Pyöräily 173 km

Pyöräily 6 h 21 min.
keskisyke 130, maksimi 156.
173 km, 27,2 km / h

Heräsin aikaisin ja aloin keittää puuroa johon änkesin jo keittovaiheessa jäiset puolukat. Oon ostanut kaupasta kotimaisia puolukoita kun meillä ei niitä pakkasessa oo ja ne on tosi raakoja, oikein ärsyttää sillä makuero on varmasti valtava raa´an ja kypsän puolukan välillä. Perskule jos ostan puolukoita haluan kypsiä herkullisia puolukoita. Mur. Mutta oon niitä kiltisti aamupuurossani kuitenkin syönyt.

Nyt kun ruokavalioni on lähes kokonaan kasvisruokaa ainakin kotioloissa mulla on ollut ongelma millä korvaisin aamupuurossa aiemmin käyttämäni raejuuston enkä ole vielä keksinyt sopivaa mukavaa mun makuista vaihtoehtoa. Tänään pistin soijajogurttia ja se on ihan ok, mutta ei täydellinen. Oon miettinyt myös jonkun herne- tai riisiproteiinijauheesta tehdyn juoman juomista aamupuuron kanssa, mutta koska mieluummin syön kuin juon ruokani niin sekään käytäntö ei ole ainakaan vielä vakiintunut jokapäiväiseksi. Anna ystävällinen ihminen vinkki millä kasvisvaihtoehdolla korvaisin raejuuston aamupalallani?

Keitin kahvia riittävästi kans ja aamupalani oli siis:

 • kaurapuuroa
 • puolukoita
 • soijajogurttia
 • kahvia riisimaidolla
Kaurapuuro, soijajogurttia, puolukoita, kahvia ja riisimaitoa.
Kaurapuuro, soijajogurttia, puolukoita, kahvia ja riisimaitoa.

Aamupalan jälkeen valkkasin pyöräilykuteet mitkä päälleni tänään pitkälle pyörälenkille laittaisin. Meillä olisi startti Nokian ABC:n pihalta muutaman henkilön poppoossa kello 9 maissa.

Castelli pyöräilyhousut jotka ostin keväällä Italian pyörätreenileiriltä, 2XU:n musta kompressiotoppi ja irtohihat, suunnilleen noilla lähtisin liikenteeseen.

Päivän vaatteet.
Päivän vaatteet.

Sitten koirien kanssa aamukävelylle. Riittävästi kävelyä, että pärjäävät hyvin täällä kun ollaan vaikka kuinka kauan pyöräilemässä. Ollaan kyllä sovittu naapurin nuorison kanssa, että käyvät koiria lenkittämässä, ovat käyneet ennenkin pissattamassa niitä ja se on mennyt hyvin sillä naapurin nuoriso on kovin eläinrakasta nuorisoa ja semmoset ihmiset pärjää hyvin koirien kanssa ja osaa niitä käsitellä vaikka nuoria ovatkin. Mukavia nuoria ihmisiä ovat ja koiratkin kuulemma ihan hyvin tulevat heidän kanssaan ulos, ollaanhan tässä oltu tuttuja puolin ja toisin jo vuosikaupalla.

Tärppä säätää.
Tärppä säätää erikoisasennossa.

Jossain vaiheessa pitää täyttää juomapullot laimeahkolla urheilujuomalla ja asentaa ne pyörän telineisiin, samalla myös vettä pyörän integroituun juomapussukkaan joka sijaitsee pyöräni rungossa ja siittä tulee letku ulos mistä voin juomaa imeä. Hyvä keksintö sanon minä.

Kaksi litran vetoista juomapulloa satulan takana oleviin telineisiin.
Kaksi litran vetoista juomapulloa satulan takana oleviin telineisiin.

Ysiltä oltiin ABC:llä ja kaikki muutkin lipui paikalle, kuka mistäkin. Meitä lähti lenkille yhteensä viiden hengen porukka.

paraskeli03
Kaksi Fujia.
Me paitsi mää.
Me paitsi mää.
Mää.
Mää.

Sovittiin niin, että yksi miehistä vetää ainakin jonnekin Vesilahteen asti minne oltiin menossa vohveleille ja niin se veti. Mentiin hyvää vauhtia, jotain 30 km / h ja sykkeet pysyi mullakin alhaalla ja muutenkin olin ihan innoissani kun keli oli niin kesäinen kuin se oli. En melkein voinut uskoa, että näin aurinkoinen ja lämmin pyöräilykeli kun koko kevään ja kesän on ollut kylmää ja kovin tuulista joka helvetin kerta kun oon ollut pyöräilemässä.

Lopulta saavuttiin vajaan 50 km:n päähän Pitseria Makasiiniin jonne oltiin menossa vohveleille, mutta kas, perkele se oli kiinni vielä. Tais päästä ihan oikeita ärräpäitä kun tajusin, että ollaan ihan liian aikaisessa, mutta ei siinä auttanut muu kuin jatkaa matkaa ja päätettiin sitten mennä Lempäälän jonnekin nesteelle jäätölölle ja kahveelle. Oli sekin hyvää. Yksi porukasta erkaantui tässä vaiheessa ja jäljelle meitä jäi neljä polkijaa.

Pikku ihmettelyt kun ei päästy vohveleille ja sitten taas menoksi.
Pikku ihmettelyt kun ei päästy vohveleille ja sitten taas menoksi.

Aika pian me sitten oltiin siellä Nesteen terassilla jäätölöt kourassa. Aurinko se vaan paisteli ja me paistateltiin siinä sen aikaa että saatiin syötyä ja juotua.

Nesteen terassilla.
Nesteen terassilla.
Ostoksia.
Ostoksia.

Nesteeltä polkastiin takaisin lähtöpisteeseen eli Nokian ABC:lle jonka jälkeen jatkettiin härren kanssa kaksistaan matkaa Ylöjärven ja Viljakkalan kautta Frantsilan Kehäkukkaan syömään kasvislounasta noutopöydästä. Hyvin sujui pyöräily meillä kaksinkin vaikka vauhti vähän hiipui, toihan reitti tullessaan mäkiä ja tuultakin sitten kuitenkin jostain. Mutta pk-sykkeillä mentiin.

Kasvisruokaa, namia oli.
Kasvisruokaa, namia oli.
Frantsilan Kehäkukka on mukava paikka. Luomuyrttitila se on ainakin.
Frantsilan Kehäkukka on mukava paikka. Luomuyrttitila se on ainakin.
Mukavat maisemat oli Kehäkukan terassilta. Ja aurinko paistoi edelleen.
Mukavat maisemat oli Kehäkukan terassilta. Ja aurinko paistoi edelleen.

 

Kukkia.
Kukkia.
Tuolla ei käyty.
Tuolla ei käyty.
Oikeinko kaneelia? Hauska.
Oikeinko kaneelia? Hauska.

Kehäkukasta sitten polkastiin kotio ja se oli semmonen lenkki. Oikein mukava tapa viettää kesäistä päivää. Melkein 6,5 h pyörän päällä plus tauot. Kivaa oli ja uudelleen haluan aivan varmasti. Ihan ei tullut yhtä paljon poljkettuja kilometrejä kun mulla on tiedossa triathlonin täydelä matkalla elokuussa Finntriathlon Tahkossa. Siellä pyörämatka on 180 km.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

12 thoughts on “Pyöräily 173 km

 1. Itse korvasin aamupuuron raejuustot riisiproteiinillla ja kananmunilla. Alkuun ei meinannut mennä toi protsku alas kurkusta, mutta kaikkeen tottuu ja nyt puuron sivussa kun litkii niin menee ihan huomaamatta alas 🙂 todella vatsaystävällistä!

  Tykkää

  1. Mää oon kans proteiinijauheita kokeillut ja ne kyllä uppoaa vaikka se olisi erikoisen makuista herneproteiinijauhetta kunhan laittaa mustikkaa tai muuta marjaa joukkoon. Mutta haluaisin syödä enkä juoda aamupalajuttuni niin sitä vielä mietin, että mikähän se korvaava tuote voisi olla. Kananmuna ei mulle käy kun haluasin kokonaan kasvisaamupalan ilman ainuttakaan eläinkunnan tuotetta. Joskus kyllä saatan sitä raejuustookin laittaa puurooni. Voi olla, että se riisiproteiinijauhe tulee kuitenkin olemaan se hyvä vaihtoehto.

   Tykkää

 2. Aika hurja pyörälenkki kun ei huoltopisteitä ole vajaa kolmen kilometrin välein. Jos ratareittä ei lasketa mukaan niin omat pisimmät lenkit ovat kolme lenkkiä vähän yli 150km ja vielä nopeaa vauhtia, omista vain yksi niukasti yli 20km keskinopeutta, kaksi muuta lenkkiä vähän yli 18km tunnissa.

  Mukavan kesäisiä kuvia 🙂

  Tykkää

  1. =) Oli tosi kiva lenkki ja tää oli mun pisin tähän mennessä ja taitaa jäädä pisimmäksi kunnes elokuussa tulee täyden matkan triathlon ja polkemista on se 180 km. =) Mut lenkki meni niin hyvin, että reippaita 100 km:n lenkuroita haluaisin tehdä muutamia pian.

   Tykkää

 3. Suosittelen lämpimästi piipahtamaan joskus myös tuolla Kehäkukan punaisessa rakennuksessa eli Puotihuoneessa. Reppu mukaan ja kotiinviemisiksi luomuhiutaleita, jauhoja, suurimoita, hilloja, käsintehtyä suklaata, Hämeenkyrö-kahvia ym. ym. 🙂 Mä oon ihan fiiliksissäni ollut koko täällä asumiseni ajan, että meillä on täällä tällainen yritys. Ruoka on todella hyvää ja maistuu myös lihanpurijoille. Nam, taidan mennä sinne huomenna lounaalle. 🙂 Tai yrttiteelle. 🙂

  Oottepa jaksanu polkea piiiitkästi. Hyvä te! Ensi viikolla on kai lisää aurinkoa luvassa, jee jee pääsee tekemään kivoja treenejä. Nähdään varmaan sunnuntaina kannustuskatsomon puolella Voimarinteellä, eiks jeh?

  Tykkää

  1. Joo joskus autoilureissulla pitää siellä poiketa ja tehdä ostoskisa. =) Kasvisruuan pitääkin ehdottomasti maistua lihansyöjille eli tehdään ruoka kunnolla niin se on hyvää eikä mitään mitä ennen muinoin oli jotain ihme gratinoituja pakastekukkakaaleja ja -parsakaaleja. =D

   Tosi mukvaa on nyt kattella sääennustuksia kun luvataan lämmintä ja aurinkoista. Joo me tullaan kannustamaan sunnuntaina, on tosi kiva olla Voimarinteellä katsojana, se on jotenkin niin mukavan mielen tapahtuma.

   Tykkää

 4. Voi vitsit kuulostaa niin kivalta. Tommosista jättipitkistä pyöräilylenkeistä oon haaveillu niin kauan ja joskus vielä mulla on taas pyörä ja kypärä että voin ylipäätään toteuttaa semmosia. 😀

  Toi on kyllä niin kinkkinen toi aamupala niin kuin puhuttiin jo silloin aiemmin. En tiiä voiko sitä juuri millään korvata kun mikään ei oo samanlaista. Rinnalle sitten on taas helppo ottaa juurikin sitä protskujauhetta. Mutta se mikä on fakta niin kaikkeen tottuu ja niin tottuu myös puuroon ilman raejuustoa. 🙂 Siitä pitää vaan tehdä semmosta superherkkua ja mulla siihen kuuluu kaneli, kardemumma, piparkakkumauste (tietty) ja maapähkinävoi ja banaani. Tulee kyllä semmosta pullaa että oksat pois ja ei oo ollu raejuustoa ikävä.

  Tykkää

  1. Jättipitkä on just hyvä ja kun menee sopivaa vauhtia niin se on vielä tosi kivaa. Mää luulin, että lenkin keskivauhti tulisi olemaan hitaampi, mutta pääsinkin helposti aika haipakkaa.

   Joo aamupala on mulla jatkuvasti mielessä tai sen muokkaaminen. Mää kyllä tykkään puurosta sellasenaan ja marjojen kanssa tosi kovasti, mutta haluaisin pitää raejuuston tilalla jonkun proteiinihommelin. Soijajogurtti on kyllä ollut ihan hyvä vaihtoehto. Piparkakkumaustetta en oo puurossa kokeillut vielä vaikka aika monessa paikassa oonkin koska sääkin sitä laitat aina joka paikkaan =D. Maapähkinävoi ja banaani sekaan nam.

   Tykkää

 5. Mä olin kanssa ennen raejuustopuuroilija.

  Itse laitan puuron sekaan hamppuproteiinia, ja kunhan sitä kypsentää niin se on ihan jees pähkinäistä seassa marjojen kera, ja tuo lisää täyttävyyttä, vaikkakaan ei oikein suutuntumaa. Lisäksi sitten pähkinärouhetta, sillä saa sitä suutuntumaa jos ei koe että tarvii rasvaa jotenkin rajoitella. (Banaanistakin saa suutuntumaa, mutta ei protskua.)

  Pari muuta vaihtoehtoa tuli mieleen joita myönnän etten oo vielä itse ehtinyt kokeilla, mutta kerro jos uskallat! 😀

  * vähän murskattu silkentofu? Mautonta ja pehmeetä, vähän limaista, eli melkein kuin raejuustoa jos mun mieheltä kysytään 😉

  * kikherneitähän maustetaan myös makeiksi jälkiruoiksi esim. http://chocochili.net/2015/06/paahdetut-kaneli-sokerikikherneet/ — kunhan saan näitä tehtyä muuten, niin lupaan kyllä ainakin itse kokeilla puuron joukossa! Vähän vois varmaan haarukalla vielä muussata vähäsen pienemmiksi.

  * jos jaksaa hankkia kaupasta tai tehdä itse vegaanisia protskupatukoita, niin semmonen hyvänmakuinen vois olla puuron seassa tosi hyvää, tarjoilis sellaisia sopivia sattumia?

  Tykkää

  1. Ahaa, mää en oo vielä hamppuproteiinia ostanut. Mulla on herneproteiinijauhe meneillään ja haluan siittä eroon ennen kuin ostan muuta, joko sitten hamppua tai riisiä luulisin. Pähkinät mulla kävi kans mielessä ja ne sopisi kyllä mun aamupalaan.

   Kiitos vinkeistä, tuli tarpeeseen. Mää tykkään tehdä itte patukoita.

   Tykkää

 6. Niin, mun piti ehdottaa kans samaa kuin Tuulia eli tuota tofua puuron joukkoon, jos haluaa sellaista käyttää. Jos sen maustais kanEElilla, niin voiskohan tulla hyvää? Tai oi, piparkakkumausteella, kuten Heidi vinkkas! Mun puuroon menee edelleen raejuustot ja kookosöljyt tai sitten vaihtoehtona uusin rakkauteni eli Alpron soijakookosjugurtti. Namia!

  Tykkää

  1. Joo, tofu kokeilemisen arvoinen. kaneeli sopii varmasti, tykkään kaneelin mausta. =D Mää en oo ostanut soijakookosjogurttia, siinä on sokeria ja mua on alkanut rasittaa kaikki jogurtit mihin sitä on ängetty. No, silloin tällöin voin ostaa, mutta pääasiaassa maustamatonta. Oon kyllä jo kokeillut sitä Alpron mantelijogurttia, en tykännyt kun se maistui karvasmanteliöljylle. =D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s