykkää

   1. Mää haluan tehdä ehdottomasti yhden jalan kyykkyä, tai se mitä teen taitaa olla saksauskyykky. Välillä ehkä sitten kahden jalan kyykkyä. =D

    Joo juNppa on kyllä triathlonharrastusta varten.

    Bosu on kyllä aikamoinen härveli. Kyykky sen päällä ilman painoja ainakin aluksi on kyllä kokeilemisen arvoinen. Aion koklata. Kiits.

    Tykkää

 4. Ojentajat ottaisin tohon mukaan uintia tukemaan, toi askelkyykyn valinta on mun mielestä fiksu juoksua ajatellen.. Ei niissä hommissa niinkään kyykkääjän reisiä tarvita 😀

  Mä en tiiä onko siitä perus mavesta niin iloa, ehkä vuorottelisin sitä suorin jaloin maastavedon kanssa, että tulis lisää potkua takaketjuun pyörää ajatellen?

  Tykkää

  1. Joo ojentajat on kieltämättä unohtuneet. Toisaalta niitä ehkä teen perinteisessä torstaijunpassani. =) Pitää pitää ainakin mielessä. Maastavetoajatukset kans hyviä.

   Tykkää

 5. Ojentajat ottaisin minäkin mukaan, ihan vaan vastaparina tuolle hauikselle lihastasapainon vuoksi. Kapeella penkillä tai taljassa tai dippinä, ihan sama. Yhden jalan kyykky tukee juoksua kyllä, mutta välillä vois vuorotella ihan peruskyykyn kanssa, kuten rahkaäijäkin jo suositteli. Ja aina kun saliohjelma alkaa tuntua tylsältä, niin lisää sinne jotain kikkailuja tai tekee vaihtoehtoisen liikkeen, niin riittää hermostollakin ihmettelemistä. Mave on kokonaisvaltaisena liikkeenä aina hyvä.

  Tykkää

  1. Joo ojentajat viisasta. Mää ajattelin just, että noitten ”perusliikkeitten” lisäksi teen mitä milloinkin huvittaa niin pysyy mielekkäänä. Toki olen valinnut vain mielekkäitä perusliikkeitä. =D Tykkään noista kaikista toisin kuin kyykystä, se ei painojen kanssa meinaa olla mulle mieleistä puuhaa ei sitten millään vaikka paljon oonkin kyykännyt crossfitissä. Jotkut liikkeet tai lajit ei vaan oo joidenkin juttu varmaankaan tai sitten menee aina vaan väärin vaikkei se siltäkään tunnu. Ilman painoa kyykky on todellakin mun juttu.

   Tykkää

   1. Toisaalta penkkipunnerrus ja pystypunnerrus kuormittavat myös ojentajia, eli ojentaja- ja hauistreeni ovat tuossa ohjelmassa kyllä ihan hyvässä balanssissa.

    Tykkää

 6. Jos pari kertaa käyt salilla, niin maastaveto voisi toimia kerran viikkoon. Ei mene koivet ihan tukkoon kun muutakin harrastelee.
  Ja ojentajat ja hauberit voisi tehdä supersarjoina. Ite ainakin tykkään tehdä kädet aina superina. 😀

  Tykkää

 7. Ei arvostella ohjelmaa, tärkeintä lienee kuitenkin triathlon joten kestävyys taitaa olla tärkeintä eikä isot lihakset.

  Laitetaan tännekin blogiin
  3.10 olisi tilaisuus maastopyöräillä säkylässä harjun maisemissa lähes ratareiden kisapaikalla 🙂
  http://www.suomenlatu.org/tapahtumakalenteri/?sivu=t&ilmo=8204&paita=
  en tiedä mitä tuosta lenkistä aukeaa mutta lähtö kuitenkin klo 10, eikä ilmoittautumista etukäteen tarvitse, matkaa noin 40km ja paluu noin klo 16 aikaan, näin luki jossain paikallislehdessä.

  Tykkää

 8. Tietysti jalkojen kanssa voit myös vaihdella eli joka toinen viikko 1jalka kerraallaan ja joka toinen normi kyykkyä.
  Koska haluat pitää ohjelman yksinkertaisena niin suosisin ainakin itse suht kokonaisvaltaisia liikkeitä jatkossakin. Eli leuanveto myötäotteella, dipit ym.

  Ehkä kuitenkin se tärkein eli keskityt vaan ihan yli paljon Laatuun. Ei fuskata epäpuhtailla suorituksilla, mutta toisaalta ei pelätä lisätä vastusta, kunha se Laatu säilyy.

  Omassa työssäni ihan liikaa näkee enemmän ja vähemmän treenanneita joilla liikkeiden laadusta ole tietoakaan.

  Tykkää

  1. Näin on, vaihtelua tulee varmasti jossain määrin. Leuanveto myötäotteella on suunnitelmissa kunhan hieman aikaa kuluu.

   Joo vähempi painoa ja kunnollinen ja oikeaoppinen liike, siinä aion pysyä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s