Grillausta ja Ratareittä

Joku päivä meillä oli kolmen hengen grillipartyt. Helpot sellaiset. Suunnittelin tämmöset syömiset:

 • Kirsikkatomaatti-purjo-grillijuustosalaatti
 • Tofupihvit
 • Herkkusienivartaat
 • Lohi-punasipulivartaat
 • Kasvisvartaat
 • Jälkiruuaksi Oatly kaurajäätölöö makuina suklaa ja mansikka.

Ensimmäisenä tein marinadin tofuille. Siihen tuli:

 • oliiviöljyä
 • valkosipulia
 • basilikaa
 • suolaa
Marinadi ennen ja jälkeen. Survaisin sen sauvasekoittimiella soseeksi.
Marinadi ennen ja jälkeen. Survaisin sen sauvasekoittimiella soseeksi.

Leikkasin tofun paloiksi ja sivelin palat marinadilla ja laitoin jääkaappiin odottamaan grillaushetkeä. Tofun paistamisessa pitää ottaa huomioon, että maustaa kunnolla sillä maustamaton tofu on aika suolatonta ja muutenkin mautonta. Ei saa paistaa liikaa, liian kuivaksi. Pannu kannattaa pitää riittävän kuumana kun tofua pikaisesti paistaa.

Herkkusienet vartaisiin, ne maustoin öljyllä, juustokuminalla, suolalla.

Keitin porkkanaa ja parsakaalia hetkisen ja laitoin vartaisiin kesäkurpitsan kanssa. Maustoin vain suolalla.

Herkkusienet ja kasvikset.
Herkkusienet ja kasvikset.

Kolmansiin vartaisiin lohta ja punasipulia jotka siveltiin grillauksen yhteydessä bbq-soosilla. Kaupasta ostetulla.  :mrgreen:

Lohta ja sipulia.
Lohta ja sipulia.

Tomaatti-grillijuustosalaatti oli kans helppo. Puolikkaat kirsikkatomaatit ja purjosipulisilppu paistetaan kuumalla pannulla pikaisesti. Paistamiseen käytin tofumarinadin lopun. Grillijuustokuutiot paistetaan ja lopuksi kaikki sekoitetaan keskenään. Tarjoillaan kylmänä. Jos tomaatit olisivat olleet tosi kypsiä en olisi niitä paistanut.

Tomaatti, purjo, grillijuusto.
Tomaatti, purjo, grillijuusto.

Juhannusviikonloppu on sitten nyt.

Tänään herätys klo 6:00. Mää oon yleensä aina aamulla herätessäni pirteä sillä nukun keskimäärin riittävästi. Tänään kuitenkin vähän väsytti sillä mulla on muutama raskas työpäivä takana. Joka päivä tällä viikolla oon herännyt melko aikaisin ja paukahtanut viimeistään kuudeksi työmaalle ja eilinen päivä oli mun hommissa todella pitkä ja raskas, tuntikausien ylityöt. Työskentelen alkoholien, limonadien ja vesien kanssa ja voin kertoa, että porukka ostaa juatavaa ihan kiitettävästi juhannukseksi. Sitä mää oon lapannut kaupoissa lavakaupalla  esille iltaan asti. Sen takia ehkä väsytti tänään aamulla herätessä.

Mää oon muuten ottanut loparit töistäni joten jäljellä on enää muutama hassu viikko näitä töitä voi voi. Tykkään tästä työstä enemmän kuin koskaan mistään mitä oon tehnyt, mutta lopputilin ottaminen oli aivan väistämätöntä jossain vaiheessa. Huonossa lykyssä olen muutaman viikon päästä työtön, mutta en kyllä aio olla ja näyttääkin siltä, että työpaikka tulla tupsahtaa sen kummemmin sitä hakematta. Katsotaan nyt paikka kerrallaan. =)

Eväitten tekemistä viikonlopun reissulle.
Eväitten tekemistä viikonlopun reissulle.

Mitä se uusi työ sitten voisi olla? Toisaalta toivon, että myös uusi työ on hyllytystä ja menekinedistystä, myös esittelypäiviä. Toisaalta taas joku ihan muu voisi olla kivaa. Aika moni käy mulle kunhan se on suurin piirtein stressitöntä ja eiköhän se kohta selviä mihin töihin päädyn.

omatevaat04

Uusi työ tullee ja sitten syksyllä aloitan ne liikunta-alan opinnot tavalla tai toisella (kaksi vaihtoehtoa joista ei oo vielä selvinnyt kumpi se tulee olemaan), Opiskelua työn ohella joka tapauksessa, niin en melkein malta odottaa syksyyn asti. Tai no, maltan kyllä sillä elämä on tässä ja nyt ja siitä oonkin nautiskellut joka päivä. Sitä ei koskaan tiedä milloin sulle annetaan vain muutama viikko elinaikaa ja sen jälkeen kaikki on loppu. Saako edes sitä muutamaa viikkoa?

Kevyt lounas. Höyrytettyä parsakaalia, paistettua tofua.
Kevyt lounas. Höyrytettyä parsakaalia, paistettua tofua.

Blogisuosikki jonka oon ennenkin maininnut:

Meriannen-blogi on yksi blogisuosikkini ollut jo pitkään. Naisella on aivan erilainen elämä kuin mulla ja tykkään kirjoitustyylistä tosi paljon. Positiivinen blogi.

”Englannissa asuva ulkosuomalainen äiti, jonka keskosena syntyneellä esikoistyttärellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti sillä samalla positiivisella otteella, millä hän elämän jatkuvassa koulussa elää arkeaan.”

Mutta siis tämä juhannusviikonloppu. Se menee Ratareisi-pyöräilytapahtumassa joka järjestetään toista kertaa. Eka kerta oli viime juhannuksena. Aika mukava tapa viettää viikonloppu ja toivon paljon paikan päällä ilmoittautuvia pyöräilijöitä jo ilmoittautuneiden lisäksi.

Ratareisi 2014. Kuva Timo Kananoja.
Ratareisi 2014. 24 h pyöräilytapahtuma Alastaron moottoriradalla. Kuva Timo Kananoja.

Instapommitan kuvaa Ratareidestä varmasti suoraan paikan päältä. jaanaba_liikuntapäiväkirja löytyy Instagrammista, saa seurata ken tahtoo.

omatevaat03

Jos on aikaa niin tulkaa ainakin moikkaamaan mua, härree ja Rahkaväkee Ratareiteen! Sinne voi tulla vaikka omien grillattavien kanssa sillä grilli pöhisee ja sitä saa käyttää.

Ratareisi Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

10 thoughts on “Grillausta ja Ratareittä

 1. Just juoksentelin lasteni kanssa kirkonrottaa pihalla vesisateessa ja odottelin grillattavien valmistumista. On tää keli aika synkkä, mutta minkäs tälle voi. Ratareisi on pyörinyt mielessä, mutta ei me nyt sinne lähdetäkään sadepisaroita laskemaan, etenkään kun ei oo sellaista kivaa matkailuautoa. Sellainen olis kyllä kätevä.

  Kivalta näyttää sun grillattavat, oi nam! Mun pitäis keksiä jokin hyvä marinadi grillikasviksille ja tästäkin tuli uutta vinkkiä. Kiitos!

  Oikein kivaa Ratareisijuhannusta teille! 🙂

  Tykkää

  1. Joo ei voi mitään sateelle, valittaa voi jonkin verran ja sitä oon kyllä tehnyt. =D Toivon kovin, että lämpimät kesäkelit vielä tulee. Marinadiohjeita voi varmaan hyviä löytää netistä, tarvis ittekin kattoa jotain. Olis kiva ainakin kerta viikkoon krillailla.

   Kiitos, oli kyllä kivaa, uskomattoman positiivista porukkaa on pyöräilevät tyypit. Ihan kuin meidän omissakin piireissä.

   Tykkää

 2. Hyvän näköisiä ruokia.

  Täällä viikonlopun ratareisi eväät:
  Suklaat Mars 4 x 47g = 848kcal
  Snickers 4 x 75g = 1456kcal
  Scho ka kola 3 x 100g = 1659kcal
  Tonnikalaa 8 x 185g = 2485kcal
  Bullet meal 8 x 160g = 3200kcal
  Yhteensä syötävää 3548grammaa ja kaloreita pitäisi olla 9648kcal

  Tähän sitten tehosportin juomat päälle 🙂

  Tykkää

  1. Pysyy. Yks pala putosi kun olin sen huonosta kohtaa laittanut kepukkaan, mutta kaikki muut pysy ja kesti nostamisen grilliltä lautaselle oikein hyvin.

   Tykkää

 3. Järjestelyistä kiitokset kaikille mukana oleville, loistavaa osallistua hyvin hoidettiin tapahtumaan.
  -Kiitos-

  Tykkää

 4. Siis eikä! Et kyllä irtisanonut itseäsi! No, niinhän sinä teit. Rohkea veto, onnittelut tästä!!

  Eiköhän tekevä töitä löydä joten varmaan saamme pian tietää, millaiseen hommaan päädyt. Tuo opiskelupaikka-asia myös kiinnostaa: joko voit kertoa, mitä kahta vaihtoehtoa harkitset?

  Tykkää

  1. Siis joopa. Oon ensi viikolla menossa työhaastatteluun, eiköhän uusia töitä pian löydy. =)

   Siis mää oon hakenut jonnekin opistoon liikunnan ammattitutkintoo opiskelemaan ja se selvinnee tällä viikolla pääsenkö. Jos en pääse menen yksityiseen virmaan opiskelemaan monipuolisen personal trainer -tutkinnon. Kerron sitten blogitekstissä lisää kun selviää kumpi on se tuleva opiskelupaikka. Molemmissa opiskelu on viikonloppuisin paikan päällä ja muuten kotona. Sopii mulle kun töitä on kuitenkin tehtävä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s