Finntriathlon Vanajanlinna 2015

Finntriathlon Vanajanlinna sprinttimatka. Uinti 750 m, pyöräily 20 km, juoksu 5 km.
1 h 25 min 42 sek.

Uinti 750 m,  15 min 9 sek.
Uinti-pyörä vaihto 4 min 21 sek.
Pyörä 20 km,  39 min 32 sek.
Pyörä- juoksu vaihto 1 min 29 sek.
Juoksu 5 km,  25 min 9 sek.

Sijoitus 5. omassa sarjassa eli 40–44 vuotiaat naiset. Osallistujia sarjassani oli 19. Koko kisan tulokset tästä.

Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.

Ihan ensimmäisenä on sanottava, että tunnelma omassa ittessäni on erittäin mukava tällä hetkellä. Kisa meni hyvällä fiiliksellä alusta loppuun ja mikä tärkeintä oon saanut juoksuun oikean tuntuman ja juoksuasento jota oon kohta vuoden opetellut on nyt kyllä iskostunut selkärankaani. Enää en toljottele juostessa varpaitani vaan katse on korkealle eteenpäin ja alamäki- sekä ylämäkijuoksut molemmat menee varmaan ainakin lähes niin kuin pitää ellei jopa täydellisesti. Olen erittäin tyytyväinen. Pitää vaan muistaa, ettei se vauhti sieltä varpaista tuu vaan katsomalla suoraan eteen ja pitämällä hännän koipien välissä jolloin lantio on edessä. =D

Eväsleipä.
Eväsleipä.

Niin, tänään siis oli se kesän ensimmäinen triathlonkisa, Finntriathlon Vanajanlinna, sprinttimatka eli lyhyt matka. Olen osallistumisen kisaan saanut Finntriathlonilta kuten myös kesän kolmeen muuhun Finntriathloniin. Vierumäki, Joroinen ja Tahko. Lisäksi on vielä Finntriathlon Levi elokuussa johon en ole menossa. Finntriathloneihin kuten muihinkin triathlonkisoihin voi osallistua ja osallistuu sekaisin suomenmestaria ja aivan tavallista kuntoilijaa. Ihan eri tavoitteilla, mutta sinne sovitaan kaikki sikin sokin ja se on mun mielestä justiinsa hianoo tässä harrastuksessa.

Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.

Aamulla kun heräsin niin säätila oli ihan semmonen mitä oli parin päivän ajan jo luvattu, kylmä ja sateinen ja olin tosi epämukavalla asenteella lähtemässä kisaan sillä kuvittelin, että jäätyisin ihan kohmeloiseksi uinnissa tai ainakin viimeistään pyöräilyssä. Valitin ja narisin, säästä! Ei siis kertakaikkiaan huvittanut ollenkaan startata kisaan, ei sitten yhtään ja jos en olisi tämän verran tunnollinen kuin olen niin en taatusti olisi startannut. Myös härren äänetön painostus starttaamisen suhteen sai mut olemaan luovuttamatta. Mutta oikeesti luulin, että jäätyisin eikä sen takia huvittanut yhtään. =D

Neopreeniuimalakki ja -sukat. / LainaBianchi. / Kilpailuinfo-opaste. / Pyörän katsastus.
Neopreeniuimalakki ja -sukat. / LainaBianchi. / Kilpailuinfo-opaste. / Pyörän katsastus.

Lähdettiin aamuseiskalta täältä Pirkkalasta kohti Hämeenlinnaa ja siellä Vanajanlinnaa missä kisakeskus oli.

Finntriathlon Vanajanlinna on sekä kisaajalle että katsojalle mukava sillä kaikki tapahtuu siinä ytimessä. Kisaajat näkevät koko ajan kannustajia ja kannustajat näkevät koko ajan kisaajia sillä uinnin jälkeen pyöräily tapahtuu neljänä 5 km kierroksena ja joka kierroksella pyörähdetään katsojien keskeltä, sama juoksussa. Juoksu on kahtena kierroksena ja myös siinä ihan ytimessä.

Vanajanlinnassa oli vaikka kuinka monta ensikertalaista jotka määkin tiesin. Nokialla toimii triathlonisti Venla Koivula-Huttusen triVA-valmennus  ja siittä porukasta huomasin monta kisaan osallistujaa joille tämä Finntriathlon Vanajanlinna oli elämän ensimmäinen triathlonkisa. Aivan mahtavaa. Oon niin innoissani kuntoilijoitten liikuntainnostuksista, että sanon vielä toisen kerran: ai-van mah-ta-vaa. En seuraa urheilua enkä osaa nimetä kovin montaa urheilijaa, en edes triathlonistia. Enemmän oon justiinsa innostunut siittä, että tämmönen tavallinen tallaaja kuin meikäläinenkin haluaa ja uskaltaa kokeilla ja innostuu ja alkaa harrastaa lajia. Tätä voi harrastaa aivan täysin kuntoilumielessä tai sitten treenata pikkasen enemmän ”tosissaan” kuitenkin edelleen kuntoilumielessä ja onhan tässä mahdollisuus nousta vaikka maailmanmestariksi jos on semmoset tavoitteet.

Härrekin osallistui kisaan ja miesten startti oli aamukympiltä ja mulla vasta klo 12.

Tässä muutama kuva härren kisasta:

Härre pistää kamppeita vaihtoalueelle.
Härre pistää kamppeita vaihtoalueelle.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Häntä kuvataan kun hän tulee uintiosuudelta.
Häntä kuvataan kun hän tulee uintiosuudelta.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.

No sitten mun kisa, kaikki naikkoset starttas samalla kellonlyömällä eli klo 12. Jo tossa vaiheessa olin saanut mieleni kisafiilikseen enkä enää jaksanut urputtaa miten kylmä on ja miten kamala keli muutenkin eikä enää edes satanut, fiilis oli kaikin puolin hyvä. Ehdin justiinsa ennen starttia käydä ihan vähän uimassa, tää oli mun ensimmäinen avovesiuinti tälle vuodelle ja vähän pelkäsin onko vesi vielä liian kylmää. Vesi oli 15,7 asteista ja täytyy sanoo, että sopivaa oli. Mulla oli neopreeniuimalakki normaalin uimalakin alla ja neopreenisukat ja nämä molemmat pitävät hyvin kehoa lämpimänä. Ei kohmettunut pää ei kohmettunut jalkaterät.

Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.

Uintireitti 750 m kierrettiin myötäpäivään ja asetuin aika eteen vasempaan reunaan. Tykkään uida kisassa ulkoreunassa sillä ahdistaa jos joka puolella on uimaria sikin sokin. Menen myös yleensä aika eteen.

Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.

Uinti lähti omalla painollaan ihan ok-tuntuisesti sujumaan. Uimalasin toisen linssin sisään meni jostain syystä koko ajan vettä ja sitä sitten tyhjentelin säännöllisesti. Suunnistin merkkipoijulta merkkipoijulle ja aika äkkiä koko uinti oli ohi ja nousin vedestä. Uin kisassa aina niin pitkään kunnes kädet osuu maahan, sen jälkeen oh helppo nousta eikä tartte kovin pitkään epätoivoisena edetä liian syvässä vedessä. Pää, jalat ja kädet pysyivät lämpiminä. Uinnin aika 15 min 9 sek.

Kuva Timo Kananoja.Kuva Timo Kananoja.

Heti neopreeni- ja tavallinen uimalakki sekä lasit pois päästä, pukua auki takaa ja yläosa pois. Juoksin märkäpuvun yläosa vyötäisillä roikkuen ylämäen joka johti vaihtopaikalle. Sinne oli matkaa jonkin verran. Vaihtopaikalla pyörän luona märkäpuku pois ja myös neopreenisukat. Päähän pyöräilykypärä, jalkaan sukat ja pyöräilykengät, aurinkolasit silmille. Yksi energiageeli nassuun ja juomaa pyörässä olevasta juomapullosta päälle. Taluttaen pyörää jonkin verran kunnes sai lähteä ajamaan ja sitten vaan ajamaan. Vaihtoaika oli yli 4 min. Pyöräilyn neljä 5 km kierrosta meni yllättävän nopeasti.

Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.

Mulla oli lainapyörä sillä tämä triathlonkisa oli peesivapaa eli siellä sai ajaa toisen hanurissa suunnilleen kiinni kun yleensä kisat on olleet semmosia ettei saa peesata. Peesivapauden takia kisassa ei saanut käyttää aika-ajotangoilla olevaa tripyörää vaan piti ajaa toisenlaisilla sarvilla. Sain lainaksi seurakaverin rouvan ehkä maailman hienoimman Bianchi-maantiepyörän. Hyvän värinen pyörä, semmosen haluaisin ittellenikin. Tarjouduin ostamaan, mutta ei kuulemma ole myynnissä.

Mutkia oli.
Mutkia oli.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Ei oo pakko olla maantiepyörä, muutkin käyvät ja aloittaa voi hyvin muullakin pyörällä.
Ei oo pakko olla maantiepyörä, muutkin käyvät ja aloittaa voi hyvin muullakin pyörällä.

Ensimmäisen kierroksen ajoin yksin aikaan aika tarkalleen 10 min ja toisella kierroksella lyöttäydyin erään tädin peesiin, ihan lähelle takarengasta ja nyt oli varmaankin oikeesti ensimmäinen kerta kun huomasin peesauksen hyödyn. Sama vauhti  kuin mulla ekalla kierroksella, mutta syke ainakin 15 pykälää alempi ja eteneminen tosi helppoa. Tälleen jatkettiin kaikki kolme jäljellä olevaa kierrosta. Ajoin peesissä ihan surutta koska se oli sallittua ja sanoinkin vielä tädille joka mua ”veti”, että tulisin eteen, mutta en pysty pitämään tätä vauhtia varmaankaan joten roikun täällä sun perässä loppuun asti. Hänelle se sopi oikein hyvin. Pyöräilyn aika 39 min 2 sek.

Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.

Pyörällä vaihtopaikalle ja pyöräilyvermeet vaihtui siinä juoksukamppeisiin. Yksi energiageeli taas nassuun ja tossua toisen eteen. Juoksu lähti sujumaan tunnelmallisesti aivan loistavasti kuten mulla on muutamat viime kerrat treeneissäkin sujunut. Ihan parasta, oon oppinut tässä juoksuasiassa paljon, niin paljon. Aviomies härre on mua paljon opettanut seurasta saamiltamme opeilta. Parasta. Vielä on kuitenkin opittavaa, mutta hyvällä mallilla ollen sen kyllä jo tiedän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vaihtopaikalla.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Mukavat maisemat oli.
Mukavat maisemat oli.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.
Kuva Timo Kananoja.

Juoksin juoksin juoksin, yhdellä pisteellä join urheilujuomaa ja sitten olinkin jo lähellä maalia ja taas vetäsin loppukirin kuten yleensäkin. Juoksun aika 25 min 9 sek.

Paljon oli tuttuja. Omia seurakavereita, blogituttuja ja tuli uusiakin blogini lukijoita esittäytymään. Ihan kivaa varsinkin nyt kun oon päässyt pois siittä älyttömästä kisajännityksestä. En jännittänyt juurikaan kisaa ja mun puolesta se epämukava kisajännitys saa pysyä jatkossakin pois joka tarkoittaa myös sitä, että voin jutella ihan luontevasti jos joku tulee mulle jotain puhumaan. Inhottava kisajännitys alkoi jo viime kesänä vähän väistyä ja olin silloin jo tyytyväinen asiaan sillä en tykkää yhtään jännityksen tunteesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tinke kuvasi.
Tinke kuvasi.

Päivän kisakeli oli kuin olikin loppujen lopuksi loistava, missään vaiheessa ei tullut kylmä vaan koko ajan oli sopiva tai kuuma.

Kaiken kaikkiaan kisasta jäi älyttömän hyvä mieli, niin hyvin se mulla meni. Koko ajan tuntui iloiselta ja mukavalta ja nyt on olo, että haluaisin heti taas uudestaan. Vielä muutama viikko seuraavaan Finntriathloniin eli Finntriathlon Vierumäkeen. Sitä ennen on ehkä yksi tai kaksi oman seuran harjoituskisaa joihin aion kyllä osallistua. Niin ja Ratareisi jussina, tulukee sinne koko porukka!

Illalla kotona käytiin syömässä Subwayssa. Söin 30 cm vegesubin johon otin lisätäytteeksi avokaadoo. Ihan hyvä nopea ruoka.
Illalla kotona käytiin syömässä Subwayssa. Söin 30 cm vegesubin johon otin lisätäytteeksi avokaadoo. Ihan hyvä nopea ruoka.

Finntriathlon Facebookissa.

Ratareisi Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

17 thoughts on “Finntriathlon Vanajanlinna 2015

  1. Kiitos, joo oli hyvä aloitus. On kyllä tärkeää, että liikunnoista jää hyvä mieli, silloin oikein haluaa lisää ja mieluiten heti. =D

   Tykkää

 1. Onnea hienosti menneestä kisasta, ja ilmeisen rennolla fiiliksellä olet mennyt:) hyvää menoa! Kiva lukea kisaraporttia… Ja fiilistellä näin kotisohvalla. Keli vaikutti kyllä aika julmetun kylmältä, mutta kait se unohtuu kun vauhtiin pääsee… Tsemppiä kesän kisoihin!

  Tykkää

  1. Kiitos. Joo menin rennoimmalla fiiliksellä ikinä ja tosi hyvin kulki ja sujui. Tämmösellä kun pystyisi jatkamaan. Keli vaikutti kylmältä, mutta ei kyllä sitten ollut ollenkaan kylmä. Pyöräilyssäkin oli enemmän kuuma kuin mitenkään viileä, oikeastaan sopiva koko ajan ja kädetkin pysyivät lämpiminä vaikken laittanut mitään paitaa triasun päälle.

   Tykkää

 2. Onnea, hienosti on menny! (:
  Sun kirjotuksia on kyllä tosi mukava lukea, sulla on tosi kannustava ja positiivinen tyyli – like it! Kiva lukea tämmösenki, jolla ei todellakaan oo tietoo mistää trialthlonista. 😀 Vaikuttaa tosi kivalta lajilta ja etenki toi teidän yhteishenki kolahtaa!

  Tykkää

  1. Kiits. =)
   Määkin tykkään lukea semmosia juttuja missä kaikki pysyy kärryillä eikä tarvi olla mikään alan asiantuntija. =) Ei semmosta jaksa kukaan lukee missä juttu vaikka jatkuu jostain edellisestä kirjoituksesta mitä ei ehkä oo lukenut tai sitten ei muuten tiedä asiasta niin paljon kuin kirjoittaja. Kiva kun tykkäät.

   Yhteishenki on kyllä ihan ihmeellinen, positiivisessa mielessä.

   Tykkää

 3. Jee, onnea hyvästä kisasta! Kisajännitys helpottaa vain kisaamalla,mulla on ihan sama että enää en oo niin hermona kuin joskus. Kivaa pitää olla ja hyvä mieli (vaikka sykkeet kaakossa menisikin), se on tämän homman idea mullakin!

  Tykkää

  1. Kiitos kiitos, joo mää oon niin onnellinen että kisajännitys on lieventynyt ihan hurjasti. Onneks sykkeet kaakossa on myös kiva mennä. =D

   Tykkää

 4. Onnittelut tosi hienosti menneestä kisasta 🙂 Ja kiitti tarkasta kisarapostista, näitä sun raportteja on niin kiva lukea.
  Ja muutenkin sun blogi on mun yksi suosikeista, kun kirjoitat niin aidon oloisesti.

  Potkua kesäkuun lopun treeneihin!

  Tykkää

  1. Kiits. =) Kiva että tykkäät lukea, raportteja on myös kiva kirjoitella. =) Ja muitakin juttuja tykkään kirjoitella, mukava harrastus on bloggaaminen.

   Tykkää

 5. Onnea te! 🙂 Mä säälittelin teitä mielessäni kisapäivänä, kun keli oli niin surkea ja ajattelin, että vesi olisi ollut kylmempääkin. Hyvä, ettei se ilmasto sitten niin huonolta tuntunutkaan. Kuvista välittyi ilo ja kiva kisafiilis, ihan parasta! Mun vinkkelistä katsottuna toi sun uintivauhti on todella kova, en käsitä, kuinka joku ui niin lujaa ja ennen kaikkea jaksaa uida pitkää matkaa. Mulla on paljon tekemistä tulevina vuosina. 🙂 Hyvä vaan, ettei tekeminen lopu, toivottavasti. Meen kokeilemaan joku päivä, pystynkö vetämään märkkärin päälle ja uimaan sammakkoa. Valitettavasti vahva veikkaus on, että en pysty. Se on vähän sniff, koska Voimarinne on niin lähellä jo. 😥 Liian lähellä. En ehdi saada voimaa yläkroppaan ja fiksuinta taitaa olla, etten edes riskeeraa tätä hidasta toipumista. Meen sitten vaikka talkoohommiin. 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos. Nii-i, määkin säälin meitä mielessäni koko aamun. Mutta onneks sitten helpotti. =D Uskon, että toi neopreenilakki oli avainasemassa siihen, että uinti tuntui ihan normaalilta. Kun ei päässyt pää jäätymään.

   Mun uintivauhti taitaa olla aina se ja sama, en oo varma onko se nyt vaikka vuodessa nopeentunut vaikka mun tekniikka on kyllä parantunut, oon tosi hyvässä uintiopissa. Uinnin kanssa taitaa olla tekemistä loputtomiin.

   Voi vitsi, toivottavasti pääsisit pian uimaan, edes sitä sammakkoa. Me ollaan Voimarinnelauantai kisaamassa kai Vierumäellä, mutta sit sunnuntaina tullaan viilistelemään. Me ei mennä edes talkoohommiin vaan kattelemaan ja tunnelmoimaan kisapäivää. Tuu meidän kans. =)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s