Liikuntaopinnot

Nyt se on lopultakin selvää miten minä alan liikunta-alaa opiskella. Aion suorittaa FAF personal trainer -koulutusputken joka alkaa elokuun lopussa. Mietin pitkään miten pääsisin homman alkuun ja hain opistoon opiskelemaan liikunta-alaa, mutta koska sieltä ei vielä ole tullut vahvistusta pääsinkö vai en vaikka piti tulla niin en jäänyt sitä odottelemaan vaan ilmoittauduin FAF:in koulutukseen. Valitsin tämän kaikkien vastaavien koulutusten joukosta siksi, että koulutuksia järjestetään Tampesterissa. Ehdin jo kertaalleen ilmoittautua jonnekin Helsinkiin, mutta peruin sen lopulta pienempien matkustuskulujen toivossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ittestähän se on sitten paljon kiinni mitä tämmöisestä irti saa. Paljon paljkon pitää tehdä itsenäistä opiskelua ja pitää olla asiastansa innostunut ja imeä tietoa lukien ja kokien, joka puolelta. Itte oon tosi innokas ja haaveillut tästä vuosia ja nyt vihdoin sain homman etiäpäin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koulutus on viikonloppuisin paikan päällä ja muuten sitten omaa opiskelua. Aloitan parin päivän sessiolla Jyväskylässä jonka jälkeen kaikki koulutusviikonloput on Tampereella. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin olen valmis henkilökohtainen valmentaja, personal trainer, pt miten se kukin haluaa ilmaista niin maaliskuussa 2016.

Jännää on enkä vielä osaa sanoa mihin tämä kaikki voikaan johtaa, mutta alku tämä on. Olen siis erityisesti kiinnostunut auttamaan ihmisiä liikunnallisen ja terveellisen elämän pariin. Mua kiinnostaa kyllä myös jotkut ryhmäliikuntatuntien ohjaukset. Kaikki erityisesti 40 + porukalle. Aikuiset ihmiset pitää saada pitämään huolta ittestänsä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta koska olen niin alkuvaihessa etten ittekään tiedä oikein mistään mitään niin omat miletymykset liikunta-alan töitten suhteen saattaa muuttua miljoonaan kertaan tiedon ja taidon karttuessa.

Opiskelu tapahtuu tietenkin töitten ohella ja ajattelen myös niin, että tulevat liikuntatyötkin voivat ehkä hyvin olla töitten ohella, lisätyönä. Kahtotaan.

On kivaa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

8 thoughts on “Liikuntaopinnot

 1. Kiva juttu että homma etenee 🙂 Opinnot on varmasti mielenkiintoiset. Siitä mukava ala, että opiskelu ei varmaan lopu koskaan kun maailma on niin täynnä tietoa kaikista liikunta- ja terveysjutuista!

  Tykkää

 2. Hyvä hyvä! *taputtaa*

  Opiskelu tuo aina uutta kivaa elämään, vaikka se työn ohessa tietysti vaatii myös tilkan siitä vapaa-ajasta. Mäkin aina silloin tällöin mietin, jaksaisinko jotain opiskella työn ohessa, viimeksi opiskelin työn ohessa viisi vuotta sitten. Kaveri yrittää mua houkutella kesäyliopiston ravitsemustieteiden opintoihin ja kieltämättä ne kiinnostaa mua vähän. Olen jo vuosia sitten lueskellut, mitä sellaiset opinnot pitää sisällään, mutta en vaan ole ilmoittautunut opiskelijaksi. Aikoinaan mulla oli yhtenä haaveena ravitsemusterapeutin työt, nyt tuo kiinnostais ihan vaan urheilumielessä. Saas nähdä, tartunko opintoihin tänä vuonna vai joskus muulloin. Vai ollenkaan. 🙂

  Tykkää

 3. Tuosta aikuisten ihmisten liikkumisesta luin taannoin sellaisen kommentin, että istumasta ylös nousemiseen tarvittava jalkavoima on n.30v iässä muistaakseni vain alle kolmannes jalkojen maksimivoimasta, mutta sen jälkeen tuo prosenttiosuus alkaa luontaisesti nousta ja vanhemmalla iällä se on monasti 90-95%. Eli silloin pienikin heikkeneminen lihasvoimassa (tai nousu painokiloissa) muuttaa itse liikkumaan kykenevän sänkypotilaaksi. Laittoi kyllä ajattelemaan sitä, kuinka suuri merkitys joskus myöhemmin on sillä miten keskivartalon ja jalkojen lihaksia kehittää tai edes ylläpitää.

  Tykkää

  1. Niinpä. Ihan hirveen iso merkitys on omalla liikkumisella, oli se sitten jumppaa, tai kävelyä, kannattaa joka tapauksessa. Kuinka moni yli 55 v. pääsee kyykkyyn? Entä yli 60 v. Kyykkyasento on semmonen mikä kyllä ajan kanssa katoaa jos sitä ei ylläpidä.

   Tykkää

 4. Onnea onnea, mahtava valinta ja sopii varmasti sinulle todella hyvin! Veikkaisin, että sinulla on paljon annettavaa jo oman harrastustaustasi puolesta, ja siitäkin kokemusta, jos ei liiku. =) Kaikin puolin sopiva siis ja just vielä +40 ikäisille! Hyvähyvä!

  Just näin itsekin tuon FAF:n mainoksen lehdessä, ja vastaava koulutus olisi täällä Kuopiossa. Joskus olen tätä miettinyt ja nytkin uhrasin ajatukselle nanosekunnin, mutta itselleni ehkä ei kuitenkaan ole vielä sopiva aika. Ja en tiedä, mitä koulutuksella tekisin, kun asiakkaita en nykymenolla ehtisi kuitenkaan otttamaan. Mutta ehkä silleen omaksi iloksi tuota olisi todella kiva ja motivoivaa opiskella.

  Onnea siis vielä, hieno juttu!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s