Juoksua tänään juoksua eilen ja kasvissyöjälle herkku-uutuuksia

Juoksu 50 min,
keskisyke 146, maksimi 159,
8,34 km, 6 min / km,
380 kcal.

tampere_puolimaraton02

Tänään sunnuntaina lähdettiin härren kanssa yhdessä juoksemaan mukava lenkura täällä meillä päin. Semmonen lenkura missä maasto on melkein koko ajan hiekkatietä tai vastaavaa ja asvalttia on vain tosi vähän. Jalat tykkää kun ei tärähtele niin kovin kun on pehmeämpi alusta.

Härre mua nopeampana juoksijana toivoi, että voitaisko juosta semmoista 6 min / km vauhtia, pelkäs kai, että mieluusti juoksisin vielä hitaampaa jolloin lenkki olisi hänelle ehkä jopa liian hidas. No tommonen kymppiä tunnissa -vauhti sopii meikäläiselle ihan hyvin sillä kaiken lisäksi se menee mun pk- eli peruskestävyyssykealueen rajoihin ihan hyvin nykyään.

Lämmin keli joten toppi vaan päälle pitkähihaisen sijaan ja tossua toisen eteen heti kotiovelta. Mettäpolun kautta tielle ja hölköttelemään vaan.

hyvajuoksu01

Heti alusta asti juoksu tuntui kulkevan oikein rennosti ja mukavasti. Syke pysyi hyvin pk-alueella ja matka jatkui välillä enemmän välillä vähemmän jutellen. Yksi yhteinen vesipullo oli meillä mukana, härren kädessä, ja siittä juotiin parinkymmenen minuutin välein. Kerran pysähdyttiin tuolla junaradan vieressä kuvailemaan mun juoksua.

Lenkki meni näin: Pirkkala-Tampere Multisilta-Pirkkala. Juoksu tuntui oikeasti tosi hyvältä, oon saanut saman tunteen muutamaan otteeseen aiemminkin, juoksu on ehkä parasta liikuntaa ikinä. =D No, yhtä parasta kuin kaikki ne muut liikunnat mitä harrastan sillä en lopulta varmaan pysty niitä (uinti, maantiepyöräily, maastopyöräily, juoksu, voima, hiihto) laittamaan paremmuusjärjestykseen.

tampere_puolimaraton03

Eilen oli Teijan, ystävän jonka juoksuissa ja treeneissä olen mukana ja apuna, ensimmäinen juoksutapahtuma. Tampere Puolimaratonin 10 km:n kisa.

Oltiin sovittu treffit heti mun töitten jälkeen Tampereen keskustaan, 10 km:n juoksun startti oli klo 15:00 ja tavattiin melkein Keskustorilla josta juoksu starttasi. Numerolaput rinnuksissa lähdettiin juoksemaan Teijan ennätysvauhtia.

Tampere Puolimaratonin reitti on hieno, Tampere on niin hieno kaupunki ja juoksut meni ympäri ämpäri Tampereen keskustan tuntumassa.

tampere_puolimaraton01
Tyytyväinen juoksija ja ennätysaika!

Kaikille tiedoksi: Oatlylta on tullut hienoja uutuuksia kauppoihin, tuupakkeja jogurtteja eli havregurtteja sekä lasipulloissa smoothieta.

Uutuuksia.
Uutuuksia.
Kahden pakkaus. Havregurt makuna vanilja / mustikka.
Kahden pakkaus. Havregurt makuna vanilja / mustikka.

Seuraava kursivoitu teksti on suoraan Oatly:n nettisivuilta kopsattu.

”Ja mikä parasta

Jos kuviteltaisiin hetken ajan (ikään kuin ajatusleikkinä), että et olisi aivan sataprosenttisen varma siitä, että ”havregurt” kuulostaa niin superherkulliselta kuin mitä se todellisuudessa on. Mikä tarkoittaisi (hypoteettisesti) sitä, että et olisi ehkä niin seikkailunhaluinen, että ostaisit heti ensi näkemältä litran verran sitä. Ei hätää! Nyt voit huoletta testata sitä, ilman riskiä siitä, että et tykkäisikään siitä (mahdoton ajatus). Havregurteihin on lisätty kalsiumia ja vitamiineja (D, riboflaviini ja B12, ollaksemme tarkkoja) ja proteiinia, jotka tekevät niistä ekstrakermamaisia ja hyviä. Sen lisäksi ne sisältävät korkealaatuista tyydyttämätöntä rasvaa.*

Ja sitten toisaalta

Olemme lisänneet havregurtiin hieman sokeria, jotta hedelmien ja marjojen maku pääsisi parhaiten esiin. Noin 4-4,4 % ollaksemme tarkkoja. Joten jos sinulla on tavoitteena saada sokerinkulutustasi alhaisemmaksi, ei ehkä ole maailman paras idea nauttia kymmenen havregurtannosta putkeen.”

Lohkeavaa, hyvää, ei niin makeaa, maistuu oikeesti mustikalle. Sanoinko jo hyvää.
Lohkeavaa, hyvää, ei niin makeaa, maistuu oikeesti mustikalle. Sanoinko jo hyvää.
Sinne meni, omaan massuun.
Sinne meni, omaan massuun.

Nämä havregurtit vetää verrat tuhanteen kertaan ja yli jukurteille. Ainakin mun mielestä. Toinen maku vanilja-mustikan lisäksi on sitruuna-selja. Molemmat oli tosi hyviä ja varmasti ainakin toi vadelma-mustikka uppoo varmaan joka iikalle, tosi miellyttävän makuinen.

Oli niin hyvää, että jos olisin äveriäs ostaisin jokaiselle tuttavalleni pari havrekurttipurkkia. =D

Kannattaa kokeilla.
Kannattaa kokeilla. 

”Onko se pirtelö? Ei. Onko se smoothie? Ei oikeastaan. No mikäs sitten? Voit kutsua sitä ”aamiaiseksi pullossa”.”

Ihanaa, että näitä kasvissyöjille ja muille maidottomille sopivia syötäviä juttuja tulee lissää ja ihanaa, että kaupat niitä valikoimiinsa ottaa. Mää ostin omani ihan kotikunnasta Pirkkalasta, K-Market Pirkanpojasta.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

4 thoughts on “Juoksua tänään juoksua eilen ja kasvissyöjälle herkku-uutuuksia

 1. Jee, minäkin juoksin tänään ja eilen ja ylieilen, kuten lapsena sanoin toissapäivää.

  Missäs tuon kisan reitti kulkee, starttaako se siis Keskustorilta ja maali on Ratinassa? Oon juossut Tampereella vaan Pyynikkijuoksun puolimaratonin mutta kaupunki on jonkun verran tuttu.

  Tykkää

  1. Jee. Ylieilen =D.

   Joo Keskustorilta Ratinaan. On Hämeenpuoistoa ja Lapinniemee ja sen sellaista. Se on hieno reitti keskellä kaupunkia.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s