FAF Personal Trainer koulutuskokonaisuus #1

Nyt se alkoi. Viime viikonloppuna ja vielä Jyväskylässä.  FAF personal trainer koulutuskokonaisuus nimittäin. Ensimmäinen koulutusviikonloppu takana Jyväskylässä tai niin kuin meillä sanotaan Nykäskylässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen siis tämmöisen koulutusputken ittelleni ostanut laajentaakseni tietoa ja saadakseni sitä kautta taitoa olla apuna ihmisten liikunnallisessa elämässä tai auttaa siihen liikunnalliseen ja terveelliseen elämään. Sen olen huomannut, että moni tarvitsee apua ja neuvoa ja ohjausta ja tsemppausta.

Tietoa ja taitoa siis toiveissa lissää vaikka vielä en osaa sanoa mihin tämä koulutus mahdollisesti johtaa. Hyvät ja monipuoliset eväät se ainakin mulle tulee antamaan tässä aikuisten ihmisten terveelliseen ja liikunnalliseen elämään kannustamisessa ja siinä auttamisessa. Olen niin sitä mieltä jo omankin kokemuksen takia, että liikunta auttaa aina ja on niin paljon ihmisiä jotka haluaisivat liikkua kuka mitenkin ja saada elämänsä terveellisiin uomiin, mutta eivät vaan osaa tai saa aikaiseksi ryhtyä ja mitä syitä kelläkin ja tämmöset ihmiset mua kiinnostaa. Ikähaarukaltaan 40–100-vuotiaat.  Olen nyt ymmärtänyt myös sen, että on ihmisiä joilla ei oikeasti ole sitä tietoa mitä pitäisi tehdä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mää ihan oikeasti mielelläni kannustan ihmisiä ja nykyään aina on se toivonkipinä omassa päässä, että kunpa tuonkin ihmisen uudet liikunnalliset systeemit jatkuisivat jatkumistaan. Muutkin on tainneet huomata mun kannustavan luonteen sillä esimerkiksi entiset ja nykyiset työkaverit tulee mulle mielellään kertomaan omia saavutuksiaan ja liikunnallisia tekemisiään ja terveelisiä syömisiään. Se on ihan mukavaa, olen kuullut jos jonkinmoista tarinaa.

Se mikä ei ole mukavaa, lannistun itse tosi helposti kun ihmisillä lopahtaa mielenkiinto eikä enää huvita eikä jaksa ja taas lässähdetään ”sohvalle”. Tulee semmonen tunne, että jaahas taas mää menin siihen vipuun, että tämä ihminen oikeesti on aloittanut liikunnallisen elämän. Että perhana mua on taas huiputettu vaikka tiedän, että ei se asia nyt ihan noin ole ja tiedän myös, että tosissaan oleva ihminen saattaa tarvita vaikka kuinka monta uutta aloitusta ennen onnistumistaan. Silti se lannistaa mua ihan hirveesti ja mietinkin jo nyt, että miten tulevaisuudessa osaan ajatella sen asian, että tämä ihminen jota jeesaan saattaa toisena hetkenä jättää koko leikin kesken ja repsahtaa totaalisesti sinne epäterveellisen toiminnan ja syömisen puolelle, unhtaa kaiken mitä on aikaisemmin tavoitellut. En tiedä, siinä mulla onkin sitten ihan kunnolla työstämistä itseni kanssa, että miten tämmöiseen asiaan suhtaudun tai miten pystyn luottamaan ihmiseen, että hän on tosissaan tekemässä elämänmuutosta terveellisempään suuntaan. Luottaminen toiseen ihmiseen, se on mulle semmonen asia, että pitäisi oppia luottamaan nopeammin. Vaikeeta on se sillä en helposti luota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta siis Jyväskylässä olin jonne ajelin lauantaiaamuna,  suoraan koulutuspaikkaan joka oli Kuntomaailma Ahjokeskus.

FAF Personal Trainer koulutuskokonaisuus muodostuu kolmesta eri osiosta: FAF Foundation, FAF Gym Instructor ja FAF Personal Trainer. Nyt mulla oli siis tämä FAF Foundation -koulutusviikonloppu joka on näistä kaiksita lyhyin eli vain yhden viikonlopun mittainen plus tietenkin omaopiskelu päälle. Tämä oli tavallaan esimakua tulevasta ja väylä päästä siihen tulevaan kiinni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sekä lauantai että sunnuntai olivat pitkiä päiviä, klo 9:30–18:00.

Kaksi päivää, tällä kertaa kaksi eri kouluttajaa, korkeesti kouluttautuneita kouluttajia, mies ja nainen, paljon tietoa, eri ikäiset,  täysin erilaiset opetustavat. Lauantaina Marko Tanskanen ja sitten sunnuntaina koulutuspäivän meille piti Kaisa Wallinheimo jolla oli aivan älyttömästi tietoa ja taitoa. En hänestä saanut ollenkaan tarpeekseen ja yritin imeä kaiken kuulemani mahdollisimman hyvin.

Tämmösiä aiheita käytiin kutakin jonkin verran läpi:

”Opetusmodulit:

 • Liikunta- ja hyvinvointialan mahdollisuudet
 • Ihmisen fysiologia ja anatomia
 • Terveyskunnon kartoitus
 • Fyysisen harjoittelun ja hyvinvoinnin perusteet
 • Hapenkuljetuselimistön harjoittaminen
 • Liikkuvuus, lihashuolto, urheiluvammat
 • Lihaskuntoharjoittelun perusteet
 • Harjoittelun ohjelmoinnin perusteet
 • Ravitsemus”

Tosiaan tästä kahden päivän mittaisesta sessiosta joka ei voi lyhyydessään olla kuin pintaraapaisu alaan sain mielestäni tosi hyvät eväät tulevaan koulutukseen. Koulutusmateriaali tuli postissa jo aiemmin ja olin ehtinyt sen lukaista läpi ja se kyllä tarvitsee monta lukukertaa jotta voin kaiken mahdollisen sisäistää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jatkossa näihin kaikkiin aihealueisiin paneudutaan paljon syvemmin ja vähintäänkin valtavasti odotan ravitsemusjuttuja, nyt käytiin läpi tämän koulutukseni ravitsemus 1 -osio. Lissää tulossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt Jyväskylässä yövyin hotellissa, mutta tämä Personal trainer -koulutukseni FAFfilla jatkuu sitten Tampereella vaikka nyt kun olin tuolla Jyväskylässä kuuntelemassa Kaisa Wallinheimoa haluaisin jatkaa siellä ihan ehdottomasti. Se ei kuitenkaan onnistu, sillä mulle sopii vain ne koulutuspäivät mitä Tampereella on tulossa, olen ne jo työnantajani kanssa sopinut. Jyväskylän koulutus on hieman eri aikaan. Uskon kyllä, että Tampereellakin on hyvät kouluttajat, mutta jotenkin Kaisan tapa ja tyyli, työ  ja järkevyys, maanläheisyys ja tieto ja taito upposi juuri oikealla tavalla meikäläiseen. =)

Varmaan aistii miten innoissani olen vaikken mitenkään tiedä mihin tämä kaikki johtaa enkä kunnolla tiedä mihin sen haluaisin johtavan. Oikeessa paikassa kuitenkin oon nyt sen tiedän. =)

Liikuntapäväkirja Facebookissa.

Mainokset

4 thoughts on “FAF Personal Trainer koulutuskokonaisuus #1

 1. Ihan mahtavaa!!! Innostus hehkuu tänne asti. 🙂 Samaa koulutusta olen usein mielessäni pyöritellyt ja nyt on kiva seurata sivusta, mitä kaikkea saat siitä itsellesi irti. Voidaan sitten kohta vaihtaa ajatuksia ravitsemusasioista, mun opinnot starttaa ensi viikolla. 🙂 Jännää päästä syventämään ja laajentamaan omia tietoja.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s