Uusi ystäväni soijapapu

Haa, olen pitkään jo haaveillut soijapavuista omissa kokkauksissani. =) En siis mistään kuivatuista soijapavuista mitä on näyttänyt löytyvän monestakin paikasta kuten esimerkiksi Tampereen keskustan Ruohonjuuresta. Ei, ne ei oo sopineet mun tarkoitusperiin vaan oon ettinyt semmosia mitä oon syöny usein Ideaparkin Linkosuon punnittavasta salaattibaarista. Semmosia kirkkaan vihreitä soijapapuja jotka ei oo varmasti olleet kuivattuja missään vaiheessa. Namimaiskis hyviä, nimenomaan erityisen hyviä. Melkein parasta mitä kasvisruokailijalle on tarjolla, taitaa linssikin jäädä kakkoseksi soijapavun rinnalla.

Soijapapuja.
Soijapapuja.

Oon täysin turhaan ettinyt niitä kauppojen säilykehyllyltä. Ei oo löytynyt sieltä ei ja ihmekös tuo sillä se papu mitä ettin onkin oikeesti pakastesoijapapu eikä mikään säilyke. Ei oo tullut mieleenikään, että se olisi pakaste (hohhoijaa), mutta tänään mulle selvisi, että soijapapuja on ainakin Kookauppojen pakastealtaassa.

Papu poikineen.
Papu poikineen. Pirkka.

Kävin heti tänään illalla kaupassa ja ostin aika monta pussia Pirkka-soijapapuja. Pavut olivat 250 g:n pusseissa ja pussin kyljessä lukee jotain tämmöstä että: 1 dl vettä, hieman suolaa, kun vesi kiehuu niin pavut noin kolmeksi minuutiksi kiehumaan jonka jälkeen valutetaan ja voidaan syödä lämpiminä tai kylminä.

Myö keittelin heti pari pussillista papuja ja osan käytin heti huomiseen työevääseen. Tein salaatin johon tuli pinaattia, quinoaa, paprikaa, soijapapuja ja hieman oliiviöljyä. Nopeeta, helppoo ja hyvää.

Soijapapusalaatti.
Soijapapusalaatti.

PIRKKA SOIJAPAPU ravintosisältö per 100 g:

 • Energiaa 134 kcal
 • Proteiinia 14 g
 • Hiilihydraatteja 5,1 g
 • Rasvaa 6 g

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

6 thoughts on “Uusi ystäväni soijapapu

 1. Mulle noi on olleet edamame-papuja, joita saa vaan ravintolasta. Olipas tajunnanräjäyttävää tajuta että ne on soijapapuja ja niitä vois saada lähikaupastakin 🙂 Ne on tosi hyviä!

  Tykkää

 2. Äitini on sairastanut hormoniperäisen rintasyövän ja häneltä on kielletty kaikki soijatuotteet, soijassa olevan estrogeenin takia. Kasviperäinen estrogeeni saattaa olla yhteydessä myös endometrioosiin, joten aika varovasti käyttäisin soijatuotteita. Itse en käytä niitä ollenkaan, vaikka kasvisruoka onkin herkkuani.

  Tykkää

  1. Tosi ikävää =(.
   Mää oon omassa ruokavaliossani tällä hetkellä siinä tuloksessa, että käytän soijatuotteita siinä missä muutakin kunnes tutkimustulokset toisin todistavat. Tää on monipiippuinen juttu.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s