Pirkkalan hölkkä 10,6 km juostu

Pirkkalan hölkkä 5.8.2015.

Juoksu 56 min 37 sek. 
Keskisyke 166, maksimi 182.
10,56 km, 5 min 21 sek / km.

Kivaa kun omassa kotikunnassa on juoksutapahtuma ja tosi mukavaa, että tämä Pirkkalan hölkkä on keskellä viikkoa illalla.

Oltiin härren kanssa ajoissa paikalla, että ehdittiin hieman nauttia tunnelmasta ennen juoksua. Härre ei juossut vaan keskittyi kannustamiseen.

Mutta mää juoksin. Lähdin kisaan sillä periaatteella, että mitään aikaa en tavoittele mutta tyytyväinen olen jos alle tuntiin pääsen. Halusin, että juoksuni olisi rentoa ja reipasta vaikka vauhti olisikin ittelleni kova. Oon vasta viime aikoina saanut vauhtikestävyyssykkeellä tehtävään juoksuun jotenkin sen rentouden, ennen oon ollut paljon jotenkin tönkömpi ja fiilis on ollut ihan erilainen.

Numerolappu haettu!
Numerolappu haettu!

Ensimmäisenä paukahdin numerolapun hakuun ja sain numeron 81. Lappu oli jo ainakin kisan nähnyt, olisin toivonut ihan uutta numeroa rinnuksiini enkä kenenkään hiestä tahriintunutta tai muuten likaista, mutta samalla ihan hvyä että kierrätetään, ei miinuspistettä.  🙂

81.
81.

Alueella oli ihan mukavasti porukkaa ja keli oli justiinsa sopiva kovavauhtiseen juoksuun. Ei valittamista. Turistiin monien tuttujen kanssa.

Ehdittiin hyvin olla ja ihmetellä ennen juoksun starttia.
Ehdittiin hyvin olla ja ihmetellä ennen juoksun starttia.

Jossain vaiheessa se aika vaan meni ja sitten pitikin mennä jo viivalle odottamaan starttipamahdusta.  Mulla oli 2XU:n pitkät kompressiotrikoot jalassa ja Niken musta hihaton treenitoppi.

Viivalle.
Viivalle. Pikkasen selänrapsutusta.

Mitenkään en jännittänyt, kai näihin on jo sen verta tottunut, että jännitys on poistunut ja se on kylllä mukava asia. En tykkää jännittämisestä ollenkaan ja ehkä edes pieni kisajännitys ei sovi mulle vaikka kaikki aina toitottaa, että hyvä se on että vähän jännittää. Ei oo mun tapauksessa hei!

Kohta lähdetään.
Kohta lähdetään.

Pampum! ja matkaan. Lähdin heti hyvää vauhtia, kattelin kellosta aina välillä mitä vauhtia etenen ja usein se oli semmosta 5 min 20 sek / km. Ylämäissä hidastin ja yritin pitää ylämäkijuoksutekniikan mielessä ja mennä sillä tavalla ja taas muuttaa mäen jälkeen juoksu sopivaksi tasamaalle tai alamäkeen, riippui siitä kumpaa oli tiedossa.

pirkkalan_holkka201508

Juoksu tuntui koko ajan ihan hyvältä, ei mitenkään epämiellyttävältä ja aika pian olin puolessa välissä valmiina toiselle kierrokselle. Mulla oli yksi energiageeli matkassa ja imaisin sen ennen toisen kierroksen alkua ja heti perään otin vettä huoltopisteestä. Tarjolla oli myös urheilujuomaa, mutta geelin kanssa vettä kuitenkin.

Puolessa välissä energiageeli nassuun.
Puolessa välissä energiageeli nassuun.
Vielä geelin nielaisu ja kohta ollaan huoltopisteellä josta saa vettä. =)
Vielä geelin nielaisu ja kohta ollaan huoltopisteellä josta saa vettä. =)

Toinen kierros meni lähes samaan malliin ihan mukavan tuntuisesti kuten edellinenkin. Ylämäkee oli kavuttavana ihan mukavasti, mutta oli alamäkeekin. Koko reitti meni kävelyteillä minne ei autot pystyneet ja se on ehdottomasti positiivinen asia. =)

Kun olin 9 kilometriä juossut aloin ottaa loppukiriä. Kiihdytin vauhtia hieman, sen minkä pystyin ja urheilukentälle  (jossa maali oli) saavuttuani kiristin vielä hieman ja ihan lopun muutamakymmentä metriä spurttasin tavoilleni ominaisesti tosi kovasti.

Maalissa.
Maalissa.

Jee juostu olen tosi tyytyväinen juoksuuni. Tuntui hyvälle, meni reippaasti ja pystyin pitämään huolen juoksuasennostani. Ehdin ajatella sitä moneen otteeseen juoksun aikana ja yritin ihan tosissani juosta hyvässä juoksuasennossa niin paljon kuin pystyin ja onnistuin hyvin. =)

Sarjassani oli 27 osallistujaa, olin 7. Kiva.

Niin vauhdikas loppuhetken kiri, että hetken aikaa ihan oksetti.
Niin vauhdikas loppuhetken kiri, että hetken aikaa ihan oksetti.
Vielä vettä pari mukillista.
Vielä vettä pari mukillista.

Lopuksi vielä maalissa oli tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Otin vettä sillä mulla oli autossa oma palautusjuoma, Evoke proteiinimehu (saatu blogin kautta) joita en voi kuin suositella ja jotka on tulleet mun liikuntaelämään pysyvästi:

Juoksun aikana energiageeli, juoksun jälkeen Evoke-proteiinimehu (saatu blogin kautta).
Juoksun aikana energiageeli, juoksun jälkeen Evoke-proteiinimehu (saatu blogin kautta).

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

11 thoughts on “Pirkkalan hölkkä 10,6 km juostu

 1. Jees, hienosti vedit rennon kovalla fiiliksellä. Sykkeetkin kertoo, että vauhdilla on menty. Oli kyllä tosi kiva tapahtuma, tykkäsin! Varsinkin kun sain tänään puhelun, että olen voittanut Pirkkalan Hölkän arpajaisissa kehonhuoltotunnin pienelle ryhmälle. 🙂 Voi jehna, mä en ikinä voita mitään ja nyt voitin tosi kivan jutun! Muakaan ei jännittäny yhtään, yleensä kyllä jännitän vähän kisoja ja varsinkin sitä starttipamausta jännitän. Varmaan se, että olin kaverille kaverina vei jännityksen mennessään. Kaverin juoksuun oon tosi tyytyväinen! Jos olisin ollu yksin, olisin varmaan juossu sen kympin. Mulla olis menny reilusti yli tunti. 🙂 Ja kiva oli se ulko-crossfitpaikka, täytyy matkustaa sinne joskus ihan huvikseen ja tehdä lenkki-crossari yhteistreeni.

  Tykkää

  1. Hyvin meni meiltä kaikilta. Kiva tapahtuma mihin en oo ihan joka vuosi osallistunut vaikka pitäisi. Nyt yritän ryhdistäytyä ja jatkossa osallistua. =)
   Ei oo totta onnittelut voitosta! Mää kävin kattomassa ne arpajaisvoittajat, mutta ilmeisesti en tajunnut mitään kun en sun nimeä huomannut, ehkä määkin voitin jotain sitten vaikken omaa nimeäni siinä listassa nähnytkään. =D No en kun ei oo soitettu.

   sitä paitsi se on 10,6 eikä kymppi. =) se 0,6 tuo aikaan minuuttitolkulla lisää vaikka sitä helposti ajattelee kymppinä ja vertaa kympin aikohin. Olis paljon helpompaa ajatuksellisesti jos se olisi oikeesti 10 tai 11 km. Crossfitpaikka on hyvä ja hyödyllinen.

   Tykkää

   1. Juu mää tiiän, että se oli 10,6 km se kymppi. Siks mä sanoinkin, että mulla olis menny reilusti yli tunti. Tasakympissähän mulla ei tietenkään mee kuin reilusti alle tunnin… 😀 Eiku… Mä kävin osallistumassa siihen arpajaisjuttuun vasta juoksun jälkeen, mun nimeä ei oo sen takia ollu siellä taulussa. Ehdin kannustaa sut maaliin ja sitten vasta menin arpajaisiin. 🙂

    Ja arvaa mitä prkl.. Mä taidan parhaillaan parannella plantaarifaskiittia… *ttu *tana… Ihan hemmetin kipeä jalkapohja tuolta kantapään edestä. Kylläpä kannatti kävellä toissaviikolla huonoilla kengillä kilometritolkulla. *takoo tyhmää päätään seinään*

    Tykkää

   2. Joo varmaan tiedätkin, mutta musta tuntuu, että mielikuva mikä ihmisille jää on se 10 km. Vaikka eihän sillä mitään väliä oo, pääasia että tulee hyvä juoksu tehtyä.

    Ai se meni niin se arpajainen. Hyvä, että voitit. Voi voi voi jalkapohjan paskavaivoja, perseestä ovat, en toivoisi kenellekään juosta haluavalle. Mulla ei oo vieläkään täysin parantunut.

    Tykkää

 2. Osaatko sanoa paljonko on kilometreissä se reitti mikä kiertää Vähäjärven (eli VAIN Vähäjärven ympäri)? Jossain oli, että 2,2km mutta ne kyltit osoittelee paikka paikoin sitä reittiä ihan ihme suuntiin ja näyttää samaa km lukemaa. Siellä mistä pääsis lähtemään sinne metsän suuntaan juoksemaan, kyltti ”Vähäjärven kierros 2,2km” näyttää pois siitä järveä kiertävältä reitiltä…

  Tykkää

  1. Hei osaan. Jäven ympäri on 1,87 km. =D Tiedän sen tarkalleen sillä olen sen useampaan kertaan juossut ystäväni kanssa joka aloittelee juoksuharrastusta.

   Tykkää

 3. Saako tuota Evokea ostaa ihan marketeista, tyyliin Prismat ja Cittarit jne? Tarttisin juoksulenkkien jälkeen jonkun tuontyylisen juoman ja voisin hyvin testailla vaikka Evokea!

  Tykkää

  1. Joo saa. Tampereella oon nähnyt ainakin Prisma Kalevassa ja sitten S-Market Pirkkalassa. Mun mielestä Evoke joskus kirjoitti, että äs-kauppoihin on ainakin mennyt. Ovelan hyviä on noi proteiinimehut ja musta on aika hienoa, että se on kolmen suomalaisen hepun juttu, kehittelyt ja kaikki ja lopputulos on hyvä proteiinimehu jossa on soijaproteiinia ja on siksi vegaaninen. Kaikki on tykänneet kenelle oon sitä juottanut.

   Tykkää

 4. Tosi hyvin meni juoksu, hienoa!

  Bongasin tuon sinun geelin kuvasta, sattumoisin on sama, kuin mitä itse kokeilin pari päivää sitten. Passasi mun vatsalle ja tuntui tuovan energiaa. Käytätkö niitä säännöllisesti juoksukisoissa? Millaisilla aikaväleillä otat geelin?

  Tykkää

  1. =) Oli kyllä hyvä ja kiva juoksu. Triathlonkisassa otan uinnin jälkeen heti energiageelin ja siitä eteenpäin noin 35–40 min välein. Puolimaratonilla jos olen nopeaa juoksua tekemässä niin otan geelin 30-35 min välein. Toimii.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s