Sekalaista tarinaa viime päiviltä

Yhdistelmätreeni pyörä-juoksu.

 • pyöräily 1 h 12 min, sis 10,5 km tempoajo aikaan 18 min 35 sek. Ennätykseni!
 • juoksu 10 min 19 sek, keskisyke 145, 5 min 30 sek / km.
Terveisiä tämänpäiväisestä hyvästä treenistä!
Terveisiä tämänpäiväisestä hyvästä treenistä! Oma hiilikuitunkoinen polkumafillari nousi kevyesti ilmaan. =)

Tykkään omasta treenisysteemistäni jota oon noudattanut viime kesän lopusta alkaen Se on leppoisaa, itseä kuuntelevaa ja mukavaa.  Suuresta kehityksestä ei ole takeita, mutta se ei olekaan se mun pointti liikunnoissani. Haluan vaan liikkua hyvällä mielellä ja haastaa itteäni erimittaisissa triathlon- ja ehkä juoksutapahtumissa. Olla hyvässä kunnossa ja muutenkin voida hyvin. Harrastaa.

Koirakin ihmettelee tätä ainaista selfienottamista.
Koirakin ihmettelee tätä ainaista selfienottamista.

Nyt en noudata kenenkään tekemää treeniohjelmaa ja tämä on sopinut mulle paremmin kuin koskaan ajattelin. En melkein voi käsittää miten olin monta vuotta jossain triathlonkoulussa tai -valmennuksessa vaikka onhan niistä hyöty tottakai ollut ja tullut se kokemus ja tieto mitä mulla nyt on. Ilman niitä en olisi nykyinen mää. =) Mutta aikansa kutakin ja nyt on tämmönen fiilistelevän liikkumisen aika.

Härren triathlonpyörä on mun lempiväreissä.
Härren triathlonpyörä on mun lempiväreissä.

Jotenkin tuntuu, että voi tehdä mitä huvittaa treenieni kanssa vaikkei se tietenkään ihan niin ole kun tässä kuitenkin olisi ainakin pari pidempää triathlonkisaa kesän mittaan tarkoitus läpäistä.  Että kyllä mulla joku järki tässä treenaamisessani jotenkin kuitenkin on oltava. =)

Mutta siis sujuu erittäin hyvin tämä treenailu kun muutaman kerran viikossa (aika monta kertaa jos tahtoo) triahtlonseuran yhteistreeneissä ja loput sitten itte omien fiilisten mukaan. Jotenkin suunnilleen noin se menee vaikka totta kai mää yritän pitää huolta, että tulee tarpeeksi peruskestävyystreeniä ja riittävästi kovaa treeniä jokaisessa lajissa. Vaikeetahan se kovan treenin tekeminen tämmöselle vätykselle on, mutta seuran varsinkin juoksutreenit on usein kovia joten se tulee hoidettua käymällä niissä. Ja pyöräilyssä tulee kovaa käymällä tempoajoissa.

Uusi pyörän satula on erittäin hyvä, torttuystävällinen.
Uusi pyörän satula on erittäin hyvä, torttuystävällinen.

Eilen maanantaina mua väsytti ja halusin jäädä kotio kun härre lähti juoksemaan radalle ja uimaan triathlonseuran treeniin. Ai niin ja syömään jotain grilliruoka eli  makkaraperunoita seuran uimahallikauden päättymisen kunniaksi. Jossain Nokian krillillä, aika hauskalta kuulosti ja aika hauskalta näytti annos. Vai?:

Makkarapernat.

Tänään on tiistai, se perinteinen Tampereen Pyörä-Unionin tempopäivä. Eli pyörällä 10,5 km täysiä. Sinne me taas suunnattiin härren kanssa pyörinemme ja tällä kertaa myös lenkkitossuinemme.

Mää tulin kotoo pyörällä ja härre autolla suoraan töistä ilmoittautumiseen pyörä auton takaluukussa. Ilmoittautumisen jälkeen semmonen 15 min polkeminen tempon starttiviivalle ja kello 18:00 polkijoita laitettiin menemään minuutin välein.

Valmiina tempoilemaan.
Valmiina tempoilemaan. Täh, kekä on mottassut multa hampaan irti vai miksi se näyttää tolta?

Mun vuoro tuli kolmantena.

Lähdin sotkemaan alamäkeen en ihan minkä kintuistani pääsin, mutta mahdollisimman reippaasti kuitenkin. Taktiikka tässä on aina mulla se, että ei ihan täysiä kääntöpaikalle ja kääntöpaikan jälkeen sitten mielellään täysiä takaisin. Tempo tuli tänään poljettua aikaan 18 min 35 sek joka on mun ennätys. Ihan hyvällä fiiliksellä meni koko sessio.

Tempoporukkaa. Tänään ei triathlonporukkaa paikalla juuri ollut, pelkkiä pyöräilijöitä ja me.
Tempoporukkaa. Tänään ei triathlonporukkaa paikalla juuri ollut, pelkkiä pyöräilijöitä ja me.

Tempon jälkeen juoksutossut jalkaan ja juoksemaan edes pikkasen, jotain 5 min yhteen suuntaan ja saman verran takaisin. Juoksu lähti tosi lennokkaasti ja hyvällä fiiliksellä ja mukavaa reipasta vauhtia. Tuntui ihan juoksijalta, niin mukavasti kulki ja tuntui, että asentokin on koko ajan kohdallaan, erittäin mukavaa ja tämä sai aikaan sen, että tekis mieli heti nyt vielä lähteä juoksemaan. Ehkä tää mun juoksu tästä vielä suttaantuu vaikka olinkin samperin kauan juoksematta syksystä alkaen. No, taidan malttaa seuraavan juoksulenkin kanssa huomiseen ja vetäistä silloin jonkun pk-lenkin, ainakin jos vielä huomenna siltä tuntuu.

Se oli semmonen treeni, sitten äkkiä kotio koirien kanssa olemaan. Ja kissan.
Se oli semmonen treeni, sitten äkkiä kotio koirien kanssa olemaan. Ja kissan.

Sunnuntaina meillä kävi vieraita, Heidi ja miehensä. =) Meillä oli mukava päivä ja tultiin tietenkin hyvin juttuun. Aiemmin muutama kuukausi sitten tavattiin silloin kun mää ja härre matkustettiin heidän tykö. Mutta nyt vuorossa oli Tampere-Pirkkala.

Alun perin ollaan tutustuttu netin kautta ja se on jotenkin mulle ainakin kovin luonteva toiseen ihmiseen tutustumistapa. Sitten kun ensimmäisen kerran tapaa niin tuntee jo.

Käytiin pariskuntaporukalla syömässä munkit Pyynikin näkötornin munkkikahviossa joka myy myös vegaanisia munkkeja.

vefaaninen_munkki03
Siellä myydään myös vegaanisia munkkeja. Kauramaitoo sai kahviinsa.
vefaaninen_munkki02
Sympaattinen kahvila, paljon asiakkaita kesäisin ja talvisin.
vefaaninen_munkki01
Ei tartte ottaa maitoo, ei tartte ottaa munaa.

Kaikkee muutakin tehtiin munkinsyönnin lisäksi, kuten oleskeltiin meillä, käytiin kattomassa Pirkan Pyöräilijöitä, käytiin syömässä hyvää kasvisruokaa.

lelukasa
Kissimirri lelujen joukossa.

Ratareisi lähestyy, juhannuksena poljetaan kuuleman mukaan mukavassa säässä. Alastaron moottoriradalla siis Ratareisi 24 h pyöräilytapahtuma. Tervetulleita mummopyörät, jopot, maantiekiiturit ja kaikki siltä väliltä ja vähän vierestäkin. Hyvän mielen tapahtuma jonne toivotaan ihan tavallisilla polkumavillareilla polkijoita myös. Tervetuloa, ilmoittautuneita on jo kiva määrä.

Täällä sillalla heilutamme Pirkan Pyöräilijöille viime sunnuntaina. =)
Täällä sillalla heilutamme Pirkan Pyöräilijöille viime sunnuntaina. =)
Triathonteam 226 -porukkaa Pirkan Pyöräilyssä. 217 km.
Triathonteam 226 -porukkaa Pirkan Pyöräilyssä. 217 km.

ratareisi_vinyyli

Tämmösiä viime päiviä mulle kuuluu, mukavaa kaiken kaikkiaan.

Ratareisi Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

4 thoughts on “Sekalaista tarinaa viime päiviltä

 1. Hyvin kulkee tempo! Mä oon jättäny tällä viikolla kaiken maantiepyöräilyn välistä, kun aina vaan tuulee niin kovaa. Meen mielummin mettään polkemaan, siellä ei tuule. Tänäänkin voisin mennä. Tai sit salille tai juoksemaan, mitä vaan tekee eniten mieli kun töistä pääsee ihan kohta. 🙂 Olkapää on äkäisen vihainen tänään, joten ehkä ei oo salipäivä. Tai ehkä meen portaisiin ja nam noille munkeille! Kiva kun tuolla näkötornilla on huomioitu ihmiset noin hyvin.

  Tykkää

 2. Kohtuullisen hurja aika tempoajossa, taitaisin jäädä aika selvästi toiseksi, eikös tempoajot olekin aina edestakainen lenkki, eli ei varmastikaan käy koskaan niin hyvä onni, että juuri kääntöpaikalla tuulen suunta muuttuisi ja saisi koko matkan ajaa myötätuuleen.

  Eilen kotiuduttu 4 päivän Ahvenanmaan kierrokselta, tosin puolet ajasta oli mantereen puolella joko meno tai paluumatkaa, ihan kivaa vaikka kovin lämmintä ei ollutkaan.

  Juhannusta jo odotellaan, onkohan missään tilaa yhdelle pyöräilijälle vaikka täytyykö teltta pakata mukaan jos tulee paikan päälle jo perjantaina.

  Tykkää

  1. Hyvä aika, paljon hurjempikin saisi kyllä olla. =) Joo ainakin kaikki tempoajot missä mää oon ollut on olleet ees taas. Joskus tuntuu, että tuuli muuttuu kesken kaiken jonkun lenkuran, että ehkä se ihmeellisen hyvä onni voi käydä joskus. =D
   Meillä ei majoitusta siellä ole tänä vuonna lainkaan, nukumme itte isossa autossa. Teltta varuiksi mukaan. =)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s