Säkylä Triathlon kisaraportti

Säkylä Triathlon perusmatka 2 h 50 min 55 sek.
(osallistuminen saatu blogin kautta). 

Uinti 1500 m 33 min 29 sek.

Pyöräily 43,5 km 1 h 21 min 48 sek.
Keskisyke 158.

Juoksu 10 km 52 min 24 sek.
Keskisyke 163.

Taas kisapäivä, ihan mukava. Tämä oli nyt kolmas kisa tälle kesälle ja toinen perusmatka. Tosin pyöräily oli 3,5 km pidempi, yleensä perusmatkalla pyöräilyn osuus on tasan 40 km. On jotenkin ihan tavallista, että matkat voi olla vähän pidempiä tai lyhempiä ja se tekee sen että kisoja ei oikein voi vertailla keskenään niin ja onhan se maasto toisissa kisoissa mäkisempää kuin toisissa ja mitä kaikkee. Että ei vertailuja.

UINTI

Perusmatkan eli olympiamatkan startti oli klo 13:00 ja uintiosuudelle startattiin vedestä. Änkesin itteni aika eteen vasempaan reunaan ja ei muuta kuin kauhomaan kun starttipamahdus tai töötähdys kuului. Uinti uitiin täälläkin kuten viime kisassakin kahtena 750 m:n kierroksena ja uudelle kierrokselle mentiin rannan kautta.

Kuvaaja.Kuvaaja.

Kisaajat starttiviivalla.Kisaajat starttiviivalla.

Uinti kulki omaa tasaita tahtia samalla tunnelmalla kuin aina joka kisassa matkan pituudesta riippumatta 🙄  ja läpsyttelin menemään merkkipoijulta merkkipoijulle. Jossain vaiheessa tulin rantaan ja katoin aikaa ja se näytti jotain yli 15 minuuttia. Ekalta kierrokselta tulin ensimmäisenä naisena rantaan ja ei kun uudelle kiepille.

Ei muuta kuin toiselle kierrokselle.
Ei muuta kuin toiselle kierrokselle.

Toinen kieppi meni ihan samalla tavalla kuin ensimmäinen, ainoa ero tais olla, että pari naista ohitti mut ja tulin uinnista maaliin kisan kolmantena naisena. Hyvin oli se. Luulen, että kova tuuli hidasti ihmisten, myös mun,  uinteja tänään. En oo varma.

Yleisöllä oli hyvät oltavat.
Yleisöllä oli hyvät oltavat.

T1 ELI UINTI-PYÖRÄ VAIHTO

Uinnista oli pikku matka mikä piti juosta vaihtoalueelle, olisko ollut vain jotain 100 metriä, ei paha. Juoksin oman pyöräni luokse ja riisuin märkäpuvun kokonaan siinä pois ja laitoin pyöräkenkää koipeen ja kypärää päähän, otin energiageelin nassuun ja pyörän irti telineestä. Juosten taluttamalla pyörän kanssa viivalle mistä sai lähteä polkemaan ja niin mää lähdin.

PYÖRÄILY

Vettä hörpin heti pyöräosuuden alkajaisiksi jotta energiageeli jonka vaihtopaikalla otin saisi tarvitsemansa veden ja olihan siinä janokin jo uinnin jälkeen.

Pyöräily oli kahtena kierroksena. Lähdin polkemaan ja aika äkkiä tuli selväksi, että jaahas nythän tämä pyöräily sujuu hyvin. Menin omaa reipasta vauhtia, yrittäen tehdä tasaista ja hyvää ja tietenkin riittävän kovavauhtista suoritusta. Tuntui todella hyvältä.

Jossain vaiheessa tajusin, että edellänihän menee nainen! Hei koska pyörä kulkee mulle niiin hyvin niin mahdollisimman äkkiä naisesta ohi ja siinä samalla menin varmaan yhdestä miehestä ohi. Ohittelin jossain vaiheessa toisenkin naisen joka sitten jostain kummasta kuitenkin ilmestyi ohitseni ja sitten hetken päästä ohitin hänet toistamiseen eikä häntä sen jälkeen näkynyt pyöräosuudella.

Siinä kurvataan kisareitille ylämäkeen.
Siinä kurvataan kisareitille ylämäkeen.

Pyöräreitti oli mukava, melko tasainen ja hyvä polkea. Vastatuuli vaivasi, mutta sitten myötätuuli ei vaivannut yhtään, molempia oli tasapuolisesti. Pyöräilyn aikana otin yhden energiageelin.

Pyöräosuudelta saavuin vaihtopaikalle ensimmäisenä naisena, ennenkuulumatonta. Hauskaa se oli. Tulin tosi hyvissä voimissa vaihtopaikalle.

T2 ELI PYÖRÄ-JUOKSU VAIHTO

Ei muuta kuin ettimään pyörän kanssa oma paikka ja pyörä telineeseen ja juoksujutut päälle.

Pyörä takaisin telineeseen...
Pyörä takaisin telineeseen…

Otin tässä vaihtopaikalla yhden energiageelin ja vettä päälle ja läksin juoksemaan.

Juoksulippis ja -tossut päälle, energiageeli nassuun, vettä ja menoksi juoksureitille.
Juoksulippis ja -tossut päälle, energiageeli nassuun, vettä ja menoksi juoksureitille.yh

 

JUOKSU

Vaihtoalueelta juoksureitille.
Vaihtoalueelta juoksureitille.
Tässä vaiheessa mietitytti mitähän vauhtia se juoksu kulkee.
Tässä vaiheessa mietitytti mitähän vauhtia se juoksu kulkee.

Juoksussa mietityttää aina kisassa, että mitä vauhtia se lähtee rullaamaan ja tänään oli tosi hyvä meno heti alusta alkaen. Tuntuu, että juoksuni on vihdoin pikkasen nopeentunut ja oon siihen tyytyväinen. Juoksu oli neljänä kierroksena ja koin sen tosi hyväksi. Oli helppo miettiä meneekö tämä kierros nyt nopeampaa vai hitaampaa kuin edellinen ja ainahan sen hyvä olis nopeempaa mennä.

Juoksureitti oli mukava ja meni jotenkin tosi nopeesti kun oli aika monia käännöksiä.
Juoksureitti oli mukava ja meni jotenkin tosi nopeesti kun oli aika monia käännöksiä.

Olin juoksun alkaessa ekana naikkosena, mutta ei tietenkään mennyt kauaakaan kun takaa tuli nainen ohi.  Kolmannella kierroksella tuli toinen nainen ohi ja siinä tiesin, että nyt ollaan kolmantena ja mitään tietoa ei oo tuleeko sieltä taas hetikohta joku miljoonaa juokseva ohi. =) Ohittelin itte parit miehet.

Ei sitten mitään valittamista juoksussani, juoksin ittelle nopeeta vauhtia ja täysin hyvissä voimissa ja koko ajan tuntui hyvältä. Paitsi sitten kun otin lopukirin, aloin ottaa sitä jo joskus 300 m ennen maalia ja spurttasin vielä tuhatta ja sataa maaliviivalle.

Loppukiri ja maalissa! Parasta.
Loppukiri ja maalissa! Parasta.

Olin sarjan kolmas. Hassulta tuntuu ja hienoo on.

Palkintojenjako. =)
Palkintojenjako. =)

Aika pian palkintojenjaon jälkeen lähdettiin ajelemaan kotia kohti. Meillä oli eväät eli kun toinen ajoi niin toinen söi ja näin saatiin vattamme täyteen. =)

Kotimatkalla härren eväs. Ripsejä ja bulguria vihanneksilla.
Kotimatkalla härren eväs. Ripsejä ja bulguria vihanneksilla.

Kaiken kaikkiaan hieno kisa tämä Säkylä Triathlon ja aloittelijoita näkyi paljon mukana. Parasta on se. Liikunta vaan on parasta. Oli se sitten kuntoilua tai urheilua niin parasta on.

Multa kysytään ihan tasaisesti, että no tuliko menestystä ja mammonaa kisoista. Vastaan aina, että menestystä tulee joka kerta. Sitä ihan omaa menestystä mikä on parasta ittelle, liikunnan iloa ja kunto pysyy kohdillaan.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

16 thoughts on “Säkylä Triathlon kisaraportti

 1. Onnitteluja 🙂

  Omalla pyörälenkillä tuli aluksi käytyä katsomassa miltä kisapaikalla näyttää noin klo 10, paljon oli jo silloin porukkaa ja kauppakäynnin jälkeen sitten maastopyörällä metsälenkille, kisa jäi näkemättä.

  Eniten lajeista omalta tuntuisi pyöräily, tai siitä ainakin luulen enemmin tietäväni kuin uinnista tai juoksusta ja keskinopeutta laskeskelin tuolle pyöräilyosuudelle ja hurja oli vauhti.
  -Onnittelut-

  Tykkää

  1. Kiitos. Mukavasti oli porukkaa, osallistujia ja katsojia. Hyvä kisa ja aion mennä ensi vuonna uudelleen sillä sainhan kolmannesta sijasta palkinnoksi osallistumisen ensi vuoden kisaan. Mukavaa.

   Siellä näkyi tosi monia aloittelijoita ihan ”normaaleilla” pyörillä varsinkin lyhyemmässä sprinttikisassa ja juttelin monen naisen kanssa jotka oli ensimmäistä kertaa.

   Mulla oli hurja vauhti omastanikin mielestä ja samalla just se vauhti mitä haluan sen olla. Jotenkin kulki, että ehkä tekniikkaopetus ja täysiä ajetut tempot ovat tuottaneet tulosta ja pyöräilyni on kehittynyt.

   Tykkää

  1. Kiitos. =) Paras. Olen yllättynyt, että juoksuni meni niin hyvin sillä olin varautunut jopa 60 minuutin juoksuun ja sitten siihen menikin vain 52 min mikä on mulle hyvin. =)

   Tykkää

  1. Myksotakket. =) Meno tuntui tosiaan mukavan reippaalta ja haluaisin pitää saman tunnelman viikon päästä Joroisissa puolimatkan kisassa.

   Tykkää

  1. Se lause on justiinsa totta mun kohdalla.=D Hyvällä mielellä ilman mitään sen kummempia kisailuita. Omaksi iloksi vaan. Oikein ahdistaa ajatus, että pitäisi jossain vaiheessa tehdä niin tai näin ja olla jonkun määrätyn vauhtinen. Kehitys tulee jos on tullakseen.

   Tykkää

 2. Onnea, loistavasti oot tuolla kisannut! On tuo liikunta vaan niin parasta, sun kirjoituksista tulee hienosti läpi se, miten tykkäät liikkua ja harrastaa. Mukavia treenejä ensi viikolle!

  Tykkää

  1. Kiitos. Meni kyllä hyvin ja paljon reippaammin kuin aiemmat tämän kesän kisat. Mutta ehkä siihen tarvitsi just kaksi kisaa alle ennen kuin lähti kunnolla sujumaan. =)

   Mää todella tykkään siittä, että liikunnasta on tullut mulle elämäntapa ja haluan sen semmoisena pysyvänkin. Kiitos.

   Tykkää

 3. Onnea vielä täältäkin kommenttilootasta! Oikein hyvä ja iloinen kisapuristus sopivasti ennen Joroisia, jossa myös toivottavasti kulkee hyvin! Toivotaan sopivaa keliä Joroisiin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s