Apua selkäläskiongelmaan

No en tiedä löytyykö tähän ongelmaani apua ja asia näyttäis olevan sama aika monella joten ei se varmaan lopulta ongelma ole lainkaan. Mutta mua ärsyttää omalla kohdallani.

Kuva Sari Leppänen.
Kuva Sari Leppänen.

Yllä oleva kuva on otettu lauantaisesta Säkylä Triathlonista jossa olin perusmatkalla ja jonka kisaraporttipostaus on tässä. Kuvassa oon justiinsa tullut uintiosuudelta ja lähdössä pyöräilemään. Märkäpuku on vielä puoliksi päällä ja jo laitan urheilulaseja päähän.

Kuvassa näkyy hyvin se mikä mua ärsyttää omassa vartalossani. Urheilutopin reunoista tursuaa selkäläskit ja etupuolelta kainaloläskit. Tai voidaan myös sanoa selkänahka ja kainalonahka, kumpaa ne sitten on en tiedä.

Mää en ole vielä koskaan omistanut urheilutoppia missä tätä ongelmaa ei olisi ja kysymykseni kuuluukin, onko semmosta olemassakaan mistä ei tursota? Sopivan kokoinen urheilutoppi niin aina tursottaa niinkö?

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

24 thoughts on “Apua selkäläskiongelmaan

 1. Siis mitkä selkäläskit jos saanen kysyä… Jos niistä läskeistä pitää eroon päästä, niin ensiksi pitää pudottaa rasvaprosentti todella alas ja sen jälkeen odotella että nahka myös vetäytyy, sekä välttää asentoja joissa selkäläski muodostuu. Vähän sama kuin mahaan tulee makkara jos istuu huonossa ryhdissä, makkara siihen tulee joko nahkasta tai läskistä.

  Tykkää

  1. Niinpä. Ei mitään suuria läskejä, sen joo tiedän, kai siihen sitten makkara tulee eikä mitään voi, mua vaan ärsyttää suunnattomasti se miltä se näyttää. =D Jos on pidempihihaista paitaa päällä niin se tursottaa paidan alla. Mutta joo oon tottunut siihen, toivoisin silti, että joku osais nimetä makkaraystävällisen treenitopin. =D

   Tykkää

   1. Ostaa vähän isomman paidan joka on löysempi kainaloista, tosin jos sen pitää olla tiukka muualta niin silloin toive ei täyty. Tossa lajissa tosin sellainen lörpöttävä paita voi olla ärsyttävä, mutta kumpi ärsyttää enempi 😉

    Tykkää

   2. Joo noi vippaskonstit on tuutuja, mutta ei oo tarvetta käyttää. Otsikko olis tässä postauksessa muuten ehkä pitänyt olla, että apua urheiluliiviongelmaan. Mut sitä ei taida olla.

    Tykkää

 2. Mulla sama ”kiusallinen ongelma”, ei sitä mikään pelasta 😉 kainaloissa mulla tuntuu olevan ikäänkuin ylimääräistä nahkaa joka sitten tursuaa…ja näin on ollut niin kauan kun olen rintaliivejä käyttänyt, eli lähes 20vuotta.

  Tykkää

  1. Joo sitä mää pelkään kans, se on olemassa ja sillä sipuli. Ärsyttävää se on. Kokonaisen paidan mallinen ja kokoinen treenitoppi vois pelastaa. =D

   Tykkää

   1. Ei kai nyt läskeiksi voi sanoa, lihathan sulla näkyy. Mutta ei kai tuosta pääse kokonaan eroon muuten kuin laskemalla kehon rasvat ihan minimiin.
    Onnittelut muuten vielä menestyksestä kisassa!

    Tykkää

   2. Joo mää ymmärrän ettei läskiksi voi sanoa. Mutta tursotusongelma on silti ja enemmänkin pointtini oli otsikosta huolimatta se, että löytyykö semmosta vaatetta mikä ei aiheuta puristusongelmaa. =)

    Tykkää

 3. Just samanlaiset on mullakin ja monella muullakin treenaavalla normaalipainoisella olen nähnyt. Noiden poistamiseksi täytyy varmaan reenata selkään lihaksia niin että nahka kiristyy ja rasvaprosenttia alhaisemmaksi.

  Tykkää

  1. Niin, ei niitä poistaakaan voi sillä oon huomannut saman efektin monenpainoisella ihmisellä. Haluaisin vaan tietää, että tuleeko tämä topin kuin topin kanssa, mutta ilmeisesti, oonhan ittekin pitänyt vaikka minkämerkkistä riepua päällä.

   Tykkää

 4. Joskus internetin syövereistä luin teorian, että kaikki selkä- ja kainaloläskit on vaan seurausta huonoista rintsikoista. Eli pitäis olla oikean kokoiset liivit ja päällepukiessa ”kaapia” liiveihin kaikki mahdollinen ympäriltä löytyvä liha. Tää oli siis jostain tissiliivikaupan sivulta. En tiedä onko totta, mutta eihän se mitään maksa kokeilla!

  Tykkää

  1. Jee, tätä pointtia mää hain, tissiliiveistä oon lukenut samaa, että oikean kokoiset niin ei tursota. Mutta en vaan oo löytänyt ainoitakaan urheilusellaisia missä tätä ongelmaa ei olisi. Oon yrittänyt kaapia toppeihini kaiken tursotuksen, ei oo auttanut. =D

   Tykkää

 5. Kuulostaa hitusen huomioh*orauspostaukselta pakko myöntää… Eihän noi oo muutakun latsit joiden päällä tiukka toppi?

  Tykkää

  1. Varmasti sinun nenälläsi haisteltuna sitä onkin, mutta kysymys on itselleni todellinen. Että onko kenelläkään sellaista sopivan kokoista toppia mistä ei tursota? Tähän mennessä vastanneilla ei taida ainakaan moisesta kokemusta olla.

   Ja omassa kehossani kutsun kaikkia tursotuksiani läskeiksi.

   Tykkää

   1. Pakko tulla vielä toisen kerran tähän määkimään kun mua harmittaa kommenttisi. En koskaan tee kalastelupostauksia. Tämä tuli spontaanisti kun sain hienon kuvan käsiini mistä ongelmani selviää hyvin ja selitin sen myös sanoin josta se käy ilmi juuri sillä tavalla kuin asian ajattelen. Joo otsikko on aika iso, mutta tuli kans ihan spontaanisti koska kutsun noita läskeiksi.

    Tykkää

   2. Anteeksi jos vähän kärkkäästi kommentoin, en vaan tosiaan näe kuvassa mitään pursotusta. Joo, voit ottaa isomman topin joka pyörii päällä tai sit tiukan ja sieltä tulee lihakset ja (sun tapauksessa hyvin ohut) rasvakerros yli, ei siinä mitään. Mua ehkä ärsyttää se että ”aina ”naiset” oikein etsimällä etsii itsestään ”virheitä”.

    Tykkää

   3. No joo, mää näen melkein pelkän pursotuksen. Mää oon päässyt tästä omasta ongelmasta pikku hiljaa eroon tai oon ainakin pääsemässä ja tiedostan jo, että se on urheilutoppien aikaansaama efekti.

    Tykkää

 6. Jep, aina tursottaa, jos muuten on sopiva toppi tai liivi. No can do. 🙂 Voi että, mäkin haluaisin olla niin tiukka, ettei mikään tursottais, mutta tuskin sellaiseen olomuotoon päädyn koskaan. Voin edelleen tulla sun harjoituskappaleeksi koulutukseen, häivytä mun tursotukset ihan joka puolelta, kiitos. 🙂 Myös selkäpuolelta, mutta etenkin mahasta. Ja tao liha takaisin mun jalkoihin ja hartioihin. Ai joo, ehkä mä joudun sen takomisen tekemään ihan itse. 🙂 *häipyy salille ja lenkille, jahka ehtii kotiin asti*

  Tykkää

  1. Niinpä sitä minä vähän pelkäänkin, aina tursottaa. Olen nähnyt tästä asiasta vuosia sitten ihan todella vaivaa ja se on häirinnyt vaikka kuinka paljon. Enää ei sillä tavalla kauheesti kuitenkaan.

   Haha, joo itte joutuu tekemään, mää meen harjoituskisaan taikomaan ittelleni reippaampaa juoksuaskelta!

   Tykkää

 7. Ja piti vielä sanoa, että mä häivytän (yritän häivyttää) liivien aiheuttamaa tursotusta liivillisellä rintsikoita isommalla/leveemmällä topilla, niin ei sit niin hirveesti tursuile. Tai siis niin mä luulen, apua en oo kattellu itteeni sillä silmällä takaa. 🙂

  Tykkää

 8. Mää oon niin ittelleni kertonut että mulla vastaava on vaan lihasta vaikkei se sitä kaikkineen kyllä oo, joten näen sullakin tässä vaan lihasta. 😀
  Muutoin en kyllä osaa auttaa. Kunhan tulin tännekin taas mölisemään välillä. 😀

  Tykkää

  1. =D Toi on hyvä selitys. =D Tarvii varmaan alkaa suunnitella urheilutopitkin itte, niinhän se menee, että kaikki pitäis tehdä aina itte alusta asti. =D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s