Vanheneminen

Jaanaba 41 vuotta.
Jaanaba 41 vuotta.

Olen 41-vuotias ja olen sitä mieltä, että 41 vuotta elettyä elämää saa näkyä. Se saa näkyä kasvoissa, se saa näkyä vartalossa, se saa näkyä pukeutumisessa. Se saa ja sen pitää näkyä minusta ulospäin muille ihmisille.

4103

Haluan ehdottomasti olla ikäiseni näköinen enkä tiedä miksi jotkut haluavat (omien sanojensa mukaan) näyttää nuoremmilta kuin ovat. Mitä tai ketä se hyödyttää? Miksi on kiva näyttää nuoremmalta? No joo ei se vanheneminen välttämättä hauskaa ole ja elämä tuntuu menevän hujauksessa eteenpäin, mutta sille vaan ei voi mitään ja olenkin aina tyytynyt onnellisesti olemaan sen ikäinen kuin olen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joskus jotkut mukamas hämmästyvät siittä miten ”vanha” mää oon kun ikääni kysyvät ja ikäni kerron, aika monesti on sanottu, että luulevat mua jotain vähän päälle kolmekymmenvuotiaaksi ja mulle tulee siitä tosi vaivaantunut olo. En kertakaikkiaan kässää sillä mielestäni näytän aivan ikäiseltäni liikunnalliselta tätsykältä. Täti. Rouva.

4101

Tytöttely kuuluu myös tähän ”vaivaantuntu olo” -olotilaan. Kuulostaa korvaani erittäin kummalliselta jos joku tytöttelee mua ja sitäkin tapahtuu vielä aivan säännöllisesti ja usein, erityisesti työelämässä, useasti viikossa. En asiasta loukkaannu eikä se sillä tavalla haittaa, mutta aina kun kuulen, että hei tyttö tai täällä tämä piip-yrityksen tyttö etsii sinua niin jotenkin heti koko minä aisteineni päivineni aktivoidun epämiellyttävään ja vaivaantuneeseen olotilaan. Joskus kymmenen tai ehkä vielä viisi vuottakin sitten oli ihan ok kuulla puhuttavan itsestäni sanalla tyttö, mutta nyt kun ikää on jo se yli neljäkymmentä niin saisi kyllä loppua. En voi mitenkään olemukseltani olla mikään tyttö. Itteäni nuoremmat tytöttelee mua melkeinpä enemmän kuin vanhemmat. Tai joku sanoo myös likka. Kummallista ja ärsyttävää vaikken sitä mitenkään alentavana otakaan. Joskus oon kuullut jonkun loukkaantuvan kovin pahasti kun on nainen eikä mikään tyttö ja on kokenut asian alentavana. Ruvennut oikein paasaamaan tytöttelijälle. Ihan oikein sekin jos asian kokee alentavana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miten sitten olen ikääntymisen huomannut näkyvän ittessäni? Kasvojen juonteet ja rypyt syvenevät syvenemistään ja ihon kimmoisuus on selvästi vähentynyt. Iho on löllö. Löysä. Iho on ohentunut ja alkaa roikkua. Valahtanut. Iho roikkuu sekä kasvoista että vartalosta, kimmoisuus katoaa pikku hiljaa eikä sitä voi saada takaisin ja roikkuminen sen kun etenee.

Ottaan on pari kolme vuotta sitten ilmestynyt joku ihmeellinen tumma läntti mikä tummuu auringossa entisestään kai sekin tähän ikäloppuuteen liittyy.

Haluan todellakin olla justiinsa ikäiseni näköinen, toki urheilullisen ja tervehenkisen ikäiseni näköinen ja hyvässä kunnossa aion pysyä niin kauan kuin mahdollista, niin kauan kuin terveyttä piisaa.

Luonnolliselta haluan näyttää. Kevyt ehostus aamuisin, se riittää. Ihan suoraan saunapuhtaana en kyllä juuri missään liiku. Kevyt sävyttävä ja ihoa tasoittava voide nassuun ja ripsiväriä ripsiin. Tukka ojoon. Rypyt ja juonteet saavat näkyä.

Nykyisillä ja jo pitkään jatkuneilla elämäntavoillani taitaa täyttyä tuo toiveeni että reipashenkiseltä tässä näytetään. Kesti vuosia tajuta, että liikunnallinen ja terveellinen elämä oikeasti näkyy musta ulospäin, pitkään näin itteni semmosena lössähtäneenä liikkumattomana ihmisenä, mutta nyt minäkuva on sen suhteen jo muuttunut.

4102

Oman elämäni ulkonäköresepti:

 • juon paljon vettä
 • harrastan liikuntaa
 • syön terveellisesti
 • nukun riittävästi
 • teen itselle mukavia asioita
 • menen ja touhuan vain sen verran mikä itselleni on hyväksi
 • vältän stressiä

Mitäs sitten ne jotka sanovat käyvänsä kauneusleikkauksissa näyttääkseen nuoremmilta, ruiskuttavat täytettä huuliin tai juonteisiin ja muuta sellaista? Mun mielestä asia on aivan ok, kukin elää itselleen parhaalla tavalla eikä mikään tapa ole parempi tai huonompi kuin toinen. Mua ei yhtään haittaa toisten touhut ja samalla viivalla tässä ihmisinä ollaan kaikki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omasta mielestäni mitä luonnollisempi lookki sitä terveemmän ja raikkaamman näköinen ihminen on. Isolla ehostuksella ja kaikilla lisäasioilla ja -osilla ihminen näyttää vain tunkkaisemmalta ja sitä kautta jopa vanhemmalta kuin onkaan. Siis mun silmään. Ja puhun nyt siis omanikäisistäni, nuoret taitavat olla asia erikseen ja heille sopii jos jonkinmoinen hörsötys.

Mun tapa on mun tapa ja sun tapa on sun tapa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Eih senkin kuvaaja ekkö voi ottaa semmosia kuvia mitä tarkoitan? Jaa et no ei sitten pakko lopettaa kuvailu tähän hei hei.
Eih senkin kuvaaja ekkö voi ottaa semmosia kuvia mitä tarkoitan? Jaa et no ei sitten pakko lopettaa kuvailu tähän hei hei.
Mainokset

27 thoughts on “Vanheneminen

  1. =).
   Hein toi ötökkä tulee automaattisesti. =) En ymmärrä miksei näissä oo jotain kivoja kuvia eikä tommosia öhkömönkiäisiä. =D

   Tykkää

 1. Niin se on, että kokoajan paranee tämä elo ja olo. Ja jos on hyvä olla, niin se näkyy ja näyttää hyvältä.

  Tykkää

 2. Hyvä kirjoitus !!! Itse ajattelen täysi samoin. Musta on ihanaa, kun ensi kuussa tulee mittariaan 36 elettyä vuotta . Olo vaan paranee.

  Tykkää

  1. Niin se paranee, mää toivon että tämmönen tunnelma pysyy loppuun asti, että sitten seittemänkymppisenäkin haluaa olla just sen ikäinen kuin on.

   Tykkää

   1. Todellakin !!! Juuri tämä hetki, tämä ikä on paras minulle !

    miksi jahkailla menneeseen. 😉

    Tykkää

 3. Kauanko se sit kestää kun pääkoppa ymmärtää muuttuneiden elämäntapojen vaikutuksen kehonkuvassa? Itsellä mielikuva on tosiaan jämähtänyt niihin aikoihin kun en liikkunut, söin huonosti ja olin isompi. Nyt elämänmuutosta kestänyt vuoden verran. Ja siis vaikka muut sanoo että olen laihtunut, itse en muutosta näe ollenkaan, vaan sama pullukka katsoo peilistä joka aamu. Vaaka ja vaatekokokin puhuu omaa kieltään, mutta ei sekään uppoa korvien väliin.

  Tykkää

  1. No kauan. Tosi kauan. Mulla kesti varmaan jotain 7 vuotta ja sittenkin vielä vähän epäilytti, mutta nyt jotain 10 vuoden jälkeen oon ehkä lopullisesti tajunnut, että kyllä se ulospäin näkyy.

   Mikähän siinä oikein on, että sitä näkee ja tuntee ittensä entisenlaisena. No, lopulta se kyllä sieltä tulee se todellisuus omaan pääkoppaankin. Ehkä se vielä auttaa jos näkee ittestään paljon kuvia.

   Tykkää

 4. Onnea vanhentuneelle!

  Ihana postaus, tuli oikeen sellainen JES! -fiilis. Eletty elämä, ikä ja rypyt saa näkyä, mä oon sitä mieltä kans ja aina sitä toitottanut. Tai ehkä jos on joskus elänyt oikein ikävää elämää, niin sen ei tarvitse näkyä. Joskus mietin, että toitotanko näin vain siksi, että mua AINA luullaan ikäistäni huomattavasti nuoremmaksi, eikä se aina ihan oikeesti tunnu hyvältä. Siitä ei pitäisi loukkaantua, tiedän, mutta kun siitä vaan tulee sellainen olo, että vastapuoli myös luulee, että älykkyysosamääräni on pienempi, etten tiedä elämästä mitään, olen ihan tyttönen ja sitä rataa. Eli näitä ihan samoja ajatuksia kuin sinulla tässä postauksessa. Muistan pari vuotta sitten erään ihan mukavan ihmisen oikein hämmästelleen mun ajatuksia ja sanoi, ettei noin nuorella voi olla noin laajaa elämänkokemusta ja ajatusmaailmaa. Hämmästyin kommenttia ja oli lähellä, etten *ttuuntunut siitä. Sitten ajattelin vaan, että olipa hämmentävää. En hetkeen oikein osannut sanoa tälle ihmiselle mitään.

  Ikä näkyy kehossakin, mutta siihen voi onneksi vaikuttaa, miltä näyttää vaatteet päällä. Elää terveesti, näyttää paremmalta. Valitsee itselleen sopivat, siistit ja sopivan kokoiset vaatteet, missä viihtyy, niin taas näyttää hyvältä, iloiselta ja rennolta. Ja hymy, se kaunistaa ihmistä oikeesti. 🙂

  Tykkää

  1. Jes, nii-i. Saakin näkyä munkin mielestä. Niitä vastaan on ihan turha rypistellä, parasta on kun on oman ikäisensä ja raikkaan näköinen sellainen. =)

   Joo kyllä totta toi, että noi nuoreksikuvittelijat myös pitävät jotenkin tyhmempänä. Onhan se ärsyttävää.

   Hymyily on oikeesti tärkeää, sitä paitsi hymyileminen piristää kanssaihmisiä ihan selvästi ja moni hymyilee perässä tai takaisin jos näkee hymyn. =)

   Tykkää

 5. Hyvä aihe. Kivasti kirjoitettu! Itse kuulun lapsenkasvoisiin, josta ei kai koskaan tule muiden silmissä ulkoisesti aikuista naista. Tyttösestä vaan suoraan mummoksi. Mutta senkin on hyväksynyt. Karuin kokemus oli se kun olin työhaastattelussa ja istuskelin aulassa odottamassa omaa vuoroa. Siihen sitten pölähti joku toimiston täti ja kysyi ihmeissään ”Voiko noin nuorikin tulla työhaastatteluun. Minä luulin, että sinä olet jonkun työntekijän lapsi ja odotat vanhempaasi” Aaarrrgh! Olin silloin 29. Ei antanut kaivattua itseluottamusta haastatteluun (enkä kyllä saanut paikkaa, enkä olisi tainnut halutakaan) ja jälkikäteen ihmettelin millainen ihminen, törkimys (!!!), menee edes sanomaan kenellekään noin? Sellaisina hetkinä toivoo, että olisi oikein sanaseppo ja osaisi laittaa näille jauhot kurkkuun.

  Jos olisin löytänyt yhden kuvan olisin laittanut linkin. Norjalainen mummo. Kaunis kuin mikä. Ulkoilman ahavoittaneet kasvot, syviä uurteita, ikää n. 85, mutta mikä nauru silmissä ja ilo ihmisen kasvoilla. Sellaiseksi mummoksi minäkin haluaisin!

  Tykkää

 6. Ikä on jännä juttu, yksi turhimmista jutuista mistä ihminen voi stressata. Itseäni ei ole ikä koskaan paljon kiinnostanut, mun on vaikea esimerkiksi muistaa minkä ikäinen tarkalleen olen. Syntymävuoden muistan ja sen missä ikäsarjassa kilpailen =) Mä kyllä tykkään olla sen ikäinen kuin olen.

  Tykkää

  1. Joo ikä on kyllä semmonen asia mistä on aivan turha stressata ja mitä vastaan on aivan turha kamppailla. Määkin oon joskus unohtanut minkä ikäinen olen ja härre unohtaa melkein aina oman ikänsä =D

   Tykkää

 7. Hyvä postaus!

  Ryppyjä on ilmestynyt tännekin, ja iho on ohentunut. Myös tumma läiskä löytyy. =) Vuosi sitten vielä hieman kriiseilin, mutta nyt olen oikein tyytyväinen kohta 40-vuotias. Mäkin tykkään olla tämän ikäinen!

  Tykkää

  1. Ryppyjä tulee ja ne vaan lisääntyy ja syvenee mutta mitä sitten. =D Toi tumma läiskä on erikoinen, en tarkalleen tiedä mikä se on, mutta kai sekin kuuluu asiaan.

   Tykkää

 8. Tätä oli mielenkiintoista lukea. Itse oon pitkään sanonut että tuun joskus tekemään silmärypyilleni jotain, sitten kun ne vielä pahenee. Ikinä en ole kuitenkaan ajatellut että tekisin sen siksi että haluaisin näyttää nuoremmalta, en vaan pidä niistä itselläni siinä määrin mitä niitä näyttää tulevan… Muutamat naururypyt on toki jees 🙂

  Tykkää

  1. Joo, eri asia on toi sun juttu. Kirjoitin vain niistä jotka ovat sitä mieltä, että tekevät jotain temppuja näyttääkseen nuoremmilta. =) Mulla on tosi raskaat yläluomet jotka saattavat alkaa vaivata vanhemmiten ja silloin niillekin on tehtävä jotain.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s