Ystävän apuna liikunnoissa

Pyöräily 48 min.
Keskisyke 147.
24,72 km, 29,9 km / h

Juoksu 12 min.
Keskisyke 144.
2,08 km, 5 min 51 sek / km.

Koira himoitsee mun heinää.
Koira himoitsee mun heinää.

Tänään puin jalkaani ASICSilta ostamani pitkät osakompressiotrikoot ja pinkerot juoksutossut jotka oon saanut kyseisestä puljusta silloin kun oli se ASICS-ryhmä jonka kanssa treenasin HCR-juoksutpahtumaan.

Paidaksi ohut Adidaksen pitkähihainen juoksupaita joka on niin ihana, että sitä tekee mieli pitää muulloinkin. Sininen Nike lippalakki päähän sillä tiedossa olisi tukan sekoittava päivä. Mulla on sen verta lyhyt karvareuhka, että tällä hetkellä on paras pistää siihen lätsä päälle jos vaikka painatan ensin pyörällä kypärä päässä ja sitten ilman kypärää ja pyörää tohotan eri paikoissa menemään. Lippis pelastaa sekaisen tukan.

Paita on ihana. Olen tilannut sen Ellokselta jossa on laaja valikoima urheiluvaatteita.
Paita on ihana. Olen tilannut sen Ellokselta jossa on laaja valikoima urheiluvaatteita.

Paras lippikseni on Niken vaaleansininen lippalakki. Tilasin sen Ellokselta ja eilen pistin tilaukseen toisen samanlaisen, mustan. Hinta tais olla jotain alle 15 euroa. Olen käynyt mettästämässä muutamassa Intersportissa Niken peruslippiksiä vaan en oo löytäny joten nettikaupasta sitten tilasin.

Lippalakki.
Lippalakki.

Juoksureppuun pakkasin sadetta kestävän takin, evässmoothien jonka tein kaurajogurtista ja mustikoista. Vesipullo vielä matkaan ja pyörällä kohti kotikunnan Pirkkalan keskustaa. Mulla oli treffit.

Juoksureppu.
Juoksureppu. Pyörän lukko mukaan.
Välipala mukaan.
Välipala mukaan.

Mulla on ystävä joka on aloittanut juoksuharrastuksen  ja suosittelin hänelle juoksuohjelmaksi myasics nettiohjelmaa joka on oikeesti hyvä joko pilkulleen noudatettuna tai apuna ja osviittana omassa juoksemisessa ja tiedän jo monta ihmistä ketkä harjoittelee tai on harjoitellut tämän ohjelman avulla. Ohjelma kertoo milloin mennään hidasvauhtinen lenkki ja milloin reipas ym.

Älä ota sito senkin karvakasa.
Älä ota sitä senkin karvakasa.
 • Harjoitusohjelman oikea rakenne
 • Kehitä omaa kapasiteettiasi
 • Keskity tavoitteisiisi”

Ystävä aloittaa juoksuharjoittelunsa nollasta ja ohjelman ensimmäiset lenkit on ihan kilometrin-kahden pituisia pidentyen ohjelman edetessä. Tämä on juuri hyvä tahti aloittaa harjoittelu aivan alusta kun juoksukuntoa ei vielä ole. Rauhallinen aloitus ilman hätäilyjä ja kilometrien ahmimisia. Tavoitteena on saada liikunta kunnolla osaksi elämää.

Polkasin härren maastopyörällä meidän treffipaikalle Pirkkalan Liikuntatalon kupeeseen josta lähdettiin juoksemaan lenkkiä Pirkkalan keskustassa olevan Vähäjärven ympäri. Katsoin omasta kellosta, että juoksuvauhti on sopivaa ja ohjelman ehdottaman vauhdin mukaista.

Pari paria juoksutossuja.
Pari paria juoksutossuja.

Juoksu tuli tehtyä järven ympäri juosten, koko matkalla oli hiekkapohjainen pyörätie jota oli hyvä juosta. Juoksun jälkeen pysähdyttiin vielä Liikuntatalon pihassa olevalle Lappset-virman valmistamalle ulkocrossfit-salille. Se on tosi hyvä sali ja täysin ilmainen ja siinä saa vaikka minkälaista treeniä aikaiseksi.

Uppista.
Uppista.

Me tehtiin ojentajille dippiä penkkiä apuna käyttäen, vattalihaksia sekä suoria että vinoja, selkälihasliikettä, kylkiä ja sen sellaista omalla painolla tehtävää.

Välillä satoi välillä ei satanut, mutta ei se sade tämmöstä ulkoilmaliikuntaa haitannut ja vaatteetkin oli teknistä materiaalia niin ei niistä edes huomannut ovatko märät vai eivät vaikka olivatkin litimärät lopulta.

Seisoin päälläni kuvan ottamisen ajan ja myös kokeilin köysien heiluttelua jotka tuolla kans on. Se on hienoo, köysien heiluttelu ja on raskasta ja on koko vartalo työssä kun niitä vatkuttaa. Kuvaa ei vaan tajuttu ottaa.

Sovittiin huomenna aamukahvakuulatreffit samaan paikkaan. Ennen sateen tuloa.

Päällä.
Päällä. Ja paita putos vaikka asensin sen huolellisesti housun sisään.

Polkasin kotio suihkuun ja koirien kanssa touhuamaan. Härre kun tuli töistä viiden jälkeen ja oli syönyt tosi tosi pikaisesti niin lähdettiin triathlonseuran torstaiseen yhteistreeniin ja kesällä se on ollut pyörä-juoksu kuten siis tänäänkin. Syssyllä sitten taas torstaijuNppa.

Pari puuttuu kuvasta. Iloista porukkaa.
Pari puuttuu kuvasta. Iloista porukkaa.

Viddu vesisateessa pyörätreeniin ihan pärseestä ei kiinnosta yhtään varsinkin kun on melkein pakkastakin, mutta sinnepä vaan läksin minäkin. Otin ylimääräiset sukat, ylimääräisen paidan mukaan ja ajattelin, että kun on pyöräilty niin vaihdan ne päälleni jos oon kastunut ja jatkan juoksua kuivemmissa kuteissa. Sentään tajusin tällä kertaa toimia näin.

Mää sanon tän nyt kerran tässä blogissakin: Mua riapoo niin saatanasti nää sateet ja pakkaset ja maailman paskimmat pyöräilykelit että ei oo tosikaan. Valitan säännöllisesti asiasta härrelle ja parille muulle ihmiselle enkä lopeta valittamista jos nämä kelit jatkuvat valittamisen arvoisina. Nii siinä se tuli.

Herra päävalmentaja eli toiselta nimeltään Vormisto antoi ohjetta miten kekäkin pyöräilee. Mää olin naisporukassa jossa mentiin vuorovedoin siten, että neljä tolpan (katulampun)  väliä rauhallisesti ja neljä tolpan väliä kiihtyvällä tahdilla. Tätä kesti joku vajaa 50 minuuttia ja oli kyllä kova pyöräily. Hieno ja kova ja vaikka olikin kova niin kuitenkin helppo kun koko ajan tuli neljä rauhallista tolpan väliä. Parasta ja kehittävää, tämän takia käyn yhteistreeneissä eli nyt kun oon tehnyt kovan pyörän niin voin ihan rauhassa muina päivinä tällä viikolla pyöräillä omaa peruskestävyysvauhtiani ja kehityn silti. Parasta!

Pyörän jälkeen oli vielä samantapainen juoksu, neljä tolpan väliä rauhallisesti ja neljä tolpan väliä kihtyvästi, tämä yhteensä neljästi. Parasta, tuli kova juoksukin tehtyä!

Ei ees kastuttu kunnolla paitti lopuksi. =D
Ei ees kastuttu kunnolla paitti lopuksi. =D

Uusi työ.

Aloitan ensi viikolla uudessa työssä, ruutupaita päällä kaupassa Pirkkalassa, omassa kunnassa hei. Mulla on työmatkaa jotain alle 6 km. Haluan kulkea työmatkani ilman autoa, yleensä pyörällä luulisin ja harmikseni matka on tosi lyhyt pyöräilyä ajatellen. Jos olisin saanut valita työmatkani pituuden niin se olisi 12–15 km. =D Mutta on mulla konsti tähänkin, kerronpas sen. Niinä päivinä kun kuljen matkan pyörällä eli melkein aina, aamulla menen normaalia reittiä rauhallisesti ton alle 6 km. Mutta sitten kun pääsen töistä niin tulenkin mutkan kautta kotiin, täällä on hyvä pitkähkö hiekkatie jonka kautta matka kotiin on jotain 11 km. Jee just sopiva työmatkaksi ja saa polkasta vähän enemmän kuin aamulla ennen töitä.

Yleensä työpäiväni alkaa klo 6, mutta joskus saattaa alkaa klo 9 ja niinä päivinä kun työt alkavat myöhemmin aion juosta työmatkani. ASICS-juoksureppu vaan selkään eväineen päivineen ja tossua toisen eteen. Kyllä.

Mää rupeen kulkeman härren maastopyörällä töihin, sillä pääsee kesät talvet, talveksi laittaa vaan nastarenkaat. Mää oon vuosia toivonut, että voisin kulkea töhin pyörällä ja nyt se toteutuu, asia on mulle tärkeä koska en halua laittaa rahoja auton pensoihin. Aiemmin olen joutunut kulkemaan koko päivän autolla paikasta paikkaan niin silloin on ollut pakko ostaa paljon pensaa. Sekin oli kyllä tosi kivaa kun työpiste vaihtui monta kertaa päivässä ja aiempi työni oli oikein mukavaa, irtisanouduin muista syistä. Nyt on kuitenkin uuden aika eri työpaikassa.

Koirien kannalta edelleen kätevää, että mää oon usein töissä klo 6–14 ja härre klo 10–17. Heidän ei tartte olla pitkiä aikoja keskenään.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

14 thoughts on “Ystävän apuna liikunnoissa

 1. Kuulostipa kivalta tän päiväinen treeni. Mulla oli lepo, kun oli jo paljon liikkumisia tullut ja vielä on edessäkin joitakin. Mä oon miettinyt syksyn treenihommia just noin et seuran treeneissä kovat ja muu on kevyttä ja sen mukaan laskeskellut jo viikkomääriäkin. Yksi huippu juttu on myös, että me saadaan auto, niin kulkemishomma helpottuu talvea ajatellen 🙂

  Tykkää

  1. Oli hyvä treeni, mutta toisaalta ainahan ne on. Tää oli vaan jotenkin tosi kova ja samalla helppo. Juhalta meni ihan mehut, olivat menneet tosi kovaa kovat pätkät. =)

   Hyvä suunnitelma ja just tolla meiningillä kunto ja omat vauhdit kehittyy varmasti. Jee auto. =D

   Tykkää

 2. Onnea uudesta työpaikasta! Mullakin on haaveena ollut, että työmatkan voisi polkea tai juosta, mutta ei valitettavasti ole mahdollista, kun matka on 69km suuntaansa. Ja ammattikin on sellainen, että ei töitä löydy lähempää. Olen yrittänyt mainostaa työpaikan lähellä asuville työkavereille, että kuinka ihanaa olisi pyöräillä ne matkat, mutta ei, autolla tulevat sen 4-10km! Ja loppuun ihan vinkkinä, että noita ihania juoksupaitoja saa Intersportin nettikaupasta nyt 20€/kpl neljässä erivärissä 😉

  Tykkää

  1. Kiitos. Joo mulla kävi nyt hyvä tuuri kun on poljettavissa ja juostavissakin oleva työmatka. Siihen, ettei kulje autolla tottuu varmasti nopeasti ja muutenkin tykkään aikaisista aamuista niin tulen tykkäämään se on aika varma.

   Oih, onpa edullisia paitoja, pitää ehkä harkita vaikka mitään en tartte. =D

   Tykkää

 3. Työmatkapyöräily on parasta! Minulla työmatka on 30 km suuntaansa, joten en ihan joka päivä pyöräile töihin, mutta tavoitteena on pyöräillä ainakin 2 kertaa viikossa. Lähden jo heti viiden jälkeen polkemaan ja on niin kaunista! Aurinko alkaa nousta, pienet puput syövät aamupalaa ja linnut laulaa.

  Tykkää

  1. Joo, hyödyllistä ja edullista. 30 km on jo ihan paljon joka päivä pyöräiltäväksi, mutta silloin tällöin varmasti onnistuu hienosti kuten kerroit. Jee. Aaamut on kyllä hienoja.

   Tykkää

 4. -Ihan parasta että autat ystävää liikuntajutuissa. Olen myös tehnyt joskus samaa, ja se oli kyllä tosi mukavaa ja antoi itselle myös paljon. Oltiin muuten tuolla ihan justiinsa samoissa maisemissa ja reitillä, hassua 😀
  -Eilinen seuran yhteistreeni oli hieno, vaikka jäinkin kuin täi tervaan eikä pyörä liikkunut mihinkään. Mutta ei se haittaa kun ei sen nyt tarvikaan, taidan palautua vielä. Älyttömän kivaa oli silti, ei aina tarvitse onnistua sataprosenttisesti jotta voi nauttia treenistä. Ulkoilu oli hienoo, sade ei haitannut.
  -Onnea uudesta työpaikasta ja sen tuomasta pyöräilymahdollisuudesta! Kotiinpaluussahan on se hyvä juttu, että lenkkiä voi aina pidentää. Pyöräilet vaikka Tampereelta Pyynikin kautta Pyhäjärven ympäri kotiin välillä 🙂

  Tykkää

  1. On kyllä mukavaa kun voi oikeesti olla apuna ja tietotaitona ja kaupan päälle tulee nähtyä usein. =) Ai Pirkkalan reiteillä, täällä on kivaa. =)

   Oli tosi hieno treeni ja kivaa, aina on kun on ollut ohjattu yhteistreeni. =)

   Kiitos, joo aionkin kotiinpaluulenkkejä pidennellä tilanteen mukaan. Talvella olis ainakin erityisen hiano polkea toi pyhäjärvilenkura useamminkin. Saa sitten taas nähdä mitä tommonen pk-pyöräily tuo mun liikunnaliseen kehitykseen.

   Tykkää

 5. No voi vau tommonen ulkosali! Noi on kyllä kivoja noi aikuisten leikkipuistot, niitä sais vaan olla huomattavasti enemmän. Täytynee vierailla tuolla joskus. Hyvältä kuulosti tiimin treenit, tekee mieli heti kokeilla tuollaistakin! 🙂 Millä sen vaan sais omaan nuppiin järkevästi mahtumaan, ettei aina joka treeni tartte olla kova? Aina kun aloitan ihan vaan pk-lenkin, niin huomaan jossain vaiheessa kiihdyttäneeni vk-puolelle. Tosin enhän mä tarkkoja rajojani tiedä, mutta kuulostelen oloani ja tiedän suunnilleen, milloin menen missäkin. Ja sit sama toisinpäin, se mun kova treeni ei kuitenkaan yleensä ole niin kova kuin mihin pystyisin. Siihen tietty auttais parhaiten noi yhteistreenit. Mulla on jotenkin nyt taas pitkästä aikaa sellainen fiilis, että haluaisin noudattaa treeniohjelmaa ja ruokavalio-ohjelmaa, mutta en ehkä kuitenkaan pystyis pilkuntarkkaan tekemiseen, enkä tiedä haluaisinko pilkuntarkkaa. Jokin runko olis kuitenkin tarpeen. Osittain osaisin sellaisen tehdäkin, mutta sitten kuitenkaan en. Tavoitteeni kuitenkin tiedän.

  Hienoa, kun ehdit auttaa ystävää treeneissä kaikkien omien treenien lisäksi! Parasta ystävän apua. Ja sininen pukee sua!

  Tykkää

  1. Eikö ookkin hieno ulkosali. Tämä Pirkkalan taitaa olla ainoa täällä päin, ihan kuin olisin lukenut, että kokeilu. Hyvin toimii ja joka kerta kun oon ollut kyllä siellä joku muukin käy pyörähtämässä. =)
   Todellakaan joka treeni ei tartte olla kova, päinvastoin. Kehitys tulee siitä kun on paljon ei kovi treenejä. Mulle se on todellakin iskostunut kaaliin, olen ihan selvästi huomannut kehitystä oikeanlaisella treenaamisella. Joo kyllä sen olosta tietää missä mennään kun on tarpeeksi liikkunut.

   Sininen on hyvä!

   Tykkää

 6. Ja kyllä, tämän vuotinen kesäsää on tähän mennessä ollut ihan p*seestä, väittää kuka mitä vaan. Tää ei oo kesä. Tää on jatkuva alkusyksy. Mur. Minä en halua, että joka päivä sataa.

  Tykkää

 7. Onnea uudesta työpaikasta! Ja työmatkaliikunta, se kannattaa aina. Pitää itsekin miettiä, jos saisi soviteltua lenkkejä työmatkan yhteyteen. Lasten päiväkotiin viemisen & hakemisen kanssa pitää vaan sitten vuorotella miehen kanssa.

  Kivalta kuulostaa, että autoit ystävääsi juoksun saloihin! Tuo Asicsin ohjelma, joo, olisi kannattanut noudattaa sitä. =) Lenkit ovat jääneet ehkä hieman yksipuolisiksi, kun on tullut juostua pääosin vain poluilla.

  Tykkää

  1. Kiitos. Mää olin monta vuotta työssä missä tarvitsin autoa pitkin päivää ja ehdin kyllä aika paljon haaveilla autottomasta työmatkasta ja nyt se ihan käytännössä. =) Oon kaksi viikkoa polkenut töihn ja hyvin menee. Joo ei se hullumpi oo se Asicsin ohjelma.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s