Liikunta auttaa aina

Juoksu 33 min.

Uinti 1 h.

Sain viikonlopuna semmosen selkälihasjumin, että en maanantaina voinut kuvitella tekeväni melkein yhtään mitään, todella iso päänsärky vaivasi jumin takia, mutta tänään se on pikku hiljaa jo helpottanut. Tiedän vanhasta kokemuksesta, että rento liikunta auttaa ja tänään kun on ollut jo helpompaa niin lähdin hölköttelemään selkälihaksiani vetreiksi ja samalla särkyä päästä pois. Ei todellakaan kannata jäädä tämmösten vaivojen kanssa sohvanperukoille makaamaan, sillä siellä ei kyllä nämä vaivat parane. Liikkelle vaan se on mun resepti.

Lenkkarit.
Lenkkarit.

Niinpä puin juoksukuteet päälle ja lähdin tallailemaan. Hei aurinkoon, täällä on ollut aika kesäinen päivä heti aamusta alkaen. Pistin paidakseni Helsinki City Runista saadun paidan. Totta puhuen olen täynnä näitä tapahtumista saatavia treenipaitoja, ne on aina samanlaisia lyhythihaisia treenipaitoja. En tarvitse sellaisia kuin maksimissaan kaksi kappaletta kesässä ja jos olisin tapahtumanjärjestäjä joka jakaa paitoja osallistujille niin harkitsisisin paidan vaihtamista johonkin toiseen. Vaikka treenitoppi, kunnolliset eli Zeropointin kompressiosäärystimet, treenilippis, treenilippa, onhan noita muitakin kuin se ainainen sama paita joka paikasta. Jatkossa jätän varmaankin ottamatta. Yhden Finntriathlon-paidan haluan jos on hyvässä värissä, mutta muuten en niitä ehkä tartte. Liika on liikaa.

Ilmaispaita.
Ilmaispaita. Kirkasta, häikäsee.

Juoksin kevyesti puolisen tuntia ja joo, se sai mun selkälihakset vähän irtonaisemmaksi ja löysemmäksi. =D

Illalla uskaltauduin vielä härren kanssa uimaan sillä se on kans laji joka vetreyttää selkää. Mää uin rennosti eikä mulla oo semmosia ongelmia kuin joillakin, että menevät uinnista totaalisen jumiin. Mun kädet on aika isosti liikkuvaa sorttia eikä uinnista oo koskaan mulle mitään jumeja tullut. Toisille kyllä tulee, mutta mulle uinti on aika rentoa touhua.

Käytiin Tampereella Kalevan uimahallissa sillä ei puhettakaan, että mää vielä tonne avoveteen menisin uiskentelemaan. Liian kylmät vedet on olleet tähän asti ja mun ajatusmaailmalla siellä ei saa kohtuullistakaan uintitreeniä aikaiseksi jos paleltaa. Parempi siis pysyä hallissa vaikka voi olla, että justiinsa nyt järvivedet on tarpeeks lämpimiä avovesiuintiin. Pitää selvitellä olisko.

Reipas viikko sitten Finntriathlon Vanajanlinnan kisassahan uin järvessä, mutta se oli pakkorako kun kerta osallistuminen kisaan oli. Seuraava triathlonkisa on Finntriathlon Vierumäki 4.7. ja ihan viimeistään silloin menen taas järveen uimaan, uintimatka tossa kisassa on 1500 m. Luulen kyllä, että ihan näinä päivinä nokialaisen järven nimeltä Vihnus vesi lämpiää uintikelpoiseksi.

Smoothie.
Smoothie lonkerolasissa.

Juoksun jälkeen ennen suihkua vetäsin inkiväärismoothien nassuun. Siihen tuli:

 • porkkanaraastetta
 • banaani
 • Ginger People -inkiväärimurskaa (saatu blogin kautta)
 • anopin tekemää sokeroimatonta mansikka-raparperimehua
Aineksia.
Aineksia.

Tuli hyvä juoma ja inkivääri on siittäkin hyvä syötävä, että se sopii niin hedelmien kuin vihannesten kanssa samaan juomaan tai ruokaan.

Nams.
Nams.

Loppuillan agenda mulla on semmonen, että aion kulauttaa kaksi lasillista punaviiniä ja mennä nukkumaan selkälihakset punaviinistä rentoutuneena, mitäs siihen sanotte? Luulen sen olevan tässä tapauksessa paras apu ja huomenna oon sitten hyvässä työkunnossa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

12 thoughts on “Liikunta auttaa aina

 1. Samaa mieltä noista t-paidoista. Mua häiritsee, että ne on useimmiten sellasta ”vanhanaikaista” materiaalia: eivät jousta hartioista ja ainakin omassa käytössä hienhaju pinttyy ihan heti kiinni ja pesu ei auta. Mieluummin ottaisin vaikka ihan tavallisen puuvilla t-paidan, jota voisi sitten käyttää kun ei urheile. Niskakarvat nostaa pystyyn myös tapahtumat, missä miehille on sininen tms. paita ja naisille ylläri pylläri punainen 😀 Muutamissa kisoissa jaetaan buffeja (näitä oon käyttänyt paljon), nuo kompressiosäärystimet on kyllä hyvä idea, ei vaan taida saada tekstiä kovin isosti näkyville.

  Tykkää

  1. Joo niin onki semmosta joustamatonta vaikkakin teknistä. Mää oon sitä mieltä, että tyylikästä pitäisi olla, että ne varmasti tulisivat käyttöön.

   Joo toi tuubhuivi on hyvä, niitä ainakin meillä tarvitaan viileillä keleillä. Niin ja ei sen tekstin aina tarttis niin iso olla, pieni teksti kompressiosäärystimessä vois olla ihan mukava, ainakin tyylikäs.

   Tykkää

 2. Liike on hyvä lääke moneen vaivaan ja ennen kaikkkea ennaltaehkäisee monia juttuja joita harva edes tajuaa. Toivottavasti auttoi! 🙂

  Tykkää

  1. Todellakin, mulla ei enää semmosia vaivoja oo mitä oli ennen ”liikuntauraani”. Kaikenmaailman jatkuvat päänsäryt ynnä muut sohvaperunavaivat ovat muisto vain. Kumpa kaikki ihmiset tajuaisivat, että liike todella auttaa vaikka mihin. Auttoi. =)

   Tykkää

 3. Mulla joskus ( Harvoin onneksi ) jumittaa ja sen huomaan aamuisena pääkipuna . Ja siihen paras lääke on aamulenkki 🙂 . Ei tarvitse kipulääkkeitä lainkaan 🙂 . Lenkiltä palatessa ei ole kipuja Ja aivotkin on tuuletettu.
  Ja tosiaan, niin kuin Mika tuossa sanoi, liikunta ehkäisee ennalta paljon kaikenlaisia jumeja ym ym 🙂 .

  Tykkää

  1. Voihan junttura. Toivotaan, että menee kuitenkin mahdollisimman pian ohi. Meillä on semmonen hierontatuoli tai -istuin, se on tosi hyvä ostos ollut.

   Tykkää

  1. Hei kiitos tästä vinkistä. Me suunnataan sinne härren kanssa uimaan. Jotenkin ei oo tullut mieleenkään vaikka se ihan tossa lähellä on. =)

   Tykkää

 4. Liike on lääke, vanha ja viisas sanonta. Selkäjumit on kyllä raivostuttavia. Mulla auttaa usein tanssiminen ja pilates-tyyppiset jutut.

  Heh, meilläkin jatkuu sisäuintikausi, kun järvivedet on niin kylmät. Lapset oli tänään rakentaneet olohuoneeseen parista rahista laiturin, josta hyppivät siniseen tyyny- ja pussilakanajärveen. Vapaauinti näytti tehokkaalta. 🙂

  Tykkää

  1. Liike auttaa kyllä. =) Mulla harvoin on mitään jumeja, mutta nyt oli oikein kunnolla kerrasta. Varmaan auttaakin tanssiminen, uskon, mää en osaa tanssia millään lailla. =D

   Haha.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s