Triathlonkisan varusteet ja pari seuraavaa kisaa

Terve!

trivarusteet08Mitä ainakin pakkaan triathlonkisaan matkaan mukaan kun kisapaikalle lähden? Kerronpa sen.

Kaksi seuraavaa triathlonkisaa joihin oon änkeemässä on molemmat heinäkuussa, ekana Finntriathlon Vierumäki ensi viikon lauantaina ja siittä viikon päästä Säkylä Triathlon (osallistumiset  molempiin kisoihin saatu blogin kautta). Jännää. Molemmat on olympiamatkoja, Säkylässä on tarjolla myös lyhempi matka eli sprinttimatka. Molemmat myös aloittelijoille ja kuntoilijoille sopivia kisoja.

Ilmoittautua ehtii vielä.

Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.

Finntriathlon Vierumäki 4.7.2015.

Olympiamatka:

 • uinti 1500 m
 • pyörä 40 km
 • juoksu 10 km
Maksu: 1.-31.6.2015 120
Ilmoittautuminen päättyy 31.6.2015 klo 24 tai osanottajalimiitin täytyttyä. Tästä voi ilmoittautua.

Säkylä Triathlon 11.7.2015.

Sprinttimatka:

 • uinti 300 m
 • pyörä 23,5 km
 • juoksu 5 km

Olympiamatka:

 • uinti 1500 m
 • pyörä 43,4 km
 • juoksu 10 km

Yksilösarjojen hinnat:

Maksu: 30.6.2015 mennessä: 70 euroa, paikanpäällä kello 9:00 mennessä: 80 euroa, kisassa on myös joukkueviesti, lisätietoja Säkylä Triathlon.

Kaikkien Säkylä Triathlonin osanottajien kesken arvotaan kuvan polkupyörä, ihana Bianchi:

c2c_nirone

Pyörän arvo 790 euroa. Lisätietoja täältä.

Ilmoittautumiset Säkylä Triathloniin:
Maksu: IBAN FI05 1158 3000 2302 94 ja BIC-koodi NDEAFIHH, Tilin omistaja Team226
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.

No niin sitten ne mun vermeet mitä kisassa pitää olla:

Triathlonasu. Triathlonasuja on sekä yksi- että kaksiosaisia. Kaksiosasisessa on housut ja toppi erikseen, mulla oli viime vuonna sellainen käytössä ja tänä vuonna ainakin kahteen seuraavaan kisaan oon menossa yksiosaisella puvulla. Oon onnistunut ostamaan ihan lempipuvun, sen merkki onTYR.

Tritahlonasussa on housuosassa pehmuste, joka on vähän ohuempi kuin pyöräilyhousuissa jolloin sillä on helppo juosta myös eikä pehmuste tunnu silloin ollenkaan. Tässä mun TYRrin asussa pehmuste on tosi hyvä vaikka on ohut, suosittelen. Myös Omistamissani 2XU:n triathlonhousuissa pehmuste on todella hyvä. Nimenomaan näissä housuissa. Itse henk. koht. pärjäisin hyvin ilman pehmustetta monet pyöräilyni joten triathlonasu ei todellakaan ole pakollinen, mutta on se mukava harrastaa lajiin suunnitelluilla kuteilla.

TYR-triathlonasu.
TYR-triathlonasu.

Tosi moni käyttää triathlonasua ilman kalsonkeja mikä saattaa jopa olla tarkoituskin en tiä onko, mutta itte laitan kyllä joka kerta kalsarit puvun alle ja muutkin urheilualusvaatteet tietenkin. Sykevyö myös rinnuksiin puvun alle.

Kisassa triathlonasu ei oo mitenkään pakollnen ja jos sellaista ei omista niin esimerkiksi lyhyehköt juoksutrikoot ja urheilutoppi uintiin ja vasta uinti-pyörä -vaihtopaikalla vetäsee siihen paidan päälle ja lähtee pyöräilemään niin hyvä on.

trivarusteet02

Märkäpuku. Ennen kisastarttia puetaan märkäpuku triathlonasun päälle. Voi uida myös ilman märkäpukua. Märkäpuku kelluttaa jonkin verran ja ainakin teknisesti heikommilla uijilla se parantaa uintiasentoa ja näin ollen myös nopeentaa heikomman uimarin vauhtia enemmän kuin teknisesti hyvän uimarin. Näin ainakin mun kokemuksella sanon.

Puku on märkä. =) Kuva Timo Kananoja.
Puku on märkä tullessani uimasta Finntriathlon Vanajanlinnan uintiosuudelta pari viikkoo sitten.. =) Kuva Timo Kananoja.

Mun märkäpuku on mulla nyt varmaan neljättä vuotta ja hyvin on toiminut. Ostin sen muutaman kerran uituna ja sain sopuhintaan kalliin hyvän puvun. Sailfish One. Tätä nimenomaista pukua voin kyllä suositella, aika kallis se on ja halvemmallakin pärjää hyvin, mutta tää on mun ainut puku joten vain tätä voin suositella jos jotain. Kädet pyörii puvussa hyvin ja se on helpohko laittaa päälle. Kallis se kyllä on.

Uimalakki ja -lasit. Yleensä kisajäjärjestäjältä saa uimalakin numeronhaun yhteydessä ennen kisaa ja uimalakki myös päähän. Jos ei saa niin oma lakki päähän.

Tässä mulla on tavallisen uimalakin alla neopreenilakki joka pitää kylmässä vedessä pään lämpimänä, ei varmaan tartte kuin ihan alkukesästä ja ehkä nyt keskikesällä kun tuntuu olevan talvikelit. =D Kuva Timo Kananoja.
Komeeta. Tässä mulla on tavallisen uimalakin alla neopreenilakki joka pitää kylmässä vedessä pään lämpimänä, ei varmaan tartte kuin ihan alkukesästä ja ehkä nyt keskikesällä kun tuntuu olevan talvikelit. =D Kuva Timo Kananoja.

Uimalasit on hyvä olla semmoset mikkä ei vuoda kuten mulla vuosi viime kisassa ja sain niitä moneen kertaan tyhjennellä uinnin aikana. =)

Sykekello ja -vyö. Niin siis sykevyö rintaan ja kello ranteeseen heti uintiin, ainakin mää laitan kun mun kello mittaa uimistani myös. Voi kai sen kellon ängetä käteen vasta vaihtopaikallakin ennen kuin lähtee pyöräilemään.

Suunto Ambit 2S, valkoinen.
Suunto Ambit 2S, valkoinen.

Pyörä. Oma lempipyörä on hyvä olla kisassa mukana. =D Voi olla triathlonpyörä, maantiepyörä, maastopyörä ja mitä kaikkia niitä on näkynytkään.

Viime vuonna Finntriathlon Tahkolla puolimatkalla. Kuva Bullseye photography.
Viime vuonna Finntriathlon Tahkolla puolimatkalla. Vaihtoalueella jossa kamppeet on noissa punaisissa muovilaatikoissa. Siellä on juoksutossua, pyöräilykenkää, aurinkolasia, geelejä. Kuva Bullseye photography.

Pyöräilykypärä- ja kengät. Nämä laitetaan siististi vaihtoalueelle pyörän kanssa odottamaan sitä kun uinnista tullaan ja vaihdetaan pyörän päälle.

Mun pyöräilykengät on jo aika väsähtäneet, tahtoisin uudet.
Mun pyöräilykengät on jo aika väsähtäneet, tahtoisin uudet.

Urheiluaurinkolasit. Joo, kypärän sisään vaihtoalueelle ja siitä ne on helppo sujauttaa päähän. Ovat päässä ainakin pyöräilyosuudella ja fiiliksen mukaan juoksuosuudella.

Juoksutossut. Vaihtoalueelle nämäkin pyörän viereen sillain, että juoksutossut on helppo laittaa jalkaan kun pyöräilystä tullaan ja juoksemaan lähedetään. Joskus vaihtoalueella on loota mihin kuuluu kaikki tarpeet laittaa ja joskus ne laitetaan maahan pyörän viereen.  Juoksutossuissani on myös joustavat nauhat, että ei tartte alkaa solmia niitä sillä kisassa on olevinaan tärkeää säästää aikaa myös vaihdoissa ja tehdä ne mahdollisimman sutjakkaasti ilman mitään erikoissäätöjä.

Nää mun juoksutossut on nää ASICSit (saatu blogin kautta).
Nää mun juoksutossut on nää ASICSit (saatu blogin kautta).

Sukat. Hyväksi havaitut urheilusukat on parhaat. Laitan sukat jalkaan jo pyöräosuudelle. Jotkut pyöräilevät ilman sukkia ja laittavat vasta juoksuun sukat ajan säästämiseksi, mutta sitä en tajua sillä sama aika sukkien pukemiseen menee puki ne sitten ennemmin tai myöhemmin. Jotkut eivät käytä sukkia koko kisan aikana lainkaan.

Lippalakki tai lippa. Juoksuosuudelle laitan yleensä päähän. Luulen, että tänä vuonna tykkään enemmän lippalakista kuin lipoista.

Lippalakki Nike, lipat Peak Performance ja 2XU.
Lippalakki Nike, lipat Peak Performance ja 2XU.

Numerolappuvyö. Mulla on oma numerolappuvyö johon asennan kisajärjestäjältä saadun numeron. Vyö sujautetaan vyötärölle pyöräosuudelle ja annetaan olla myös juoksun ajan. Numerolappuvyö ei oo mikään pakollinen sillä kisajärjestäjältä saa kuminauhan ja hakaneuloja joista voi askarrella numerolapulle vyön.

Numerolappuvyö käytössä. Kuva Timo Kananoja.
Numerolappuvyö käytössä. Kuva Timo Kananoja.

Urheilujuomaa, energiageelejä. Pyörään pari pulloa urheilujuomaa ja ehkä omia energiageelejä ehkä ei. Monessa kisassa nykyään on tarjolla energiageeliä ja semmonen on helppo napata varsinkin juoksussa, mutta pyöräosuudella mussuttaisin ehkä omia geelejä.

TEHO Sportia mun pulloon!
TEHO Sportia mun pulloon!

Kisan jälkeen puettavat vaatteet. Joskus käyn suihkussa joskus suuntaan suoraan kotiin, sen mukaan vaatetta mukaan. =D

Niin seuraan kuuluva pariskunta että.
Niin seuraan kuuluva pariskunta että.

Voi olla, että jotain tähdellistä unohtui kisassa tarvittavista asioista. Lopulta kuitenkin pärjää jos omistaa treenikuteet, pyörän, kypärän ja juoksutossut, uimalasit.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

12 thoughts on “Triathlonkisan varusteet ja pari seuraavaa kisaa

 1. Mä ostin jenkkilän matkalta tyrin samanlaisen alaosan kun mikä sulla on tossa koko puvussa. Tuntui ainakin sovituskopissa tosi hyvältä 🙂 Tää oli hyvä listä 🙂 ja hieno toi pyörä, hitsi kun en pääse osallistuun niin ei voi voittaa sitä :/

  Tykkää

  1. Joo ne taitaa olla samaa mallia ne housut, hyvät on varmasti ja malli istuu ja pehmustekin on hyvä. Jee. Mun tekee mieli sitä alaosaa kans ja yläosaakin.

   Toivottavasti pyörän voittaa sitten joku toinen joka sen tarttee jos et kerta pääse. =)

   Tykkää

 2. Tosi hyvä ja havainnollistava postaus! 🙂 Sulla on aina niin kivan innostava tapa kirjoittaa, hyvä niin!

  Mua jäi vähän mietityttämään, että kuinka kallis se on märkäpuku oikein on? 😉

  Vihdoin mullakin on Suunto Ambit (3 Sport) ja vähän jo testailin sitä juhannuksena avovedessä. Pian menen kokeilemaan altaalla, miten se onnistuu mittaamisessa siellä. Vaikka toki avoveteen tekee taas kovin mieli myös 🙂

  Tykkää

  1. Haha. Kirjoitan siten kun teksti vaan tulee päähäni. =) Toi märkäpuvun hinta on jotain 600 €, en varmaankaan normihinnalla semmoista ostaisi vaan päätyisin johonkin 300 €:n pukuun. Ehkä. Toisaalta nyt kun se joskus tulee käyttökelvottomaksi niin mieli tekee varmasti yhtä hyvää pukua.

   Suunto Ambit on hyvä.

   Tykkää

 3. Olipas hyvä postaus, kiitos! Minä sain tästä paljon tietoa asioista jotka ovat mietityttäneet. Haaveilen joskus starttaavani triathlon kisassa ja kaikki käytänöntieto on todellakin tervetullutta.

  Tykkää

  1. Hyvä, varmaan moni asia mietityttää. Muistan ittestäni kyllä kuinka mietin ja jännitin ja panikoinkin, että meneekö kaikki nyt hyvin. =) Aina on mennyt kuitenkin, nykyään vaan oon rennompi kun kisoja on takana jo monia.

   Jee, toivottavasti pääset starttaamaan, kivaa.

   Tykkää

 4. Kiitos tästä postauksesta – viikon päästä myös vierumäellä, ensimmäinen perusmatkan kisa tulossa. Alkaa vähän jänskättää!:)

  Tykkää

  1. Triathlonpukua etsin itselleni ja olen ihan sekaisin tuossa maailmassa 😀 Kyllä sieltä varmasti hyvä löytyy, mutta haluan aina selvittää kaiken ennenkuin päätän

   Tykkää

   1. Niinpä, sekaisin siinä menee. =) SUP-puku suomen urheilupyörästä on kans hyvän mallinen ja hengittävä ja muutenkin hyvä. =)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s