Mietteitä ennen täyden matkan triathlonkisaa

Heei!
Heei!

Tulevana lauantaina eli 15.8.  omana nimipäivänäni se sitten on se mitä en ennen koskaan ole tehnyt. Liikunnallisesti tähän mennessä isoin koitos mitä oon ikinä tehnyt. Finntriathlon Tahko (osallistuminen saatu) ja siellä täyden matkan triathlonkisa (osallistuminen saatu blogin kautta).

 • Uintia 3,8 km.
 • Pyöräilyä 180 km.
 • Juoksua 42,2 km.
Finntriathlon Joroinen 2015, Kuva Timo Kananoja.
Finntriathlon Joroinen 2015, Kuva Timo Kananoja.

Kaikkea yhteensä 226 km. Aika jännää ja mietityttävää. Vaikka jännää onkin niin mua ei kuitenkaan jännitä mitenkään erityisemmin vaan olen pystynyt olemaan ihan rauhallisin mielin. Lähinnä vaan mietityttää, että miten se tulee menemään ja pääsenkö maaliin ja miten voin maaliintulon jälkeen. Sessio kuitenkin kestää jotain aikaa 12 ja 15 tunnin välillä, että on se kyllä pitkä aika.

Ei oo niin sanottua näin pitkällä matkalla joka vie aikaa yli puolet vuorokaudesta, että maaliin edes pääsee. Voi tulla ihan mitä vaan ongelmaa ja kremppaa. Pyörän hajoamisesta oman kehon vaivoihin. Oon ajatuksen tasolla varautunut ihan kaikkeen, mutta jos renkaat ei puhkeile ja hyvissä voimissa olen niin silloin varmasti maaliin pääsen.

Finntriathlon Vanajanlinna, kuva Timo Kananoja.
Finntriathlon Vanajanlinna, kuva Timo Kananoja.

Tällä meneillään olevalla kisaviikolla kun pitäisi tankata kehoon riittävästi polttoainetta olen kiinnittänyt normaalia enemmän huomiota syömisiini. Syön ehkä hieman enemmän kuin yleensä ja lisäksi ainakin muutamana päivänä juon tankkausjuomaa joka sisältää hiilihydraattia. Makaronia oon laittanut lautaselle nyt enemmän kuin yleensä.

Squeezy Carbo load drink.
Squeezy Carbo load drink -tankkausjuoma.
Power Bart energiageelejä makuina mansikka ja tropical. Fifti-siksti.
Power Bar energiageelejä makuina mansikka ja tropical. Fifti-siksti.

Kisan aikana aion ottaa energiaksi energiageelejä veden kanssa säännöllisesti (heti uinnista tultua yksi jonka jälkeen noin 40 min välein geeli nassuun veden kanssa), lisäksi jotain kiinteää syötävää. Oon miettinyt täytettyä sämpylää (hahhaa oon kuullut yhden ihmisen tekevän näin) ja sen syömistä 180 km:n pyöräilyn aikana mikä kuulostaa kyllä tosi järkevältä ja mulle sopivalta hommelilta sillä oma vatta voi mennä sekaisin pelkistä geeleistä ja energiapatukoista. Normaali ruoka olis varmaan tervetullutta jos vattalta kysytään ja 180 km:n pyöräilyn aikana olis helppo nutustaa jotain sämpylää. Hauskaa.  😎

Mun pyörään mahtuu kaksi litran juomapulloa telineeseen joka on satulassa kiinni mun takapuolen takana ja sitten siinä on se integroitu juomapussukka rungon etuosan sisässä jonne menee maksimissaan 0.75 l nestettä. Imen sitä letkusta joka tulee rungosta ulos ja kiinnittyy magneetilla sarveen. Aion tehdä ainakin toiseen litran pulloon urheilujuomaa itte eli tämmöstä: 1 l vettä, 2 rkl hunajaa ja hieman suolaa.  Omatekemän urheilujuoman lisäksi vettä.

Oma lempipyörä on edelleen lempi. =)
Oma lempipyörä on edelleen lempi. =)

Noh, kahtotaan miten tätillä menee, startti on muistaakseni kello 8:00 lauantaiaamuna. Nöyränä mennään ensimmäistä kertaa näin pitkälle matkalle.  Liveseuranta tästä.

Kisaraportti tulee varmaan maanantaina sitten.

Tämän kesän aiempia kisaraportteja:

Finntriathlon Vanajanlinna 14.6.2015

Finntriathlon Vierumäki 4.7.2015

Säkylä Triathlon 11.7.2015

Finntriathlon Joroinen 18.7.2015

 

Liikuntapäiväkirja Facebookissa. Käy tykkäämässä. Päivittelen sinne tunnelmia perjantailta ainakin.

Mainokset

22 thoughts on “Mietteitä ennen täyden matkan triathlonkisaa

 1. Jee, nyt on edessä se päivä kun saat koko päivän tehdä sitä mistä tykkäät 🙂 Ja vielä kaikessa rauhassa ilman mitään sprinttikisan hätiköintiä. Noin mä sen ajattelin ja mukavalta tuntui ajatus, vaikka lähtökuopissa jännitys vähän vatsanpohjassa kutittikin. Sitten kun homma starttasi niin jännitys meni pois, niin kuin aina.

  Mä toivon hyvää säätä ja hyvää mieltä koko päiväksi! =)

  Tykkää

  1. Haa jee. Todellakin koko päivän. Rauhassa, se on se ajatus kyllä mulla. Ei missään nimessä mitään hätiköintiä ja repimisiä, että sujuisi hyvin loppuun asti. Kiitos.

   Tykkää

 2. Toivottavasti kaikki menee hienosti molemmilla! Kovaa ootte ainakin tehneet töitä täyden matkan onnistumisen eteen. Hengessä mukana!

  Tykkää

  1. Jee toivotaan. Saa nähdä mitkä on mietteet kisan jälkeen, että tekeekö uudelleen mieli yhtä pitkälle reissulle vai riittääkö lyhemmät. =D

   Tykkää

 3. Tsemppiä Jaana! Kiva tulla kattomaan paikan päälle kisaa, vaikka en loppujuoksua ja maaliintuloa näekään. 😦

  Sämpylä on hyvä! 😉 Ja jos ei maistu, niin sen voi heittää pois. Mä heitin pois, kun oli niin lämmin ja aattelin etten uskalla syödä kokonaan mahdollisen voin käymisen vuoksi. 😀 Kyllä sitä kuitenkin matkalla nälkä tulee, että pari haukkua tulee tarpeeseen.

  Tykkää

 4. Rennonletkeää hyvää fiilistä, kisakipinää ja ehjiä suorituksia teille molemmille! Mä niiiiin jännitän jo nyt. 🙂 Sua ei näköjään liikaa jännitä, koska startti on ”muistaakseni klo 8”. 🙂 Mä jos olisin kisaan menossa, niin olisin varmistanu jo biljoona kertaa, että olenhan varmasti oikeaan aikaan rannalla. 😀

  Tykkää

  1. Kiitos K. =) Ei vielä jännitä ja se on hyvä vaan. Ehdin sitten vaikka huomenna automatkalla tutkia kisa-asioita ihan hyvin. Kyllä määkin ensimmäisissä kisoissa varmistelin jos jonkinmoisia asioita, mutta en enää niin paljon. =)

   Tykkää

 5. Onnea matkaan Jaana! Mielen maltti, itseensä uskominen, ja hyvä fiilis mm…kyllä sinä selviät. Jos jotain terveyteen liittyvää sattuu, (toivottavasti ei) niin se on toinen juttu. Tulen hurraamaan puolikkaan lähtöön, uinnin alkuun. Toinen hurrauspaikka on Varpaisjärven kääntöpaikalla heti, kun sinne ennätän.
  Olisin itsekin halunnut osallistua 1/4-matkalle, mutta työt kutsuvat! Kaikkea hyvää Sinulle, ja muille osallistujille!!! 😉 Annan kaiken henkisen lataukseni teille!

  Tykkää

  1. Kiitos miljoonasti. =) Maltti, se on tärkeää varsinkin ensimmäisessä näin pitkässä kisassa uskon. Jep, ehkä nähdään. =) Toivottavasti.

   Tykkää

  1. Kiits. Tosi rento olotila on eikä turhia jännitä ja se on mun mielestä vaan hyvä asia. On niin vaikea olla jos jännittelee liikaa. Uskon, että se menee ihan mukavasti.

   Tykkää

 6. Hurrrrjasti tsemppiä ja iloisia ajatuksia päivään!! Sämpylä ei oo mitenkään poikkeuksellinen eväs. Varmaan jokaisessa täyden matkan kisassa olen niitä bongannut.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s