Uinti 1500m, pyöräily 40 km, juoksu 10 km

Sportyfeel Finntriathlon Vierumäki 4.7.2015 perusmatka, 3 h 35 sek.
Uinti 1500 m 28 min 50 sek.
Pyöräily 40 km 1 h 24 min 43 sek, keskisyke 158.
Juoksu 10 km 58 min 39 sek, keskisyke 163.

1. vaihto eli uinti-pyörä 5 min 24 sek.
2. vaihto eli pyörä-juoksu 2 min 13 sek.

Mukava liikunnallinen päivä.
Mukava liikunnallinen päivä.

Se oli semmonen kesäinen lauantai. Olen tyytyväinen||Hideuintiin ja pyöräilyyn, juosta tykkäisin vähän kovempaa, mutta kun ei kulkenut niin ei kulkenut.

Finntriathlon Vierumäki pidettiin siis eilen lauantaina Vierumäellä =), monipuolisessa liikunta- ja vapaa-ajankeskuksessa. Siellä järjestettiin sama kisa jo viime vuonna, silloin olimme härren kanssa katsojien joukossa.

Keli oli jotain 25–28 välillä koko kisan ajan, tykkäsin kun oli lämmintä.

Lähdettiin aamulla ajoissa ennen kasia ajamaan kamppeinemme paikan päälle. Pyörät auttoon ja kapsäkit mihin oltiin pakattu kaikki kisassa tarvittava sekä suihkukamppeet kisan jälkeistä suikussakäymistä varten.

Kamppeet autoon.
Kamppeet autoon.

Päästiin perille Vierumäelle  ja aika pian sitten lähdettiin viemään tavaraa vaihtopaikalle. Pyörä ja kaikki muu mitä pyöräilyyn ja juoksuun tarttetaan. Aikaa ei ollut yhtään ylimääräistä ja kisainfossakin piti käydä kuuntelemassa.

Vaihtopaikan tavaraa.
Vaihtopaikan tavaraa.

Sit saikin jo alkaa valmistautua kisan starttiin. Oli mukavaa kun oli lämmin ja porukkaa oli aika paljon tullut katsomaan uintia ja oikein huomasi miten iloisia ihmiset ovat. Varmaan tämä harvinainen helle teki sen.

Mulla oli kisaa varten muutama Powerbar-energiageeli ittellä eli 3 kpl ja tein suunnitelman, että yhden otan ennen kuin lähden pyöräilemään, yhden otan kun puolet on pyöräilty ja yhden otan kun lähden juoksemaan. Juoksureitillä sitten olisi kisajärjestäjän tarjoamia geelejä ja ottaisin niitä 1–2 juoksun aikana.

Öö.
Öö.
Mää märkäpukuineni ja yleisöö.
Mää märkäpukuineni ja yleisöö ja vähän muitakin kisaajia.

Uinti.

Triathlonkisa alkaa uintiosuudella ja tässä kun perusmatka oli kysessä niin matkan pituus on 1500 m. Uinti uitiin Valkjärvessä joka on ainakin siittä kohtaa missä uitiin tosi kaunis ja aika kirkasvetinen. Miljöö on todella kaunis, ihailin sitä jo viime vuonna.

Kaunista on.
Kauniit puitteet on.

Puin triathlonasun päälle, laitoin chip-ajanottohärvelin nilkkaan, uimalakin ja -lasit päähän ja vielä märkäpuvun ja laskeuduin laiturin portaita järveen vähän verryttelemään ja änkesin itteni härren kuvattavaksikin.

Hauska paikka on tämä Vierumäen uintipaikka.
Hauska paikka on tämä Vierumäen uintipaikka.
Kuvaa.
Kuvaa.
Pientä alkulämmittelyä.
Pientä alkulämmittelyä.

Kattoin sopivan paikan mistä kohtaa aikoisin uimaan lähteä ja päädyin vasempaan reunaan miesporukan taakse. Uinti uitiin vastapäivään ja katsoin vasemman reunan olevan mulle paras mahdollinen paikka eli lyhin reitti maaliin.

Siä mää oon valmiuksissa.
Siä mää oon valmiuksissa.

Pam, starttipamahdus tapahtui mun sarjassa kello 12:00. Aikamoinen melske kävi kauan aikaa kun triathlonistit pääsivät irti ja kauhomaan. Juha sanoo pesukoneeksi sitä tilannetta kun ui siellä kaikkien muitten uimareittan keskellä. Vaikka olin lähtenyt reunasta silti porukkaa oli jossain vaiheessa molemmilla puolilla sekä edessä ja takana. Ei se mua kuitenkaan häiritte muuten kuin siten, että harmi kun ei saa uitua sitä ihan omaa uintiansa kun koko ajan on joku iholla. No tää tilanne ei tietenkään kestänyt montaa sataa metriä vaan sitten sai jo uida rauhallisemmassa kohdassa kun porukalle oli jokaiselle tullut se oma etenemisvauhtinsa. Uinti uitiin kahtena 750 m:n kierroksena ja toinen kierros alkoi jo tuntua siltä, että yksinkö mää tässä järvessä uin.

Starttipamauksen jälkeen.
Starttipamauksen jälkeen.

Järvessä oli jossain kohtaa jotain lumpeita tai muuta sellaista kasvustoo, mutta ne ei tätä nykyä mua häiritte yhtään, ei haittaa vaikka joku vesikasvi kietoutuu ranteen ympäri, oon ihan tottunut niihin. Tiedän, että joillekin tämmönen on kauhun paikka ja ittekin oon ennen ällönnyt niitä vesikasveja, mutta en enää sen jälkeen kun seuran harjoituskisat alkoi olla järvessä missä uidaan jonkun tuuhean kaislikon tai jonkun lummikon (lumpeita) =D läpi että päästään rantaan.

Uin omaa semmosta matkavauhtiani mitenkään ihmeellisemmin pinnistelemättä, mukavaa rentoa etenemistä ja uinti sujuikin oikein hyvin (mukavuusalueella). Ens kisassa taidan yrittää poistua uinnissa mukavuusalueelta ja kattoa saanko yhtään nopeempaa aikaa aikaiseksi.

Rantauduin ajassa 28 min ja rapiat ja siitä olikin sitten jonkin verran matkaa vaihtopaikalle. Jyrkkä nousu jota kävelin ja juoksin vuoron perään samalla kun riisuin märkäpuvun yläosaa.

Siinä mää oon ja osa vielä ui samaa reittiä. =)
Siinä mää oon ja osa vielä ui samaa reittiä. =)

Pyöräily.

Pääsin kapuamaan vaihtopaikalle ja jouduin äheltämään sykekelloni kanssa ihan liiaksi, mutta sitten sain pyöräilykamppeet päälle ja talutin pyörääni kunnes tuli viiva mistä saa lähteä ajamaan.

Vaihtopaikalla tästä oikeat vermeet pyöräilyyn eli pyöräilykengät, numerolappu ja kypärä joka tästä kuvasta uupuu.
Vaihtopaikalla tästä oikeat vermeet pyöräilyyn eli pyöräilykengät, numerolappu ja kypärä joka tästä kuvasta uupuu. Energiageeli tossussa ja pyöräilykengässä.

Finntriathloneissa on aina henkilökuntaa opastamassa mistä kohtaa saa nousta pyörän päälle ja lähteä ajamaan ja myös pyöräosuuden lopussa milloin pitää nousta pyörän päältä pois ja taluttaa loppu matka vaihtopaikalle.

No pääsin pyörän päälle ja aloin polkea. 40 km:n pyöräreitti koostui kolmesta kierroksesta ja mäkinen maasto oli mun mielestä hiano. Vähän väliä oli nousua ja laskua ja varsinkin alamäissä sai vauhdin ihan mukaviin isoihin lukemiin. Mää en kyllä pistä pahaksi mäkistä maastoa vaikka lättänääkin on varmaan ihan kiva polkea.

Poljin omaa polkemistani ja ohittelin jos oli ohitettavaa ja mut ohitettiin kans aina säännöllisesti. Yritin kytätä missä kohtaa Miia Unelmiia -blogista polkisi ja pian sainkin laskettua, että Miia tulee noin minuutin mun jäljessä. Kysessähän on sama henkilö kenen peesissä poljin ison osan Finntriathlon Vanajanlinnassa jossa poikkeuksellisesti sai mennä muitten peesissä. Ei saanut Miia mua kiinni ja olin asiaan tyytyväinen pyöräilyn loputtua. =)

Pyöräily meni siis yhtä mukavasti kuin uintikin oli mennyt. Ihan haipakkaa ja pian olin taas vaihtoalueella vaihtamassa pyöräilykenkiä juoksutossuihin ja kypärää lippalakkiin.

Juoksu.

Lähdin juoksemaan ja melkein samantien tai ainakin ennen kuin kilometri oli edes juostu tajusin, että nyt takkuaa. Ja niin se takkus oikeastaan koko matkan. Ei muuten mennyt kauaa juoksun aloittamisesta kun Unelmiia-bloggari porhalsi juosten ohi ja jatkoi matkaansa tosi vauhdikkaasti. =)

Keli oli kiva, fiilis oli kiva, mutta en vaan saanut yhtään vauhtia mun juoksuun. Ei onnistunut ei millään ja tyydyin siihen että ehkä en saa edes tunnin aikaa alitettua.

Kilometrit kului toinen toisensa jälkeen ja parissa kohtaa otin järjestäjän tarjoamaa energiageeliä ja vettä.

Järjestäjä tarjosi Powerbar-geelejä.
Järjestäjä tarjosi Powerbar-geelejä joita mulla oli omasta takaa jo pyöräilyssä käytössä.

Hauska kommunikointitilanne sattui siinä seittemän kilometrin kohdalla kun tuttu triathlonisti-bloggaaja pyyhälsi ohi. Sanoi jotain, että blöö tai jotain yhtä epäselvää johon mää vastasin että bloo tai jotain yhtä epäselvää. Yritin sönköttää, että ei ajatus kulje eikä puhe myöskään johon sain taas vastaukseksi jotain epämääräistä mölinää ja vastasin vielä samanlaisella mölinällä takaisin. =D Tilanne oli hauska, mutta niin totta. Ei siinä välttämättä ajatus kulje sitten ollenkaan kun kisataan ja matkaa on jo jonkin verran takana tai jos menet lujaa ja vielä hellekin hikoiluttaa.

Yllättävän nopeesti 10 km kuitenkin noin niinkuin päänsisäisesti meni ja lopulta olin maalisuoralla ottamassa loppukiriä. Juoksuun meni aikaa se 58 min ja jotain päälle johon oon tyytyväinen kuitenkin koska se ei mennyt yli tuntiin.

Kävin suihkussa ja palasin takaisin maalialueelle kattelemaan ja tunnelmoimaan sillä härre oli vielä kisaamassa. Hänen starttipamauksensa oli 1,5 h myöhemmin kuin mun ja sain olla häntä maalissa vastaanottamassa.

Mukava tunnelma.
Mukava tunnelma.
Oli märkäpukua, triasua, uimalasia ja ihan kaikkee mahdollista pyöristä alkaen.
Oli märkäpukua, triasua, uimalasia ja ihan kaikkee mahdollista pyöristä alkaen.
Ihmiset nauttivat lämpimästä kelistä.
Ihmiset nauttivat lämpimästä kelistä.
Härren loppukiri.
Härren loppukiri.

Sarjassani naiset 40–44 vuotiaat oli 17 maaliintullutta ja osa tosi kovia menijöitä. Olin kymmenes mikä on ihan hyvin.

Härre kisasi aikaan 2 h 40 min.

Poislähtijät kisan päätyttyä.
Poislähtijät kisan päätyttyä.

Ikävä kyllä mulla ei oo mitään kuvia pyörä- ja juoksuosuuksilta sillä kuvaaminen loppuu siihen kun härren piti lähteä valmistautuman omaan starttiinsa eli mun uintikuviin. Hö.

Kivaa oli.

Finntriathlon Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

11 thoughts on “Uinti 1500m, pyöräily 40 km, juoksu 10 km

 1. Kiitti kun pistit kisaraporttia tänne blogiin, kiva oli taas sitä lueskella. Ja hyvinhän tuo kisa sulta meni 🙂
  Mulle nuo lumpeet ja muut vesikasvit on edelleen ”haastavia”, se tunne kun joku rehu kietoutuu kaulan ympärille on ihan kamala.
  Oon itse juoksuihmisiä mutta näitä sun kisarapotteja ja treenijuttuja lukiessa on triathloninnostus nostanut täällä päätään. Meno vaikuttaa triathlonpiireissä olevan nimittäin tosi leppoisaa.

  Yksi tyhmä kysymys tuli mieleen, ei ole pakko vastata 😉 Tarviiko noin pitkän kisan aikana käydä pissillä? Mulla itselläni nimittäin jo 2,5-3 tunnin juoksulenkillä tulee kyllä vessapysähdys ihan pakostakin. Varsinkin kun tykkään juostessa litkiä juomaa vähän joka välissä.

  Tykkää

  1. Kiva kun tykkäsit lukea. Ihan tyytyväinen olen kisaan. Joo on se hieman erikoinen tunne kun kasvi kietoutuu, mulla on kietoutunut ranteitten ympärille useasti harjoituskisoissa.

   Toi on totta, että porukka on erittäin leppoisaa triathlonpiireissä ja toisiaan kannustavaa, iloista ja mitä kaikkee. =)

   No, mulla ei oo vielä ollut semmosta matkaa, että tarttis pissalla käydä, mutta kyllä jotkut joutuu käymään. Nytkin Vierumäellä joku ukkeli parkkeerasi pyörän mettän reunaan ja kävi pissalla. Mää lopetan juomisen aina viimeistään kaksi tuntia ennen starttia ja se on toiminut hyvin. Edes puolimatkan triathlonissa ei oo tarttenut käydä pissalla vaikka vessoja on kyllä tarjolla. Ja sit vaan käy jos siltä tuntuu, ei se sitä kisaa niin paljon hidasta. Toiset joutuu käydä kakallakin. =D

   Tykkää

 2. Moikka! Oon lukenut paljon sun triathlon suorituksista täällä. 🙂 Nyt oon itse siinä tilanteessa, kun tuli vähän extemporee et pitäs tulevana lauantaina osallistua ja vielä ihka ensimmäistä kertaa (matkat: 300m uinti + 23km pyöräily + 5km juoksu). Matkat kuullostaa ihan siedettäviltä näin ensikertalaiselle, mutta olisin vailla vähän vinkkejä ja neuvoja valmistautumiseen, varusteisiin yms. 🙂

  Tykkää

  1. Jee tosi kiva, että osallistut kisaan. Mää kirjoitin pari postausta sitten varusteista mitä otan kisaan mukaan. Erityisen tärkeää on mun mielestä ainakin huolehtia kisan aikana riittävästä energiansaannista eli energiageeli uinnin jälkeen ja viimeistään pyöräilyn jälkeen toinen ton mittaiselle matkalle. Tsemppiä!

   Tykkää

 3. Hahaa! Ensi kisassa saatkin taas hieman pidemmän etumatkan, kun mullahan siellä järvessä tunnetusti kestää 😀 Oli kyllä mahtava ilma, vaikka en itse taas helteestä tykkää kisatessa ja juoksu oli sen takia tosi vaikeaa. Pyöräillessä helle taas oli aivan mahtavaa ja samaa mieltä reitistä!

  Tykkää

  1. Hahaa. Mitä pidempi etumatka sitä parempi =D sillä säähän tuut viimeistään juosten ohi ja pelko persuuksissa, että jo pyöräilyssä. =D Hauskaa. Joo sama juttu, keli oli hieno vaikka helpompi olis juosta viileemmällä, mutta kyllä kesällä saa olla kuuma mun mielestä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s