Ratareisi 2015 oli menestys!

Juhannusviikonlopun Ratareisi oli taas uskomaton. Niin paljon polkijoita ja kaikki ylittivät ittensä polkemalla vaikka kuinka paljon. Ratareisihän on siis 24 h pyöräilytapahtuma juhannuksena jonne ovat tervetulleita kaikki pyöräilijät. Nytkin paikan päällä nähtiin maantiefillaria, maastofillaria, kickbikeä, kinneriä, nojapyörää, jopoa ja muitakin. Radalle sopii kaikenvauhtiset pyöräilijät.

Ensi vuoden Ratareiteen voi jo ilmoittautua, kesäkuun 2015 loppuun asti hinta on edullinen 30 €. ratareisi.blogspot.fi

Raportti Ratareidestä tulee kuvina, kuvat on tosi tosi hienoja ja niitä on paljon. Kuvaaja Timo Kananoja ja kaikki tämän postauksen kuvat on Timon ottamia. Linkki Timon kuvagalleriaan jossa on kaikki Ratareisi-kuvat ja kuvia saa vapaasti käyttää kunhan mainitsee kuvaajan nimen.

Urheilujuomat ja -patukat sponsoroi tänäkin vuonna TEHO Sport. Urheilujuomaa oli tarjolla radan varrella pöydällä josta pyöräilijät saivat sitä laittaa omiin juomapulloihinsa. Juomaa kyllä kului 24 h pyöräilyn aikana.

20150620-40624

ratareisi2015_10

20150620-40644

ratareisi2015_01

20150620-40642

ratareisi2015_03

ratareisi2015_05

20150620-40651

ratareisi2015_06

ratareisi2015_07

20150621-40883

ratareisi2015_08

20150620-40647

ratareisi2015_02

ratareisi2015_09

Ratareisi Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

12 thoughts on “Ratareisi 2015 oli menestys!

 1. Mulla kiinnostais tää, mutta mies ei oikein innostu. Toivottavasti tapahtuma järjestetään vielä kahden vuoden päästäkin, koska ensi vuodelle mies sanoi jyrkän ein. Talo valmistuu alkuvuodesta ja ei kuulemma ekana juhannuksena lähetä yhtään mihinkään 🙂

  Tykkää

  1. Voi ei, toivottavasti sun mies pikku hiljaa innostuu. =D Voi niinkin käydä. No näillä näkymin varmasti järjestetään sitten tuutte kyllä. =D

   Tykkää

   1. Se on kumma, että sillä ei tää innosta. Muuten se kyllä käy erilaisissa pyöräilytapahtumissa ja kilpailuissa. En tiedä mikä teidän jutussa on vikana 😉 Ajankohta ja välimatka voi toki olla aika isot syyt.

    Tykkää

 2. Ratareisi 2015 ( 20.6 klo 12.00 – 21.6 klo 12)
  Näin se meni omalta osaltaan…
  Edellisiltana tai yöllä ei oikein tullut uni, unta ehkä 4…5 tuntia, aamulla kuitenkin kun taksilla tuli mentyä kisapaikalle oli olo yllättävän pirteä.
  Omat kisaeväät olivat:
  Suklaat Mars 4 x 47g = 848kcal
  Snickers 4 x 75g = 1456kcal
  Scho ka kola 3 x 100g = 1659kcal
  Tonnikalaa 8 x 185g = 2485kcal
  Bullet meal 8 x 160g = 3200kcal
  Yhteensä syötävää 3548grammaa ja kaloreita pitäisi olla 9648kcal.
  Näistä tuli kisan aikana syötyä:
  Mars patukoista puolet, snickerseistä jäi yksi puolikas jäljelle, scho ka kolat jäivät kaikki jäljelle, tonnikalasta jäi yksi purkillinen syömättä, bullet mealeja tuli kotiin takaisin kuusi.
  Näiden tilalle tai lisäksi oli sponsorin Teho Sport urheilujuomaa. Tulihan edelleen Teho Sportin energiapatukoitakin syötyä, olisikohan kahdeksan kappaletta, eivätkä silti loppuneet kesken.
  Tavoitteena oli vähintään kierros enemmin kuin viime vuonna eli noin 356km. Pienenä unelmana oli, että jos hyvin menisi niin kivaa olisi saada 400km täyteen.
  Tarkkoja kierrosaikoja ei vielä ole, joista vois laskea tarkastikin kierrokset jolloin tuli käytyä varikolla.
  Tauot olivat suurin piirtein klo 15, noin 10minuutin pysähdys ja sadetakki päälle. Sade alkoi joskus klo 14 jälkeen ja sadetta kesti ehkä kuutisen tuntia joista tunti kaksi satoi vähän enemmin, loppuajan kisaa ei tullut sadetta ja aamuyöstä oli hetkittäin aika sankkaa sumuakin radalla.
  Toinen tauko oli noin klo 17 ja sadehousut jalkaan, ensimmäiset kolme tuntia tuli ajettua shortsit jalassa ja liikkeellä ollessa tarkeni ihan hyvin.
  Kolmas tauko noin klo 21, wc käynti, purkki tonnikalaa ja suklaata taskuun ja radalle palatessa juomapullon täyttö, pullon täyttö oli joka tauon jälkeen.
  Neljäs tauko oli puolen yön aikaan ja silloin väliaikatilannetta katsottaessa tuntui hienolta, 100 kierrosta täynnä ja sehän tarkoitti jo 272,1km mittarissa. Ajoaikaa joku 11 tuntia, ehkä vähän yli . Tässä vaiheessa alkoi tuntua, että 400km taitaa olla aika helppo juttu, jos se nyt koskaan ihan helppo voisi olla.
  Viides tauko noin aamu kolmen aikaan, pimeys alkoi helpottamaan ja yön pimein hetkikin oli yllättävän valoisaa ja kolmen aikaan alkoi jo kirkastua sumuisia hetkin lukuun ottamatta, taisi olla vähän ennen tai vähän jälkeen tämän tauon kun muutaman kerran silmät tahtoivat mennä kiinni, mutta onneksi uni meni lopulta ohi.
  Kylmimmillään joskus neljän aikoihin aamulla taisi varikon mittarissa näkyä plus kahdeksan asteen lukemat, melkein nauratti kun muisteli viime vuoden sadekuuroja ja lähes koko illan ja aamun noin plus kuuden asteen lukemia.

  Tykkää

 3. Kuudes tauko noin kuuden aikaan aamulla, wc käynti ja tankkaus ja takaisin radalle.
  Kuuden aikoihin aamulla tuli mittariinkin 400km täyteen, tuntui ihan mukavalle.
  Viimeinen tauko oli aamulla yhdeksän aikaan, silloin lämpötila jotain plus kahdentoista asteen tuntumassa sadevaatteet pois ja loppumatka menikin samoissa vaatteissa kuin alkumatka, toisella tai kolmannella tauolla tuli pyöräilysormikkaiden tilalle neopreenisormikkaat, olivat sateessa ja yöllä mukavan lämpimät mutta hankaloittivat suklaapatukoiden avaamista.
  Olisikohan ollut klo kymmenen jälkeen kun joku ohi ajaja sanoi että hän voi antaa kierroksen ajan veto apua, mukava ajaa oma nopein kierros juuri kun mittarissa oli tullut 500km täyteen, edellinen nopein kierros taisi olla kierroksella 58, eli vähän alle 160km kohtaa.
  Sitten vaan tasaista ajelua loppuun asti ja viimeiselle kierrokselle ehdin noin 2 minuuttia ennen kuin ruutulippu heilahti ja tämän kierroksen saa ajaa loppuun, nyt jännittää saako tästä kierroksesta vielä ajan, aika oli loppumassa ja mitään paineita ei enää ollut joten viimeinen kierros tuli ajettua niin kovaa kuin tässä vaiheessa pääsi ja koko ajan kun mittaria katsoi oli nopeus vähän yli 30km/h ja loppusuoralla juuri ennen ruutulippua hetkellisesti yli 40km nopeuskin.
  Lopputuloksena Alastaron moottoriradalla 2721metrin kierroksella omalla kohdalla oli 197 kierrosta.
  536,037km.
  Syke mittari oli päällä 24 tuntia 5 minuuttia ja 50 sekuntia.
  Ajoaika oli 22 tuntia 26 minuuttia ja 42 sekuntia. Keskinopeus 23,88km. Sama keskinopeus oli puolenyön kohdallakin, aamupäivän tauot olivat ehkä vähän pidempiä, mutta se oli hyvä juttu, että ajovauhti ei lähtenyt putoamaan loppua kohti yhtään.
  Kaloreita kului 12816.
  Hyvällä sykealueella (60-80% maksimista) meni 16 tuntia 51 minuuttia 24 sekuntia.
  Keskisyke oli 116 juuri tuon 60% yläpuolella, maksimisyke 174 joka tuli viimeisen kierroksen aikana.
  Kilometrillä kului 23,91 kaloria. Ajoissa maksetun 30euron osallistumismaksu tiesi sitä, että yhdelle kilometrille tuli hintaa 5,59 senttiä, yhdellä eurolla sai puolestaan ajaa 17,868km.
  Niin hyvä juhannus, että osallistumismaksu vuodelle 2016 on jo maksettu.

  ***Ajoseurasta ja järjestelyistä kaikille kiitokset***

  Tykkää

  1. Hieno raportti, kiitos. Sulla meni kyllä hyvin ja ihan älytön määrä poljettuja kilometrejä. Ja ajettuja tunteja, tää on kyllä hatunnoston arvoinen suoritus. Taidan laittaa tämän sun raportin blogini Facebookiin huomenna, varmasti on innokkaita ja ihmetteleviä lukijoita tälle sun tekstille.

   Sekin on tärkeää, että vatta kestää kaiken syömisen. Luulen, että kun patukoitten ja urheilujuoman lisäksi syö ”normaalia” evästä niin se helpottaa vattaa kestämään. Eikä kaikilla sano elimistö mitään vaikka söisivät pelkkää TEHO Sportia, mutta toisilla alkaa kyllä helposti kipristellä.

   Oot sää kyllä kova ajaja. =)

   Tykkää

 4. Tärpän ja Mortin rapsutus ennen kisaa poistivat mahdollista jännitystä ja auttoivat siten kisasuorituksessakin 🙂
  Hyvä jos kelpaa luettavaksi, monta kertaa on helpompi polkea ja polkea kuin yrittää kirjoittaa mitään selkeää.

  Saa nähdä miten ensi vuonna menee :-))

  Tykkää

  1. =) Kyllä kelpaa.

   Vaikka en haluakaan, että aika kuluu nopsaan niin silti toivon, että olisi jo ensi juhannus. Tai no ei sentään, odotellaan sitä rauhassa, kyllä se sieltä sitten tulee. =)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s